První po bohu

První po bohu https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332991/mid_prvni-po-bohu-Rcd-332991.jpg 3 9 4

Nejmocnější vládcové, kteří utvářeli svět. Císaři, králové a carové utvářeli dějiny světa. Byli krutí i milosrdní, vládli z boží vůle a měli neomezenou moc nade všemi. Přesto Karel Veliký, Filip IV. Sličný, Zikmund Lucemburský, Jindřich VIII., Karel V., Ludvík XIV., Petr Veliký a další byli lidé jako ostatní – milovali, radovali se, trápili a umírali. Tak jaký byl vlastně jejich život?... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
24.07.2022 1 z 5

Tuhle autorku prostě fakt už ne. Zkusila jsem to s ní ještě jednou, ale ona opravdu neumí psát.
Jak zmiňuje mamina2 přede mnou, jde to hodně po povrchu a velice často je to zmatené, pokud se autorka do svých vět rovnou nezamotá a nenapíše kravinu, jako třeba u Augusta Silného, kde v marné snaze vysvětlit, že "dohodil" Fridrichovi Velikému vlastní dceru za milenku, napsala, že s ní spal August Silný sám. To se jen tak někomu nepovede takhle měnit historii...
V tomhle případě tedy, stejně jako u, klidně si troufnu říct všech, ostatních knih paní Poberové skutečně platí, že to byla škoda papíru. Je mnoho jiných a mnohem, mnohem lepších knih o historii i o velkých panovnících.

mamina2
07.07.2022 2 z 5

Na literaturu faktu nic objevného. Pro orientační znalce historie (jako já) nepřehledné. Některé osoby jsem si musela vyhledat. Snad jen forma vyprávění byla zajímavá.


Nazli
15.09.2021 4 z 5

Já budu chválit. Strašně se mi líbila forma, jak bylo vše pojato, což bylo neotřelé a pro mě překvapivé. Informace sice byly jen povrchní, avšak jen pro čtenáře, jež se někdy zabývali historií. Jako seznámení s panovníky oné doby to bylo dobré.

Elea
30.11.2019 2 z 5

Mám ráda historii a na tuto knihu jsem se dlouho těšila. Kniha mne však zklamala, uvádí jen všeobecně známé informace (datum narození a úmrtí, jména a počet manželek apod.). Je psaná jako vyprávění historické postavy nebo jí blízké osoby, autorka však používá současný hovorový jazyk a tak se můžeme dočíst takové perličky jako, že Zikmund hodil zpátečku. Zpočátku jsem byla jen zklamaná, že se nedovím nic nového, potom mě znechutil styl psaní a nakonec jsem jen přemýšlela, proč to vlastně čtu.

Kniha První po bohu je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x