Čekatelky

Čekatelky https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61062/cekatelky-61062.jpg 3 27 5

Pětka série

< 2. díl >

Z někdejších studentek z románu Zlodějky vody jsou dnes hotové ambiciózní ženy, které stojí před závažným rozhodnutím: dítě nebo úspěch v zaměstnání? Změnit kvůli dítěti dosavadní způsob života a odsunout na několik let pracovní plány, nebo se jich dokonce úplně vzdát? Jak sladit úlohu matky a úspěšné specialistky ve svém oboru? Bez laciné sentimentality, zato s humorem, pochopením a citlivým zaujetím rozvíjí Poberová osudy svých pěti hrdinek. Každá z nich je jiná, každá jinak přijímá čekání na zrod nového života.... celý text

Přidat komentář

cori
13.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha přináší příběh pěti vysokoškolaček, které po třicítce budují kariéru. Gynekoložka Jana se marně snaží o otěhotnění a donošení dítěte, dramaturgyně televizních pořadů Marie se nemůže přenést přes smrt svého staršího milence, advokátka Jana má vztah se ženatým soudcem, historička Lída s nemanželským synem se kvůli manželovi odstěhovala do pohraniční vesnice, kde pracuje v knihovně, a pragmatická ekonomka Olga zvažuje potrat, ale manželova žádost o rozvod jí mění plány. Tato pětice se nakonec sejde na jednom pokoji pro ženy s rizikovým těhotenstvím.
Autorka zobrazuje život žen s vysokoškolským vzděláním na konci 80. let a jejich dilema dítě nebo kariéra, manželství nebo role samoživitelky.

Monika1717
18.08.2020 3 z 5

Kniha je plně platná době. Tehdy to nikdo moc neřešil a žena, která nebyla v 25 vdaná nebo aspoň zadaná, byla divná.


Radka1911
05.02.2020 4 z 5

Krátký ženský román líčící osudy pěti kamarádek a jejich postoj ke kariéře a mateřství.

kattyV
16.02.2013 4 z 5

Mně se ta kniha taky dost líbila, protože je v ní obsaženo to věčné ženské dilema, které je v postatě neřešitelné. Dítě nebo kariéra? Jen mám trochu problém s anotací. Opravdu je to pokračování Zlodějek vody? Která z postav se tady objeví? Zlodějky vody jsem četla už dost dávno, takže v tom nemám jasno, ale co si matně vzpomínám, žádná z postav mi ke Zlodějkám vody nesedí. A musela to být jen jedna, protože v Čekatelky se vzájemně neznaly.

bai.Cerna
20.08.2011 1 z 5

Jedna * jen proto, že to je kniha... Odpad mi přišlo přece jen tvrdé.