Královna noci

Královna noci https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520727/bmid_kralovna-noci-Yfq-520727.jpeg 4 39 10

Protiklady se přitahují série

< 4. díl

Kate Ekbergová je hvězda. Úspěšná podnikatelka, která se na vrchol vyškrábala svépomocí, majitelka nejpopulárnějšího nočního klubu Kate’s. Je okouzlující, silná a důvtipná byznysmenka. Nikdo nemá ponětí, že je v područí vyděrače. A pak je tu Jacob Grim – nervózní bankéř s odtažitým pohledem, střízlivým oblekem a usedlou kravatou. Od chvíle, kdy jeho život zasáhla nečekaná rána, se rozhodl před všemi emocemi uzavřít. Fungovalo to skvěle, dokud nepotkal zoufalou Kate. Během setkání této protikladné dvojice se cosi přihodí – charismatická majitelka nightclubu a uzavřený bankéř ucítí něco, s čím už ve svém životě nepočítali. Náhle se ocitají ve víru vášnivé romance, která mění doslova vše, co znali, a přináší možná i něco víc – pokud se oba odváží k tomu nejtěžšímu: otevřít se lásce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Nattens drottning , 2021


více info...

Přidat komentář

Toňula
10.04.2024 4 z 5

Také patřím k autorčiným fanynkám, takže za mne spokojenost-čtivé, s erotickým nábojem, sympatickými hrdiny, co více si ženská duše může přát..

Dámaskloboukem
07.03.2024 4 z 5

Autorku mám moc rada. Vyhovuje mi její styl, krásně propracovaná psychologie postav, mírně gradujici a šťastně končící příběhy. I když každá z hlavních postav je v jejích knihách jiná, všechny jsou svým způsobem sympatické a vždycky jim fandím.
Stejně tomu bylo i tu, v případě Kate a Jacoba. Zatrpkly bankéř byl naprosto famózní :)
Sérii Protiklady se přitahují lze číst v různém pořadí, rozhodne nevadí, když neznáte předchozí díly.
Za mě je ovšem naprostý top předcházející série a hlavně její první díl - Nepřátelé a milenci. To nic nepřekoná


Lofda
05.02.2024 5 z 5

Ach ano, kdybych měla vybrat nejlepší díl této série, mám nejspíš vítěze.
Autorku mám ráda, i když přiznávám, že některé příběhy mě bavily víc a jiné míň..
Tentokrát mi postupně zapadaly dílky do sebe, tak jak to mám ráda, byť jsem si párkrát řekla "jak mohla být ta Kate tak blbá?.. to je přeci jen přitažené za vlasy..", ale jak autorka odhalovala další střípky, dávalo to najednou větší smysl.
Stejně tak Jacob, zpočátku poněkud nudný patron, co se dlouho hrabe v minulosti a není schopen se posunout dál.. Teď malý spoiler - klobouk dolů nad popisem té panické ataky!
Chválím i to, jak byl vlastně příběh jiný, ono najít v tomhle žánru něco jiného, bez pocitu, že už jsem něco podobného četla někde jinde, je čím dál těžší ;-)

KatieKuli
27.01.2024 4 z 5

Kate žije jen svou prací. Jacob vlastně jen přežívá a pak se jejich životy potkají. Jako bankéř a klientka. Kate potřebuje doprovod na obchodní večírek a Jacob se, navzdory svému nastavení, impulsivně rozhodne pozvání přijmout. A nové zážitky jeho zaběhlé způsoby lehce posunou novým směrem a zájem (o dění kolem, o lidi a hlavně o ženu) "žít" se znovu probouzí.
PS: sousedka Betty se rozhodně zážitků, života a vyšívání mouder nebojí :-)

astra3
11.01.2024 3 z 5

Už jsem od autorky četla lepší.

SBH
13.11.2023 5 z 5

(SPOILER) Dočetla jsem a hned se mi začalo stýskat po Jacobovi a Kate. Tohle byla nečekaná lahůdka v žánru romantiky, kterou jsem si bezmezně užívala. Rozhodně mi nechyběly dýchavičné anatomické popisy roztřesených kolen, bušícího srdce a krve hrnoucí se kamkoli. Naopak jsem si vychutnala lehké a přirozené jiskření mezi hlavními hrdiny a upřímně, jejich rande v italské restauraci by mělo být uváděno v literárních příručkách, jak podobnou scénu správně napsat. Vzájemnou přitažlivost a posléze lásku jsem díky tomu dvojici konečně jednou věřila.
Přitom je Ahrnstedtová velmi nevyrovnaná autorka, jednou napíše skvost, podruhé ubohou slátaninu. O to nadšenější jsem, že to tentokrát vyšlo.
Tentokrát můžu pochválit úplně všechno. Psychologie postav na jedničku. Ne že bych s Kateiným řešením potíží souhlasila, na druhou stranu jsem chápala její rozhodnutí, které se ještě ke všemu ukázala jako oprávněná. Jacob byl jednoznačný miláček. Kde se podobní muži dají nalézt? A všichni ostatní fungovali podobně skvěle, každý měl charakteristiku a osobnost. S tím samozřejmě souvisí dialogy okořeněné vtipem a šarmem, plynoucí naprosto přirozeně.
Schématická dějová linka mi nevadí, tady se mi navíc dostalo dvou příjemných překvapení. Způsob uzavření případu vydírání jsem opravdu nečekala, a ačkoli nepřinesl krvežíznivé drama, líbil se mi. A hlavně děkuji za to, že autorka vynechala klišé závěrečného Velkého Nedorozumění ústřední dvojice, ač by k němu bylo materiálu přehršel. Ano, tak se chovají dospělí soudní lidé, kterým o něco jde.
Zato svatba v epilogu mě nepřekvapila vůbec, podezření jsem měla od první věty, kdy byla dvojice zmíněna.
Knihu jsem slupla jako malinu za jeden večer a určitě se k ní vrátím znovu, až na mě padnou chmury. Vřele doporučuji.

alzbeta4340
30.10.2023 4 z 5

Vzájemné přitažlivosti mezi hrdiny jsem věřila a jejich vlastní myšlenkové pochody mě opravdu bavily. To je specialita autorky, kterou mám u jejích knih ráda. Trochu mě ale zklamalo vyústění zápletky s hlavním padouchem. To bylo jaksi odbyté. Jinak moc hezké čtení.

Jita160
13.10.2023 4 z 5

,, Život je jako penis. Někdy míří vzhůru, někdy dolů ,ale není tvrdý věčně."

Tohle bylo tak jiný hodně svěží ,napínavý a neobyčejný. Katy nynější Královna noci,která prožila dětství a dospívání jako v pekle. Dneska je ozdobou klubu je elektrizující, exotická ,smyslná a důvěryhodná podnikatelka. Věří ,že má vše po čem vždy toužila.
Ozve se jí démon minulosti a potřebuje peníze aby ho umlčela.
O pomoc požádá bankéře o půjčku. On je nudný, nezajímavý, vznešený, pečlivý ,sociálně zakrnělý-normativní.
Nejde mezi nimi o vztah spíš o přátelství oba se totiž bojí důvěřovat i on má v minulosti černou díru a jizvy na srdci. Oba jsou tak rozdílný ,ona žije v noci a on dává přednost podvečerům ,časným ránám ,dennímu světlu a přírodě.
Rozjíždí se příběh o poznání ,pomocí ,důvěře a odbourání vnitřního strachu.
A přesto síla lásky, přes všechny jejich rozdíly je táhne k sobě.

mikika
03.10.2023 3 z 5

moderní romance pro moderní ženy. zajímavé prostředí nočního klubu, svérázná hrdinka, co si drží muže od těla. líbilo se mi, že se tam mihly postavy z předchozích knih. autorka každopádně posouvá romantiku do 21.století, politicky a feministicky korektního švédska. ale taky si nebere servítky v tom, že by všechno bylo opravdu tak úžasné a fungující...

monika0181
09.09.2023 5 z 5

Nevěra, psychické zhroucení, fyzické a psychické týrání, vydírání, alkoholismus, bisexualita, rasová vyváženost - co vše se dá dostat do jedné knihy. Autorka to pojala jako magický nápoj. Lžíci toho a onoho a kapku jiného, pořádně promíchat a je z toho úžasná kniha, čtivá, co Vás drží ve střehu a napíná na správných místech. Nevrtáte se celou knihu v minulosti, kdy si hrdinové na posledních 10 stranách uvědomí, že je čas na změnu. Naopak pracují na sobě celou dobu. Za mě favorit Jacob, konečně chlap, co neuspokojí ženu 6x ještě než dojde do ložnice. Teda ne že bych ráda nečetla o chlapech s pekáčem buchet a krásným Véčkem. Ale poloha Jacoba mi opravdu sedla, stejně jako ostatní postavy - krom tech záporných :) Jsem ráda, že byla vydána další kniha autorky, mám jí v oblíbených a na knihu jsem se moc těšila.

Autorovy další knížky

Simona Ahrnstedt
švédská, 1967
2016  82%Nepřátelé a milenci
2017  81%Oheň a voda
2012  77%Dohoda s ďáblem
2020  76%Všechno, co chci
2013  86%Z donucení

Kniha Královna noci je v

Přečtených46x
Doporučených1x
Knihotéce101x
Chystám se číst46x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x