Štvanice

Štvanice https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481089/bmid_stvanice-DF4-481089.jpg 4 79 13

Proti přírodě série

< 2. díl >

Ve světě obývaném antropomorfními zvířaty Zákon povoluje jenom spojení mezi jedinci téže rasy. Ti, kteří zákon poruší, jsou potrestáni a uvězněni. Jsou obviněni z toho, že jednají... Proti přírodě Lesliein život se ocitl v troskách. V jejím nitru se probudila prapůvodní síla zlovolného vlčího boha a nyní je Leslie na útěku. V patách je jí tajemná organizace, která se jí chce zmocnit a využít ji pro své nekalé úmysly. Osamělá, zoufalá a v neustálém nebezpečí se musí Leslie vypravit na cestu a najít ve svém nitru sílu vzdorovat osudu. Mirka Andolfová kreslí Bombshells pro DC Comics a Ms. Marvel pro Marvel. Je autorkou kultovní série Sacro/Profano, která vyšla v Itálii, Francii, Nizozemsku, Německu, Španělsku a USA.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Hunt , 2017


více info...

Přidat komentář

knidopel
14.08.2023 3 z 5

K druhému dílu jsem se dostala s trochu větším časovým odestupem od jedničky, takže jsem měla ze začátku problém si vybavit děj prvního dílu a lehce jsem se ztrácela. Ovšem postupně jsem se rozpomněla a začalo mě to docela bavit.

Oceňuji zejména krásné ilustrace. Jsem zvědavá, jak to celé dopadne, takže se vrhám na další díl.

Lenka.Vílka
22.01.2023 3 z 5

Druhý díl Proti přírodě je takový průměr ohledně děje, ale zároveň je v něm strašně moc informací. A vlastně se celý děj stáhnul na dvě hlavní věci. No, a potom byl konec...

Líbilo se mi, že se dostaneme k minulosti, jakou má souvislost s přítomností a že vlastně skoro každý odhalí, kdo je a co mu jde, aby se děj připravil na parádní finále. Nebo prostě jenom na finále. Uvidíme...

Ale je celé takové neuspokojivé. Škoda  :(

3,5/5


woita
19.06.2022 4 z 5

Další díl Proti přírodě je o poznání temnější. Zásluhu na tom má pradávné prokletí vyvolávající Lesliino šílenství, čehož důsledkem jsou potoky krve za které by se nemusela stydět ani Alžběta Bathoriova. Celý sešit je vlastně jen o tom a neustálém úprku před šamanem a jeho nohsledy, přičemž při občasném času na vydechnutí se dozvíme i něco dalšího, což ovšem vyvolává další paletu otázek. A pokud někdo očekával v takových chvílích, že se Leslie a Khal začnou dávat dohromady či prožívat milostný románek, tak omyl lávky. Když pominu, že by na to nebylo moc času, tak zaručeně proto, že každý z nich uvnitř sebe sváděl boj se svými démony.
"Štvanice" je kus dobré práce, který krapet vyvolává obavy i naděje, kam bude směřovat další díl série.

Roscata
04.05.2022 4 z 5

Mnohem temnější než první díl. Leslie už nebojuje jen proti okolí ale i sama se sebou a to zda vyhraje ona nebo temnota v ní, není vůbec jisté. Zároveň se z celkem racionálního totalitního světa stává fantasy plné proroctví a předepsaných osudů a to v rámci několika málo stránek. Objevují se nové postavy s vlastními plány. Všechno se víc a víc zamotává a když už máte pocit že chápete, tak se to zamotá ještě víc. Jsem zvědavá na další události a hlavně na plány jednotlivých skupin.

IG: zrzi_cte

Norri
18.04.2022 3 z 5

Lehké erotično a humor jsou ty tam. Tady už se jede jen mysteriózno, konspirace a osudovost. Jenomže se ztratil i dojem skutečného funkčního světa. Máme tady jen dvě izolované skupinky jedinců, které stojí proti sobě, a hlavní hrdinku, která přestává zvládat tajemnou bytost, se kterou je spojená. Aspoň že je to pěkně nakreslené a ještě pořád je to jakž takž zábavné.

Kate18
19.03.2022 5 z 5

Les se musela dát na útěk nejen před policií, ale i před podivnou organizací. Neví, co se děje a proč ji potřebují. Ale ví, že to nějak bude souviset s jejím snem. Jenže to tak úplně není jenom sen, postupně se víc a víc stává skutečností. Naštěstí se objeví neznámý cizinec, který ji chce pomoci, může mu věřit? Může věřit vůbec někomu? Les se rozhodne uvěřit a jde s ním…

orangerose
05.03.2022 5 z 5

tak mám dočtený 2 díl ,pěkně akční, napínavý, a sahám po 3 díle :D

_Tess_
10.01.2022 4 z 5

Leslie nyní nebojuje jen s nepřáteli, kteří jí jdou po krku, ale i sama ze sebou. Prokletí jménem albím chce převzít kontrolu nad jejím tělem a ona se ze všech sil snaží nepoddat se hlasu, který ji doprovází na každém kroku. Objevují se nové postavy. Některé chtějí Leslie pomoci, jiné se neostýchají ji chladnokrevně zavraždit. Kdo je tajná organizace, v jejímž čele stojí šaman? Děj se před vámi pomalu rozplétá, jenže když už si myslíte, že vše do sebe začíná pomalu zapadat, vše se zamotá znovu a ještě víc, než se dalo čekat. Vše na rozdíl od prvního dílu působí temněji a víc vážně. Dočkáme se i více akce, zrady a odkrývání dávné minulosti. Jedno tahle série opravdu umí - ukončit to s jedním velkým otazníkem a čtenáře navnadit na další díl. Já už se nemohu dočkat 3. dílu.

KájaKoxík
28.12.2021 5 z 5

Super pokračování!
Po vlažnějším prvním díle se konečně dočkáme nějaké akce a posuneme se dějem. Už se nemohu dočkat dalšího dílu.

p3tris
01.12.2021 4 z 5

Lesliin svět se zhroutil a ona musí utíkat za pomocí těch, kterým pravděpodobně vůbec nemůže věřit. Nebo může? Mocná organizace v čele s tajemným šamanem je jí stále v patách a nezastaví se před ničím. Ani před vraždou. A ještě navíc musí Leslie bojovat sama se sebou, protože na povrch se dere pradávné zlo, známé jako Albín, které se usadilo v ní samotné. Může tohle jedna mladá holka vůbec vydržet?

Hellrampage
03.11.2021 4 z 5

Druhý diel Proti přírode je oveľa akčnejší, brutálnejší a dej je poriadne rozbehnutý. Skončilo to celkom dobre, aby nadviazal ďalší diel, no opäť to bolo príliš krátke. Teraz len čakať na pokračovanie...

GoodGames
01.11.2021 4 z 5

Proti přírodě 2: Štvanice je už výrazne temnejší diel ako ten prvý. Šteklivú erotiku a humor nahradila temnota a brutalita a máme tu vlastne seriózny thriller. Mirka Andolfo to kreslí veľmi príjemne a dobre sa na to pozerá. Je preto škoda, že už nabudúce tu máme finále série, čo mi príde dosť uponáhľané.

fvalek
31.10.2021 4 z 5

Jediná nevýhoda tohohle komiksu je snad jen ta, že je příšerně krátký a po 4 kapitolách, většinou ne zase tak obsáhlých, se musí zase čekat na další... Jasně, chápu, prostě to tak vychází, ale klidně bych si počkal déle a pak měl aspoň 6 kapitol, protože tohle je prd. Nicméně to hezky navazuje a zatímco první díl byl hodně společensko-kritický a zabýval se tím, jak je nebezpečné "nebýt normální", druhý díl už se dostává regulérně do fantasy/thriller žánru a ukazuje hodně zajímavých věcí.

Leslie je na útěku a celý sešit se odehrává zhruba ve dvou večerech na velmi uzavřeném prostoru nějakého skladu a pokoje, takže máme čas se věnovat do hloubky Leslie a její psychice. Ukazuje se její spojení s Albínem a velmi lehce i jeho minulost a napojení Leslie na svou prapříbuznou. Pro mě osobně to bylo trošku matoucí, protože si už úplně nepamatuju poslední díl a přišlo mi, že se příběh docela rychle změnil z racionálního lehce totalitního světa na plnohodnotné fantasy plné posedlosti, dědičnosti a proroctví... nevím, jestli mi tam něco uniklo, co by tu změnu ulehčilo, ale pro mě to byl obrovský skok zničehonic. Ostatní postavy v tomto díle nic moc, jenom je zajímavé, co vlastně plánuje skupina okolo Carol, a naopak co plánuje šaman.

Na prvním díle mě fascinoval svět antropomorfních zvířat a těšil jsem se na jeho prozkoumání společně s totalitními pravidly. Druhý díl šel od tohohle tématu hodně dozadu a kromě částečné ukázky napravovacího centra se věnuje jen individuální honičce Leslie. Není to pro mě problém, ale nepřišlo mi to zase tolik zajímavé, jako to mohlo být, kdyby se přidal jeden až dva sešity ohledně společenského života. Ale pořád jsem najatý, jak příběh bude pokračovat, a těším se na další díl. :)

Štítky knihy

tajemství komiksy

Autorovy další knížky

Mirka Andolfo
italská, 1989
2021  87%Probuzení
2021  82%Štvanice
2022  75%Znovuzrození
2021  74%Harley vs. Apokolips

Kniha Štvanice je v

Přečtených98x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených6x
Knihotéce50x
Chystám se číst8x
Chci si koupit12x
dalších seznamech4x