Prostřeno bez servítků

Prostřeno bez servítků https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296504/bmid_prostreno-bez-servitku-XyT-296504.jpg 4 56 12

Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka známého šéfkuchaře si zasloužila po šesti letech oživit. Vrací se v nové upravené podobě, moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. „Za tuto dobu se restaurační byznys ohromně proměnil a změnil se i pohled na to, co je a není dobré. Gastronomie se u nás zlepšuje raketovým tempem, jídla v této knize jsou však stále aktuální a moderní. Tvoří základy pro naše Café Imperial a naší restauraci Divinis přinesla již popáté ocenění Bib Gourmand v prestižním průvodci Michelin,“ popisuje Zdeněk Pohlreich vznik nového vydání kuchařky Prostřeno bez servítků. Obsahuje téměř 100 prověřených receptů moderní české a francouzské kuchyně, z nichž mnohé se staly ikonami gastronomie, a velmi osobní vyprávění o životě. „Od prvního vydání této knihy se mi změnil celý život. Zestárl jsem, zklidnil jsem se a jsem neskonale šťastný. Jediné, co si přeju, je, aby to trvalo věčně.“... celý text

Přidat komentář

mia.com
10.04.2024 4 z 5

Kniha je zajímavá nejen recepty, ale hlavně příběhy ze života pana kuchaře.

Venda32
07.01.2020 4 z 5

Knihu jsem kupoval, abych se dozvěděl něco o Zdeňku Pohlreichovi. To asi splní každému, kdo si jí přečte. Malinko rušivě na mě působí proložení recepty, které doma stejně asi neuvaříte. Místo nich bych přivítal více textu.


jprst
23.02.2019 2 z 5

Knihu jsem zběžně prošel spíše ze zájmu dozvědět se něco více o osobě autora, což svůj účel splnilo. Kuchařka pro mé běžné vaření to ale není.

JancaMia
16.12.2018 4 z 5

Některé recepty doma zkrátka nepřipravíte, kniha pro vyšší gastronomií a ne pro domácí vaření :)

TamaraKrejčí
06.10.2018 5 z 5

Přidávám do ČV kniha nejen o receptech, ale i postřehy, rady ze života.

Aleh
03.01.2018 3 z 5

Tak Prostřeno bez servítku je samozřejmě o jídle a nejen o něm. Je také zajímavou autobiografií známého šéfkuchaře. Se zájmem jsem si ji přečetla a v mnohém mě překvapila. Ale držím se také hesla - čeho je moc, toho je příliš. Vydává knihu za knihou a točí jeden pořad za druhým. Chápu, proč se asi tak děje. Ale zdá se mi, že všude kolem nás vidím jeho knihy a v televizi vidím jeho pořady. To je jeden pohled na věc. Z jiného úhlu pohledu samozřejmě uznávám, že opravdu vařit umí a má nám co sdělit. Sama bych si tuto knihu asi nekoupila, ale dostala jsem ji jako dárek už vloni a říká se, že darovanému koni se nemá hledět na zuby.A tak se k této knize sem tam vracím a listuji v ní. Některé recepty nejsou ani pro běžné domácí vaření, ale snažím se mé "kuchařské umění" oživit a zpestřit zajímavými nápady a připomínkami a vychytávkami onoho kuchaře, neboť patřím k těm, kteří vaří denně. Nicméně musím podotknout, že to dělám ráda a tak trocha poučení a nápadů v této oblasti samozřejmě nikdy nezaškodí.

Laime
22.11.2017 1 z 5

Knihu jsem dostala. Nejvíce ve mě utkvěla hláška, že člověk, který si koupí takovouto knihu s recepty podle ní nechce vařit (což potvrzuji, že nejde), ale vlastně ho jen zajímá, jak to přibližně dělá ten slavný borec kuchař. Tak to fakt ne, Šéfe!

Hanina61
25.03.2016 4 z 5

Dlouho jsem si ke Zdeňkovi Pohlreichovi nemohla najít cestu, především kvůli jeho vyjadřování v televizním seriálu... pak se to nějak zlomilo a já na něj najednou ráda koukám a je mně sympatický. Po přečtení této knihy jsem docela i pochopila jeho leckdy drsňácký a nekompromisní přístup "šéfa", který v zájmu opravdu kvalitního kulinářského řemesla a pro dobro věci neváhá na lidi dělat "bu bu bu". Opravdu zajímavé kapitoly z jeho života a parádní fotky a recepty. "Sivena s omáčkou z citronového másla" si doma asi nepřipravím, ale třeba "Bramborové šišky se strouhankou" nebo "Česnečku" - proč ne? Milá kniha... :-)

milan.krimsky
24.10.2015 4 z 5

Dobře okomentovaná kniha samotným autorem, recepty jsou trochu těžké a některé suroviny na malém městě lze těžko sehnat

schizmo
22.11.2014 3 z 5

Co vám budu povídat, pro vegana žádné terno :D

Carrissa
14.09.2013 4 z 5

Vyprávění o životě a názory na situaci v české gastronomii byly (nepřekvapivě) typicky pohlreichovské. Nebojí se (dost často) pochválit sám sebe a zkritizovat všechny kolem od restauratérů, přes hosty až k foodkritikům. Není to žádná těžká literatura, spíš takový monolog u piva, ale v zásadě to má hlavu a patu a je to docela příjemná a dobře čtivá vložka mezi recepty. Ty jsou vždy popsány jen na pár řádků, často obsahují nějakou ne úplně běžnou potravinu, vaří se dlouho, zadělá se přitom kupa nádobí a stejně to nebude vypadat jako na těch slinyponoukajících fotkách:)

Phaennomen
03.11.2012 4 z 5

Kuchařka pro fanoušky Zdeňka Pohlreicha, okořeněná o kapitoly ze života. Spíše pro gurmány, většinu receptů si jen tak na večeři neuvaříte.

Kniha Prostřeno bez servítků je v

Právě čtených1x
Přečtených63x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených3x
Knihotéce82x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x