Jedy koruny

Jedy koruny https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12926/bmid_jedy-koruny-Ywm-12926.jpg 5 75 7

Třetí díl sedmidílné historické fresky Prokletí králové téměř den po dni sleduje žalostnou vládu Ludvíka X. Hašteřivého, která bude trvat pouhých osmnáct měsíců, ale její důsledky budou pro francouzskou monarchii i pro celou Evropu osudné.

Literatura světová Romány Historie
Vydáno: , Talpress
Originální název:

Les Poisons de la Couronne , 1956


více info...

Přidat komentář

Marcello_zbb
09.06.2022 5 z 5

Tento historický román sa odohráva v období vlády Ludovíta X. Strany sa obracali opäť samé...

bleekemolen
29.01.2022 4 z 5

Co víc říct? Další víkend, další díl. Těch 200 stránek utíká pokaždé až moc rychle..


Arcticus
11.09.2020 4 z 5

(SPOILER) Ľudovít X nastupuje na trón v neľahkých časoch. Po smrti Filipa IV panuje medzi šľachtou nevôľa kvôli vysokým daniam a nový kráľ musí nespokojnej šľachte čeliť. Medzi šľachticmi zároveň prebiehajú mocenske zápasy, ktoré však nie príliš schopný kráľ nedokáže krotiť. Keď sa mu konečne podarilo zbaviť nevernej manželky a po druhý krát sa ožení snaží sa žiť s novou kráľovnou harmonicky. Túži po dedičovi, túži sa vyrovnať svojmu otcovi, no prietrž jeho plánom učiní neočakávaná udalosť, ktorá zmení pomery v celom Francúzsku.

Kuža007
28.08.2019 5 z 5

Třetí díl této historické fresky zachycuje vládu neschopného Ludvíka Hašteřivého, který je ovládán svým strýcem Karlem z Valois. Naštěstí ne na dlouho.

Mrejča
27.02.2016 4 z 5

aneb když se na trůn dostane kretén... Ludvík X. by koruně prospěl nejvíce, kdyby po narození svého bratra v tichosti zemřel na nějakou dětskou chorobu. Ale dožil se dospělosti, dožil se smrti svého otce a rozhodně nebyl dobrým králem, zvlášť do těžké doby. Ale která doba není těžká.
Chudinka Klementina.

darthvader77
23.08.2015 5 z 5

Třetí díl nezaostává za svými staršími bratříčky. Konflikt mezi Robertem a jeho tetou se vyostřuje. Ludvík X. se chová stále nezodpovědněji, Karel z Valois je čím dal tím chamtivější a příběh je spletitější. Člověk musí velice soucítit s Klementinou Uherskou a vypěstovat si nenávist vůči Mahaut. Smrt samotného Ludvíka X. nedává takové zadostiučinění, jak by si čtenář mohl myslet, přihlédne-li k následným událostem.

mysce
10.08.2012 5 z 5

Jed královské koruny je třetím románem z historického cyklu Prokletí králové. Opět velice poutavě napsaný příběh pojednává o vládě slabošského panovníka Ludvíka X. Hašteřivého a intrikách francouzského dvora v nekončícím boji o moc. Román je plný napětí a náhlých zvratů, plný lidských citů ovlivňujících nejen osudy hlavních hrdinů, ale i boj o vládu ve Francii.