Hlava plná strachu

Hlava plná strachu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508940/bmid_hlava-plna-strachu-gft-508940.jpeg 4 72 22

Další krimithriller pro fanoušky Patricie Gibneyové či Angely Marsonsové! Válečný veterán Alex Jarrod se vrací z Afghánistánu s obličejem zohyzděným masožravým parazitem. Pronásledují ho noční můry, svět se mu hroutí a on pochopí, že si musí najít jinou válku a znovu bojovat. Inspektorka Rosalind Krayová doufá, že bude po úspěšném vyřešení případu povýšena, ale její nadřízení jsou jiného názoru. Když je nalezen mrtvý podvodníček a pak brutálně zabitý zloděj, Krayová má podezření, že jde o činy chladnokrevného mstitele. Opět se ocitá na stopě sériového vraha, ale tenhle se vymyká. Jako by žil ve své soukromé válečné zóně. A nezastaví se, dokud jeho mise neskončí…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Suspended Retribution , 2018


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
27.03.2024 4 z 5

Tato kniha nutí člověka přemýšlet o spravedlnosti soudního systému a hlavně rozhodnutí odpovědných lidí. Armádní veterán, který přišel na misi, téměř o všechny spolubojovníky, nakonec má dilema, jestli jeho a kamarádů oběti vůbec měly cenu, když se najde někdo, kdo se proviní, a nejenže nedostane odpovídající trest, ale ještě se všem okolo vysmívá.
Takže dotyčný roztáčí své vlastní kolo spravedlnosti....
Inspektorka Roz v práci navíc čelí novému šéfovi na postu, který chtěla. A navíc je tu patolog, který se s ní začíná vídat. Jenže jejich vztah projde pekelnou zkouškou.
Je to drsné, je to reálné, je to smutné.
Jsem zvědavá na další díl.

JezinkaJ
14.03.2024 4 z 5

Tak tenhle díl měl přesah do osobní roviny úvah. Celkem těžké téma, navrátilci z vojenských misí. Už jsem byla v patnácti ohromena Remarquem a dodnes myslím na to, jak těžké musí být vrátit se, když náš svět je skoro stejný a ti, kteří z něj vystoupili a prošli ohněm války, se zcela jiní vracejí zpět a ono to moc nejde. My s otevřenou náručí čekáme na ty naše stejné a oni se vracejí cizí...
Příběh je silný, drsný a má hodně zajímavý závěr. To cením.


janastok
26.12.2023 4 z 5

Dobrá krimi, čtivá, příběh vyprávěný z pohledu policie a vraha, kterému nelze nefandit, jen konec mi přišel malinko odbytý.

Nymfadora.T.
09.12.2023 4 z 5

Kniha opět velmi dobrá, ale líbila se mi z těch tří asi nejméně. Nicméně už se těším na další.

konicekbily
08.09.2023 4 z 5

Autor vyhledává motivy, které by mohly způsobit, aby se někdo stal sériovým vrahem. Tentokrát si vybral veterána z války v Afganistánu. Ich- formou veterán sděluje své zážitky z bojových operací a důvody, které ho vedou k zabíjení lidí, kteří si to zaslouží. Dějová linka z práce policie a osobního života hlavní postavy se mi zdála obehraná z předchozích dílů.

Jiparis
30.08.2023 4 z 5

Silný příběh, který nutí přemýšlet nad dobrem a zlem. Bolavá duše, která se nemůže zcela uzdravit po prožitých hrůzách a není pro ni návratu do běžného života.

Dumicek
07.08.2023 5 z 5

Jo tohle byla zase bomba! To se četlo úplně samo..během pár dní smlsnuté. Roz je prostě super a opravdu mě baví. Vraha mi bylo i líto..cítila jsem jeho utrpení. Prostě kniha,která vás vtahne do děje a já se těším až mi doma přistane další díl.

hlenicka
26.07.2023 5 z 5

Krayová je moje hrdinka! Tak skvěle napsané čtivo,u kterého držíte a ani se nehnete,moc nenajdete. Už třetí kniha od autora a všechny super!

Duchoslp
13.07.2023 4 z 5

Tak tohle byla fakt jízda. Napínavé od začátku do konce. Honička za mstitelem, který napravuje to, co systém nedokázal. Roz musí předvést perfektní práci, aby zachránila co se dá. Moc se těším na další díl

alzbeta4340
26.06.2023 5 z 5

Doporučuji všem, ale hlavně svátečním čtenářům. Je to svižné, jasné a neukecané čtení.
Rosalind tentokrát vyšetřuje případ samozvaného mstitele, který ze začátku vzbuzuje vyložené sympatie. Až ke konci se ledacos zvrtne.
Kniha se dá dobře číst i bez znalostí předcházejících dílů.

Olous1
03.05.2023 5 z 5

To byla zase jízda. Za mě opět perfektní počteníčko, téma také dobré a Roz stále sympatická. Doufám, že co nejdříve bude pokračování.100%.

astra3
20.03.2023 5 z 5

Docela čtivé. Chvílemi jsem asi víc fandila vojákovi z Afganistánu.

Hella
06.03.2023 5 z 5

Roz je prostě boží! A tahle série jakbysmet. Doufám, že brzo bude nějaké pokračování, protože jsem knihu smlsla na jedno posezení a už mám pocit "absťáku".

Ajuszka
28.02.2023 5 z 5

Tuhle sérii mám hrozně ráda. Roz jsem si oblíbila, její osobní linka mě moc baví a držím ji palce. Už jen závěr knihy mě nechává hodně v očekávání..

Co se týče samotného případu, který zde řeší - Bývalý voják z Afghánistánu se vydal na svou poslední misi - misi pomsty. Řekla bych že je to jeden z těch slabších. V předchozích dílech mě bavily víc. Navíc mi konec přišel dost osekaný.
Uvidíme, co si na nás autor připraví příště.

monishek
23.02.2023 4 z 5

Vraždy nebyly tak brutální jako v předchozím díle, ale i tak me díl moc bavil a na čtivosti mu to neubralo. Někomu se to naopak může vice libit, ze to nebylo tak drastické. A osobní linka Ros je take zajimava. Tesim se na pokračování.

ArwenAragorn
19.02.2023 4 z 5

80%

A tady je důkaz toho, že autorovi nechybí smysl pro humor:
Zbraň se zasekla. Shlédl na pušku a pak se podíval na mě.
Na vteřinu se naše pohledy setkaly. Nebál se, v jeho obličeji se zrcadlilo naštvání a zmatení. Proč ta zatracená věc nefunguje? Napůl jsem očekával, že mi svou zbraň předá, abych se podíval, jestli ji nedokážu opravit.
Věnoval jsem mu empatický úsměv říkající "blbý, co?"
Jak jsem vystřelil od boku, vykoplo ústí mé pušky vzhůru. Kulka pronikla pod jeho čelistní kostí a vyletěla ven zátylkem.
________________________________________________________________________________________________________________
Souhlasím s tím, že je to nejslabší díl, ale pořád dobrý. Jsou tady dvě dějové linky, týkající se jednak vraha, jednak policisty. K vrahovi jsem tentokrát cítila sympatie.
Doporučuji.

Katuska88
26.01.2023 5 z 5

Další díl ze specifické série, kde v průběhu příběhu sledujete dějovou linku z pohledu vraha a rovněž z pohledu vyšetřovatele.
Kniha se četla moc hezky. Líbila se mi víc, než předchozí díl, ta jatka byla dost morbidní.

LeNÍk32
19.01.2023 4 z 5

Zatím nejslabší díl, ale i tak se těším na další

Mihal27
15.01.2023 5 z 5

Za mňa skvelé pokračovanie hlavnej hrdinky Roz. Skvelý príbeh o tom ako môže vojna a strata parťákov zničiť človeku život. Príbehy o vojnových konfliktoch sa mi veľmi páčia a je to moja srdcovka. Tu autor pekne popísal príbeh vraha ktorý vykonával vlastnú spravodlivosť. Skvelý vzťah medzi Roz a Tavernerom, veľmi sa mi to páčilo.A ako ich dokázal oklamať a na konci som sa zľakol že toho doktorka zabil. Ale nakoniec...

Kdyby jenom tušila, jak namále měla. Kdyby to jenom tušila

" Tak takhle to vypadá, když umřete?

danielosbourne
12.01.2023 3 z 5

Solidní průměr, ale zatím je to nejslabší kniha v sérii. Lehce nezáživná detektivní linka, ale o to silnější a lepší byla životní linka Roz Krayové.
Těším se na závěrečný díl a doufám, že se autor pochlapí a závěr udělá alespoň tak skvělý, jako bylo Jedno malé prasátko.

Autorovy další knížky

Rob Ashman
britská
2021  87%Bez tváře
2022  88%Jedno malé prasátko
2023  86%Hlava plná strachu
2023  75%Rozpolcený

Kniha Hlava plná strachu je v

Právě čtených2x
Přečtených88x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených9x
Knihotéce105x
Chystám se číst58x
Chci si koupit14x
dalších seznamech4x