Vládkyně kouře

Vládkyně kouře https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/421833/bmid_vladkyne-koure-ujl-421833.jpg 4 124 19

Princezna popela série

< 2. díl >

Když bylo Theodosii pouhých šest let, císař zavraždil její matku, Královnu ohně. Přisvojil si Theinu zemi, držel ji jako rukojmí a korunoval ji Princeznou popela. Deset dlouhých let si s ní pohrával a ponižoval ji. Žil v přesvědčení, že kurážnou dívku zlomil, že je jeho vězeňkyně slabá a bezbranná. Neuvědomoval si, že nejničivější zbraní je bystrá mysl. Theo už nenosí korunu z popela. Vzala si nazpátek svůj právoplatný titul a prince Sórena jako rukojmí. Její lidé ale zůstali v císařově moci. Nyní ji od nich a jejího trůnu dělí tisíce mil. Aby je získala zpátky, bude potřebovat armádu. Nezbývá jí nic jiného než vložit důvěru do své tety, nebezpečné pirátky, která proslula pod přezdívkou Prokletý drak. Ta tvrdí, že Theo může vojsko získat pouze pod podmínkou, že se provdá. Tímto činem by ale provedla něco, co astreanská královna nikdy dřív neudělala. Theo ví, že za svobodu se platí vysoká cena, ale je odhodlána zachránit svou zemi, aniž by ztratila samu sebe.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , CPress
Originální název:

Lady Smoke , 2019


více info...

Přidat komentář

deedulka
04.12.2023 3 z 5

Taková průměrná kniha s pěknou obálkou. Chvílemi se děj hrozně loudá a pak se člověk na moment hezky začte, aby se tempo vzápětí zase zpomalilo a mohla jsem se opět nudit. Hlavní hrdinka mne neštvala tolik jako některé hodnotící. Líbilo se mi to špičkování s ostatními a že si nehrála na nedotknutelnou královnu, na kterou se nikdo nesmí ošklivě podívat.
Není to nic světoborného, ale knihu jsem si ráda přečetla a určitě to dotáhnu i na třetí díl. Jen se do toho nepohrnu s takovým entuziazmem a chvíli to potrvá, než na ni přijde řada.

Arlienen
11.04.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Upřímně, nechápu, že má kniha spíše negativní hodnocení, protože kniha je čtivá. Nechybí napětí, ani romantická linka a jsou zde i padouši - Císař a Cress.
Líbila se mi více než první díl, podíl na tom mělo, že jsem postavy a jejich svět už znala.


retro-tessa
16.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Knížku jsem si spíš přečetla z donucení. Když už jsem tuhle sérii začala číst, tak by byla škoda to nedočíst. Stejně jako předchozí díl, tak ani tenhle mě nijak extra nebavil.
Hlavní hrdinka mi je nesympatická. Ufňukaný puberťák, který si říká "královna", přičemž nemá žádnou zemi, téměř žádný lidi, kteří by ji následovali. Pouze a jen pokrevní pouto se svojí matkou, královnou. Taky mě neuvěřitelně iritovala s tím svým milostným trojúhelníkem. Chvíli miluje toho, pak tamtoho. Podle mých slov je manipulativní, když někdo s ní nesouhlasí, okamžitě je zle... Nemám slov. Prostě mě unavuje

EvelynChatte
06.02.2022 2 z 5

(SPOILER) Dotčeno. Trochu to trvalo, mohla bych říct, že jsem měla hektické období (ano měla), ale když potřebuji knihu přečíst, většinou mi to nezabrání.
Theodosie. Theo. Stále se sní nemohu ztotožnit. Občas je malá holka s velkým úkolem, občas je královna ničeho a všeho. Oproti prvnímu dílu je dospělejší. Víc rozhodná i tvrdohlavá. Taky je to větší rozmachaná holka, která svými činy ovlivňuje ostatní, ale následky jsou jí jedno. I když posléze pláče, když zjistí, co se stalo. Chápu, že ji to má posouvat dál a utvářet její osobnost, odhodlání i cíle. Ale...
Milostný trojúhelník mezi Sórenem, Blaisem a Theo mě akorát tak štve. Oba chvíli miluje, obou se víceméně boji a nevěří jim. Oba ji milují až za hrob, zdá se. Oba se tolerují ačkoliv se nemusí a Theo jim na střídačku říká, že je miluje. Je to nepropracované a chování postav i trochu pitomé...
Na druhou stranu ano i osud s Theo mává, neboť ji všichni chtějí využít pro vlastní prospěch. Ráda bych s ní soucítila, ale styl podání a věrohodnost mi to zkrátka nedovolují.
*spoiler*
Největší zrůda a uzurpátor v první i druhé knize skončí rychle. Pomalu bych i řekla nedůstojně na to, že autorka chce, aby ho čtenář opravdu nenáviděl. Císař je mrtvý během pár vteřin, lusk. Zato moje nejoblíbenější postava se zatím klube na povrch. Cress, u ní opravdu vidím vývoj. Má plán a jde si za ním. Nemůže mít Sórena? Vezme si rovnou císaře. Nemůže už okouzlovat svou krásnou tváří? Bude nejobávanější ženou. Je zničená a zhrzená. A přesto povstane a uchopí svůj osud, svou moc pevně do rukou. Ooo ano hlavně kvůli Cress se těším na třetí díl.

1259
28.01.2021 5 z 5

Tak konečně sem jí dočetla. Trvalo to dlouho, neboť sem knihu musela vrátit kvůli tiskové vadě, ale už ji mám a k tomu dočtenou. Takže příběh byl dobrý, hezky to na sebe všechno navazoval a mělo to pořádně hlavu i patu. Za mě super a jdu na závěrečný díl.

teer.h
18.01.2021 3 z 5

(SPOILER) Theo mi leze čím dál víc na nervy. Na to, že byla několik let pod krutovládou a nemohla nic, tak se teď chová jak pěkně rozmazlený smrad.
Celkově jsem se do příběhu nemohla moc začíst. Nedělo se tam nic extra a vlastně ty zápletky, co tam byly, tak mě ani nepřekvapily. U mě je od začátku favoritem Sóren.
Knihu jsem začala hltat asi posledních 150 stránek.
Jsem zvědavá na další díl... snad se to zlepší :)

Pedruska01
24.12.2020 3 z 5

Je to už dlouhá doba, co jsem dočetla první díl, který nebyl úplně nejlepší, takže jsem šla do tohoto s tím, že i když si toho moc z předchozí knihy nepamatuji, tak mě to zajímá. Musím hned na úvod říct, že jsem zklamaná více směry. Ta kniha byla mnohé: zbytečně dlouhá, roztahaná, nic se pořádně nedělo, nedalo se tomu věřit, pak uspěchaná, vůbec ne dobře napsaná. Nevím, co si autorka myslela, že dělá, ale to, co dala na ten papír, do té knihy je strašné. Tak trochu jsem trpěla, protože jsem jí četla dlouho a úplně mi to nešlo, rozhodně ne, tak jak bych chtěla. Přála jsem si, abych už to už konečně měla za sebou.
Hlavní hrdinku Theu jsem neměla ráda, už od samého začátku. A co si budeme... tohle je prostě dost blbý. Byla to malá holka, která tak nějak sežrala svět. Protivila se mi, jak se začala rozcapovat a vyskakovat si - jaká z ní je královna, jak vymýšlela totální nesmysly - a jak samozřejmě všichni dělali, co si usmyslela. Vadilo mi na ni všechno. Byla to blbka, která byla mimo. Na každé druhé stránce měla jednou takový a pak onaký názor, rychle to měnila - což vytvářelo zmatek a nedůvěru. To, jak si hrála se Sorénem a Blaisem ve smyslu citů, které vyzněli v tom celku směšně - tím mi pila krev. Jednou toho miluje, podruhé ho nemiluje. Jednou se znají, podruhé se neznají. Tragická parodie na milostný trojúhelník. Přetáhla bych jí násadou, ať se vzpamatuje, pokud by to bylo vůbec možné.
Zbytek postav bohužel nestojí ani za řeč, protože to byly jen prázdné figurky, které buď slepě plnili přání Thei anebo se řadili ke "záškodníkům", ale hodně rychle šli ze scény. Např. půl stránková působnost císaře - fraška. Čekala jsem něco velkého, krutého a možná, aby i té rozcapené holce dal za vyučenou. Bohužel jsem se nedočkala, protože to už autorka připravovala půdu pro další díl a celkem jí bylo jedno, že tenhle brutálně odflákla.
Děj byl buď neskutečně zbytečný, scény, které byly o ničem a především dlouhé anebo neuvěřitelně rychle smetené do kšá, ačkoliv by mohli být tím nejzajímavějším. Prostě bylo to naopak a tím pádem celé špatně. Co mě zarazilo mimo jiné na samém konci, Thea měla keců, jak chce získat zpět svoji zemi, zburcovala miliony lidí (což byla záležitost asi jedné kapitoly a nikdo s tím neměl samozřejmě problém, jak ovečky jí následovali - směšně neuvěřitelné) a pak stála na kopci a se založenýma rukama a čekala. Nejspíš nový směr/móda. Ještě jsem se nesetkala s tímhle postojem. Vždycky hlavní hrdinové bojovali společně se svými lidmi. Tahle ne.
Bohužel k téhle knize nemám, respektive nedokážu mít dobrého slova. Nestačila jsem se divit, všechno bylo naopak a totálně špatně. Vůbec jsem ničemu nevěřila, bylo to špatně napsané a vykreslené, neskutečně unáhlené, ačkoliv to má tolik stránek, což nechápu! Zklamání. Naštvání. Nic víc. Jsem ráda, že jsem tuhle knihu konečně dočetla. Nic mi nedala a neřekla, a takový potenciál to mělo na samém začátku - první díl. Velká škoda. Neuvěřitelně to kleslo.
Jelikož to je série a já jen nerada nedočítám, určitě do ruky vezmu třetí a poslední - díky bohu - díl (po nějaké době, až se vzpamatuju). Doporučit nemohu a hodnocení... tohle vůbec není na nějaký střed, takže asi si tentokrát zahraju na krutého císaře já a dám tomu nanejvýš 2,5*.

anndrra
06.10.2020 4 z 5

Nejdřív jsme se nemohla začíst. Knihu jsem dokonce odložila a přečetla mezitím dvě další, když jsem se k ní vracela, bála jsem se, že se situace bude opakovat. Naštěstí zbytečně. Nakonec to bylo asi lepší než jednička a moc se těším na trojku.

Sariega
03.09.2020 2 z 5

Začátek mě moc nezujal a a říkala jsem si jestli jsem neudělala chybu když jsem to koupila a po přečtení mám ten názor že je to lepší než první díl. Jediné co jsem nečekala byli oběti na zámku a ty mě vážně rozhodili chvíli jsem nevěděla co si mám myslet...Theo se mi v tomto díle ale zdála až moc přecitlivělá a zároveň panovačná.
Těším se na třetí díl a myslím že by mohl být ze všech nejlepší i když se mi zatím asi líbili všechny.

leník511
03.07.2020 odpad!

Tohle bylo snad ještě horší než první díl !!!

andrejci
01.07.2020 4 z 5

Stejně jako u minulého dílu to mělo pomalý rozjezd. Prostředek byl lepší, ale stejně mě nejvíc rozsekal konec. To jsem nečekala. První díl byl možná trošku lepší. Postavy se mi tady zdály víc dětské. Jsem zvědavá na třetí díl. Co musím podotknout je obálka. Ta se mi moc líbí.

Malinali
20.04.2020 4 z 5

No hurá, tak tohle mě bavilo mnohem více než 1., a těším se tedy na finále. Některé části byly trochu moc roztahané, ale jinak za mě super.

Damonka12
14.04.2020 4 z 5

Tento díl se mi líbil více než první.

denniys
06.02.2020 3 z 5

Ano i ne.. 50 / 50.. jednoduchá oddechovka, kdo hledá nějaké pěkné složitější fantásko, ať hledá jinde.. musím ubrat hvězdičku, nemůže zůstat na úrovni knih, které mají 4* zaslouženě.. na pokračování se těším, ale není to ten stav, kdy máte pocit, že do dalšího dílu prostě nepřežijete...
Spoiler : děj plyne přesně tak, jak čekáte - bez zádrhelů či překvapení.. forma mi stále něčím nesedí..hlavní hrdinka má problém se svými city - každou kapitolu miluje jiného..záporák je nahrazen záporačkou, což se také dalo čekat...též najdete nějaké nelogičnosti - možná víc než v díle předchozím..a největším sympaťákem zůstává Sóron :) jen díky němu mě to trochu bavilo :)

Akin309
19.01.2020 4 z 5

Táto kniha sa mi čítala tak dobre ako prvá. Odporúčam ju každému kto má rád čary a dobrodrúžstvo. Budem sa tešiť na pokračovanie.

werush
10.01.2020 5 z 5

Chci další díl :)

vandalindakova
04.01.2020 odpad!

Tohle by snad vůbec nemělo vycházet. Hlavní hrdinka je totálně na přes držku, furt jen: Já jsem královna, já jsem královna a sedněte si ze mě na p*del! Hloupá, arogantní, sebestředná a ufňukaná! U mě vyhrála cenu nejhoršího charakteru ever. Děj stojí, 300 stran je absolutně o ničem.
Autorka se snaží povznést děj milionem zemí a jazyků a nakonec se do toho sama zamotala. U jedné postavy neustále dokola motala dvě země, ze které pochazí.
Nesmyslné a úplně zbytečné párování včetně milostného trojúhelníku samozřejmě nesmí chybět.
Nehledě na to, že stejně jako v jedničce, spousta vět a částí nedávalo vůbec žádný smysl. Vývoj od prvního dílu je hodně v nedohlednu a já lituju těch stromů, kteří padli za tuhle blbost.

Rlibrary
27.12.2019

Kdy bude treti dil???

lucie0134
15.11.2019 3 z 5

Já ani nevím co přesně napsat. Posledních 100 stránek byly čtivé, ale ten začátek? Ten mě tolik nenadchnul, hrozně se ti vleklo. Rozčiluje mě Thea. Ví ta holka co chce?! Každou chvíli říká něco jiného. Opět milostný trojúhelník, který mě spíš rozčiloval. No snad 3tí díl bude lepší...

Autorovy další knížky

Laura Sebastian
americká, 1990
2019  72%Princezna popela
2019  76%Vládkyně kouře
2020  78%Královna plamenů

Kniha Vládkyně kouře je v

Právě čtených7x
Přečtených181x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených11x
Knihotéce190x
Chystám se číst116x
Chci si koupit45x
dalších seznamech5x