Příhoda v ulici Psa

Příhoda v ulici Psa https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39508/prihoda-v-ulici-psa-39508.jpg 4 10 2

Nejproslulejší Grinovy povídky: Šedý automobil; Zabedněný dům; Kolonie Lanfieri; Příhoda v ulici Psa; Sto mil po řece; Příběh, jenž za svůj konec vděčí kulce; Prodavač štěstí; Modré kaskády Telluri

Literatura světová Povídky
Vydáno: , Práce
Originální název:

Происшествие в улице пса (Proisšestvije v ulice psa) , 1915


více info...

Přidat komentář

jozik_v_tumane
19.10.2021 5 z 5

Mám pro Grina slabost, i když ne všechno vždy úplně chápu, nějak magicky to na mě působí. Jsou to nádherné romantické povídky o lásce a smrti.

Finn123
27.04.2016 4 z 5

Alexandra Grina mám velmi rád.Jeho povídky i romány jsou originální a nenapodobitelné.Často popisují,že všechno je úplně špatné,hrdinové jsou na samém dně a nakonec to dobře dopadne-jako v pohádce,např.Nachové plachty.Nebo naopak je všechno prozářeno sluncem a štěstím a pak příjde pád,např Cesta nikam. Grinovo dílo má zvláštní poeziii.Byl nadán i velkou fantazií.Člověk si představí jeho nádherně vykreslené ostrovy ,či přístavy,odkud se vydávají krásné lodi až za hranici snů.Snad proto,že sám prožil neuvěřitelně těžký život,dovedl tak snít.
Výběr těchto povídek není úplně nejlepší ,co autor napsal,postrádám třeba Ostrov Reno,ale stejně je to třída.Nejvíc se mi líbili Modré kaskády Telluri a Sto mil po řece.