Příběhy lásky… které se skutečně staly

Příběhy lásky… které se skutečně staly https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/118610/bmid_pribehy-lasky-ktere-se-skutecne-sta-ivh-118610.jpeg 4 29 9

Gary Chapman, autor bestselleru Pět jazyků lásky, vybral a okomentoval příběhy „obyčejných“ lidí. Především platí, že má-li nám láska vydržet, máme-li zvládnout veškeré tlaky a složitosti života, musí být láska něco víc než jen cit. Musí to být něco, co děláme. Musíme ji konkrétně projevit v manželství, v rodině, mezi přáteli a známými, ba dokonce i mezi nepřáteli. Právě toto je téma nové knihy Garyho Chapmana. Na jejích stránkách se setkáte s příklady lidí, kteří jsou stejní jako vy. Tito lidé se naučili vyrovnávat se s překážkami a přijímat ve svém životě i „kyselá jablka“, ale dělají z nich chutný nektar, jenž tiší jejich emocionální žízeň. Jsou to příběhy o úspěchu – příběhy, které ve vás vyvolají touhu vyjít a zkusit to znovu.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Příběhy
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Love is a Verb: Stories of What Happens When Love Comes Alive , 2008


více info...

Přidat komentář

Kristyna1712
06.01.2020 5 z 5

Opravdu krásná kniha se skutečnými příběhy o síle lásky, které se musíme učit celý život. Mnohé příběhy na mě dokonce zapůsobily tak, že jsem se začala učit být k lidem chápavější, laskavější a dokázat odpouštět.
Některé komentáře kritizují autora za propagaci křesťanství, ale je třeba si uvědomit, že Gary Chapman je nejen manželským poradcem, ale i pastorem baptistické církve, takže v knize čerpá ze svých osobních zkušeností.
Knihu bych určitě doporučila jako milé a oddechové čtení všem, kteří potřebují trochu světla do duše :).

essterkaa
01.07.2019 5 z 5

Příběhy lásky psané v této knize jsou opravdu nádherné a dojemné. Každičký z příběhů má své kouzlo a Jako celek mají velké poselství lásky k bližnímu, lásky manželské a v neposlední řadě té nejdokonalejší - Boží. Některé příběhy byly natolik silné, že mi i slza ukápla. Velmi doporučuji lidem, co se chtějí zamyslet nad svým životem a inspirovat se do něj někým jiným.


Bubun
06.03.2019 odpad!

Obyčejná katolická propaganda, příběhy by mohly být poměrně silné, kdyby každá postava, která v nich vystupuje, nechodila do "skupiny biblického studia" nebo na bohoslužbu či mši pomalu každý den. Dovětky autora - jehož jiná kniha, Pět jazyků lásky, mi přišla docela dobrá a podnětná - jsem po několika prvních příbězích, podobně jako někteří zde komentující čtenáři, přestala číst, protože mě neskutečně iritovaly. A co měl znamenat ten příběh, vyprávěný ženou, jejíž syn byl "náruživý" a tak "týral" svou neteř, ale nakonec to všechno dopadlo dobře a všichni se s "boží pomocí" usmířili...? Jak k tomu přijde to "týrané" - zřejmě tedy zneužívané - dítě?! Hlavně, že to církev schvaluje....

ThrisaManx
23.04.2017 5 z 5

Krásná kniha, která ukazuje, jakými různými způsoby se láska projevuje a koná. Skutečné lidské příběhy mám vždy moc ráda a tato kniha byla inspirativní a poučná. Dodatečné komentáře autora pod každým příběhem mi přišly zbytečné, vždyť každý může příběh pochopit po svém, svým způsobem si jej vyložit a vzít si z toho, co chce.

O77
19.02.2017 3 z 5

Kniha sice trpí typickým křeťanským patosem a vírou v "dokonalého Boha, který stvořil nedokonalého člověka", ale jedná se o skutečné příběhy skutečných lidí, což ji v každém případě činí zajímavou.

Danafantom
22.02.2015

Lidské příběhy jsou vždycky zajímavé. Tyto byly o lásce, nejen partnerské. Samy o sobě byly pro mě dostatečně silné, a autorovy komentáře pro mě byly nadbytečné, skoro bych řekla, že mi kazily dojem z příběhu, a tak jsem je pak už nečetla. Byly na mě moc "kázací" :-)

Tulenik
04.05.2014 5 z 5

Kniha ilustrující teorii lásky, kterou G. Chapman přednáší - dokládá, že láska není o emocích, chemii a touze, ale o rozhodnutí a vůli. Ukazuje, že skutečná láska je velmi výraznou hybnou silou, která dokáže měnit charaktery i životní situace. Teorii lásky G. Chapmana by měli vyučovat na školách a jeho knihy by měly být povinnou literaturou - měla by být diskutována a probírána a dokládána skutečnými příběhy reálných lidí (tak jako v této knize).... a pak by bylo na světě lépe!

nickym
09.04.2014 4 z 5

Líbí se mi, že kniha je plná příkladů lidí, kteří se rozhodli lásku žít a aplikovat do života. Ukazuje na to jak se poté mění mezilidské vztahy a jak bez lásky je člověk v zajetí napětí a jak nejde jít dál - situace je často stresující a na nic. Líbí se mi konkrétní příklady jak lásku v životě projevovat a jak ji konkrétně aplikovat. Také se mi líbí, že knížka ukazuje realitu života, že nutně přijdou i těžké chvíle a je nutné se s nimi poprat a to s láskou. :) Určitě ne vždy vše dopadá tak jak se v knížce píše, ale za pokus to stojí vždy....

janulka1310
15.03.2013 4 z 5

Další z Chapmanových knih, které všeobecně podle mě patří do skupiny důležitých knih pro každého,kdo chce mít vyrovnaný a láskyplný vztah s partnerem. Kniha ukazuje na pravdivých příbězích, jak velkou moc má láska a kolik různých podob lásky jsme schopni v sobě najít. Doporučuji každému, kdo chce vědomě pracovat na vztahu.