Příběh Marie, prostitutky z Magdaly

Příběh Marie, prostitutky z Magdaly https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448242/mid_pribeh-marie-prostitutky-z-magdaly-Frx-448242.jpg 4 5 4

Lidé touží po štěstí. Touží po dobrých vztazích. Jenomže ve školách se neučí jak budovat vztahy a kde najít štěstí. A tak mnoho lidí jenom tápe. Ukázat cestu nám však mohou příběhy. Příběhy lidí, kteří lásku, vztahy a štěstí nalezli. Tato drobná kniha vám přináší jeden z nich. Podivuhodný příběh Marie a jejích sourozenců. Příběh plný intrik, napětí a překvapivých rozuzlení. Starý příběh podaný srozumitelným, současným jazykem. Příběh, jak jste ho ještě nikdy neviděli.... celý text

Přidat komentář

Allla9
06.02.2024 5 z 5

Příběh z Izraele, který se odehrál před 2000 lety. Je podán jiným, zajímavým způsobem. Slabá knížka, která zaujme.

ditul
05.11.2023 5 z 5

Nádherný příběh Marie. *Nedávno jsem četla příběh Ježíše od Hany Blochový, která šla po stopách Ježíše a podle její knihy, "zda jsem to pochopila správně", zde zmiňovaná Marie není Marie Magdalena, ale Marie z Betanie.. (...jak to naznačuje i pomazání Ježíše jeho sestrou-manželkou Marií z Betánie v předvečer jeho rituálního vjezdu do Jeruzaléma. Dům v Betánii je v Bibli označován za dům Šimona Malomocného a Salomé, kde s nimi dále žili Marie, Marta a Lazar, a není možné přehlédnout blízký vztah Ježíše k této rodině, kde se vždy při svých cestách do Jeruzaléma zastavoval. Znovu zde podotýkám, že Marie z Betánie není totožná s Marií Magdalénou, jak se dnes často předpokládá, neboť víme, že ještě ve středověku byly obě ženy označovány jako dvě různé osoby.)


Atisa
24.01.2023 4 z 5

Zaujalo mě, že tuto tenkou knížečku o příběhu Máří Magdalény napsal právě Tomáš Kašpar, který se jinak ve své tvorbě věnuje zcela jiným tématům, spíše "odhalování" spiknutí v naší společnosti. Nicméně tato kniha se mi líbila. Příběh byl hezky promyšlený. Nevím, jestli autor čerpal i z dalších zdrojů o tehdejší době, jestli tedy můžu věřit tomu, jaké tehdy byly zvyklosti, ale věřím, že ano. Zaujalo mě postavení žen v té společnosti a oslovení "ženo", které znamenalo, že si té ženy oslovující váží, což nebylo běžné. Jediné, co nepůsobilo dobře, byl styl psaní. Nemyslím si, že by postavy myslely tak, jak bylo v knize popisováno, i s dohlednutím ke všem příčinám a důsledkům. V textu mě dostalo několikrát zmíněné rehabilitování Ježíše. Vůbec mi tam taková slova neseděla.

PeterBahn
30.03.2021 3 z 5

Příběh postavy všech čtyř evangelii byl v této knížečce nějak dořečen. Asi se dá souhlasit s popsanými dobovými reáliemi a snad i s tím, že se příběhy Marie Magdalény mohly tahle nějak udát. Zvolený styl psaní mi však blízky moc nebyl. Nicméně, s rukou na srdci vím, že bych tenhle příběh evangelijní postavy nenapsal lépe. Každopádně se jedná o postavu, která inspirovala už spousty lidí v různých uměleckých oborech.