Převozník

Převozník https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520931/bmid_prevoznik-651906b117183.jpg 5 16 5

Od autora bestselleru New York Times Přechod přichází strhující nový román o skupině přeživších na skryté ostrovní utopii – kde pravda není taková, jak se zdá. Souostroví Prospera, založené tajemným géniem, leží skryto před hrůzami zhoršujícího se vnějšího světa. Šťastlivci si zde užívají dlouhé, plnohodnotné životy, dokud monitory zapuštěné v jejich předloktí, které mají měřit jejich fyzické zdraví a psychickou pohodu, neklesnou pod 10 procent. Poté se sami odeberou do důchodu a vydají se na plavbu trajektem na ostrov známý jako Mateřská školka, kde se jejich selhávající těla obnoví, vzpomínky jsou vymazány a oni jsou připraveni znovu začít žít naplno. Proctor Bennett je převozník, který ohleduplně provází lidi procesem odchodu do důchodu – a když je to nutné, donutí je k tomu. Ale s Proctorem není všechno v pořádku. Za prvé, snil – což je údajně nemožné. Za druhé, jeho procento monitorů začalo znepokojivě rychle klesat. A pak přijde den, kdy je povolán do důchodu jeho vlastní otec, který mu před nástupem na trajekt předá znepokojivou a záhadnou zprávu...... celý text

Literatura světová Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Ferryman , 2023


více info...

Přidat komentář

lazarus
včera 5 z 5

Kdo nečetl, ať raději nečte!!! Komentář obsahuje lehké spoilery. Sorry jako!

U Cronina klasika - mix oblíbených filmů z nichž vygeneruje parádní příběh bez hluchých a nudných momentů, včetně nějakého toho "nečekaného" zvratu. Takže dneska tady máme Dark City, Matrix, Inception, Pandorum.
To myslím jako základ bohatě stačí pro kopu zábavy.
Nechci kazit zážitek a vykvákat děj, jak to tady někteří dost často dělají, takže jen ve zkratce. Polovina knížky frčí na vlně Dark City a poté se to zvrhne v Pandorum. Kdo zná, obdržel spoilery jako kráva. Varoval jsem Vás!
Převozník je mimochodem knížka co nejde odložit. To neříkám já, to říká sám velký Stephen K. A nekecá.
Chtěl jsem se rozepsat, ale nejde to, protože vás ochudím o zážitek. Cokoliv o knížce víte, je na škodu. Snad jen, není to nic originálního a přesto dokáže několikrát překvapit. Je to tajemné, napínavé, zábavné, místy vtipné a příjemně uzavřené.
A je tam pár dost divných nesmyslů. Překladatel se moc nesr... ehm, neřešil jednotky a doslovné překlady názvů a občas vás dostane fakt děsnou kravinou. Jako třeba metrovým klackem v zubech vytaženým z malého batohu, případně velkým kuchařským nožem o délce ostří celých 8cm! Čaj radši neřeším, narazíte na něj taky.
Ale za to dostanete krásnou, blýskavou obálku co sedne vedle Přechodu jak prdel na pomyslný hrnec.
Šmytec. Kupte, čtěte, bavte se!

Zuzulinka
22.04.2024 5 z 5

Zajímavá kniha!


kolby
07.04.2024 5 z 5

Cronin je iný. Človek má pri čítaní jeho kníh občas pochybnosti, či si vybral správne, či tomu niečo nechýba, alebo dostáva viac ako čakal, či chcel. Po prečítaní sa teší, že natrafil na niečo unikátne, čo nezapadá do žiadnej šablóny a získa istotu ,že dostal oveľa viac ako čakal. To potvrdzuje aj táto knižka. Teším sa na ďalšiu

Ticiana
04.04.2024 5 z 5

Uzasna kniha. Chvili premyslite, co se to sakra deje, pak si myslite, ze jste na to kapli a ono ne. A proto musite cist dal a dal. Doporucuji.

alishek
20.03.2024 5 z 5

Naprosto geniální, miluju knížky, kde vite, že není vše, jak se zdá a nutí vás to vytvářet vlastní teorie. Přečteno jedním dechem.

Autorovy další knížky

Justin Cronin
americká, 1962
2010  84%Přechod
2013  86%Dvanáctka
2017  87%Město zrcadel
2024  95%Převozník

Kniha Převozník je v

Právě čtených4x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce60x
Chystám se číst111x
Chci si koupit56x
dalších seznamech2x