Prečo muži klamú a ženy plačú

Prečo muži klamú a ženy plačú https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/54719/preco-muzi-klamu-a-z-54719.jpg 4 255 34

V príručke nájdete praktické a ľahko stráviteľné rady, ktoré vám pomôžu skvalitniť osobné i pracovné vzťahy.

Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Why men lie and women cry


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
25.03.2024 odpad!

Zase naivní kydy z dávných dob... bože a to si myslely spolu se Sexem ve městě že dobily svět...kdyby věděly jak moc se svět i povahy změní. .

Petrasim
14.02.2024 2 z 5

Kniha byla místy vtipná a místy absolutně nudná.


Radimka
16.08.2023 2 z 5

Pár věcí tam bylo docela přínosných, ale jinak samej balast.

anebar
30.07.2023 3 z 5

Zajímavá naučná kniha o myšlení a jednání obou pohlaví. Své si tam najde žena i muž a možná si po přečtení budou i navzájem více rozumět. Co vám možná bude vadit je to, že kniha byla napsána před více než 20 lety a teď jsou věci trochu jinak.

Liliana2006
28.06.2022 5 z 5

Zajímavá kniha, ač místy opakující se, tak myslím, že některé informace jsou v ní, jen ku užitku.

Kočí357
21.04.2021 odpad!

Pseudověda

Veeczko
05.04.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila. Dost jsem se u ní pobavila. Je napsána upřímně a bez omáček, ostatně jak to Peasovi dělávají.

Trubka_
15.06.2020 2 z 5

Knihu bych již dnes asi nedoporučil. Věřím, že to ve své době byla úspěšná a užitečná kniha. Dost informací v ní jednoduše stále platí a je dobré si je připomínat. Manželé Peasovi ji a sebe ale prodávali takovým typickým americkým způsobem, který na dnešního evropana pusobí nabubřele až buransky (možná už tak působí i na dnešní američany?). Kdo se nad to povznese (nebo komu se to doknce líbí), ten si zní může něco vzít a určitě se i dobře pobaví. Jinak ale, když se osekají "případové studie", "vědecké a lékařské analýzy" a pravěčí teroie, tak je tam užitečných informací přesně tak na 35 stránek, ne 350! Věřím, že v dnešní době člověk najde lepší knihy.

Alena_S
04.01.2019 3 z 5

Tak vám nevím. Autoři se při psaní zjevně skvěle doplňovali, je to svěží, trefné a vtipné, ať už na nás doma daná situace sedí nebo ne. :) ...Do půlky.
Než po zhruba dvousté opakovaný vtip o pravěku přestane být vtipem, a stále nekončíme. Až vás to natolik vysílí, že když si konečně shrnete, že všechny problémy vyřeší posilovna a psychiatr, nemáte už ani sílu poděkovat.
Snad už jen jednu otázku ze zvědavosti, co mi tam chybělo: Kolik programů měli v pravěku při hledění do ohně, když je dodnes nutné pořád přepínat kanál?? :D

Simikik
20.12.2018 1 z 5

Kniha je plná návodů a pouček. Mé dvě hvězdičky dávám jen proto, že nejsem fanda těchto amerických námětů na život. V knize se odkazují na výzkumy, výzkumy nejsou nikde uvedeny. Celkově je kniha asi vtipným připomenutím rozdílnosti mužů a žen, ale neshledávám v níž žádnou hodnotu.

Zuzpospi
08.03.2018 5 z 5

Nezklamala :)

Danago
19.08.2017 5 z 5

Tato knížka je pokračováním úspěšné knihy "Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách". Potom , co jsem byla z první knihy nadšená jsem si přečetla i tuto a nebyla jsem vůbec zklamaná. Opět jsem se tu dozvěděla velice zábavnou formou jak jsou muži jiní a že za to vlastně ani nemůžou. Zase jsem se něco přiučila a něco dalšího pochopila. Stejně jako první knížka i tato mi dala do života hodně poznatků, které jsem dokázalav praxi zužitkovat.

Pistácie
02.07.2017 3 z 5

Když se nyní zpětně ohlédnu, nemohu říct, že mi to nic nedalo. Bylo to minimálně zábavné čtení, viz jeden z mnoha citátů: "sto procent rozvodů začíná manželstvím". Každopádně z toho vyplývá nejedno jasné poselství, chlapi obecně jsou si v lecčem podobní, ne-li stejní, když přijdou na řadu problémy a otázky, které ženy řeší. A naopak, i chlapi na nás pohlíží stejně. A zároveň my jako ženy nerozumíme mužům a oni zase nám ženám.
Za druhé jsem si ujasnila, že mám neskutečné štěstí, neboť většina věcí, co je zde chlapům vytýkána, a jaké nedostatky mají, jsem ve svém příteli neobjevila. Tímto mu děkuji za to, že je jaký je. Myslím, že nejen díky této knize mohu tvrdit, že můj přítel je velká výjimka a nespadá to kategorie - obecně jako každý jiný chlap.
A za třetí mě nemálo štvalo, že spousta věcí se neustále opakovala, řešila dokola a já měla pocit, jako bych se vracela z jedné kapitoly na tu předchozí, i když jsem četla dál a postupovala ke kapitole nové.
I když jsem si ujasnila, že žádné nové poznatky o mužích a ženách mi to nepřineslo, minimálně jsem se sem tam zasmála.

Damato
20.06.2017 4 z 5

Pokud budete knihu brát jako zábavnou a relaxační, tak se zasmějete, pobavíte a odpočnete si u prima čtení, na spoustu věcí budete mít možná jiný názor - ale vždyť jde o pobavení. Pokud však někdo knihu pojmete jako vědecké dílo a začne zkoumat dopodrobna všechny poznatky, věřte, že to je pak na ránu a to přesně mířenou . Doma jsme pojetí této pohodové knihy vzali oba v pohodě a v dobré víře ji u kamarádského posezení u vínka doporučili kamarádům, ovšem netuše, že ji vezmou jako vědecký naučný slovník a my dva budeme další víkend obhajovat tuto knihu proti děsivým sucharům, kteří na nás budou koukat jak na narkomany, sexuální vyvrhele a a pomalu zakážou svým dětem chodit kolem naší rohožky.Ale my doma jsme se u čtení bavili- obzvláště, pokud jsme v textech poznávali jeden druhého. A došlo i k tomu, že jsme pak diskutovali o tom, proč ty chyby druhého tak bezpečně poznáme, zatímco chyby týkající se nás osobně s naprostou jistotou míjíme, protože jsme přesvědčeni, že my dva doma takoví rozhodně nejsme . Debata zůstala otevřená, protože já samozřejmě vím, že já žádné chyby nemám (jak bych mohla, já takový vzorec dokonalosti :-) a partnerovi je teda velkomyslně odpustím, už jen proto , že jsou prý - podle téhle knihy -mnohem a mnohem horší partneři :-) ). A o tom tahle oddychovka vlastně celá je.

Madluska
05.06.2017 2 z 5

Místy je tahle kniha velice zábavná a zasmějete se u ní víc ve dvou než sami, protože vám partner může potvrdit i to, co jste doteď nevěděli... Oceňuji míru nadsázky (např. název oddílu Proč mají muži tak nechutné zvyky? mluví sám za sebe), na druhou stranu mi vadí styl amerických (nebo australských, whatever!) popularizačních příruček "jak žít", kde se jedna věc musí zopakovat nejméně 3x v různých obměnách. Nevím, jestli tenhle postup autoři využívají proto, že nevěří čtenářovu intelektu, ale mě to tedy hodně nebaví... A štvalo mě i zobecňování, které zde bylo podávané jako nezpochybnitelný fakt, čekala jsem poněkud vědečtější přístup. Pro pobavení dobré, jako inspirace taky, jako "bible vztahu" či jako naučná literatura jistě ne. Za novou by mi bylo líto peněz, z druhé ruky tolik nelituji. :-)

Hebrey
01.02.2017 3 z 5

Snad je to tím, že jsem na podobné téma přečetla už dost knih, článků a slyšela dost přednášek, ale sama pro sebe jsem v knize našla jen velmi málo nových poznatků. To ale autorům nezazlívám, pro "začátečníka" mohou být tytéž informace velice cenné. Navíc jsou psané srozumitelnou formou, okořeněnou sem tam nějakým tím vtipem. Co ale považuji za určité minus, je, že vedle informací vědecky potvrzených, všeobecně platných a podložených různými studiemi, je kniha tak z jedné třetiny zaplněná poznatky, u nichž mám podezření, že jsou buď vymyšlené anebo je holt mentalita českých mužů a žen přeci jen trochu jiná než u Američanů.

en.bee
12.12.2016 3 z 5

Kniha usla, ale neztotoznuji se s tim, ze muzi jsou porad brani jako lovci a ti, co vydelavaji a zeny u krbu v domacnosti.

Bar16
11.12.2016 2 z 5

Knihu jsem četla asi před šesti lety... A skončila jsem na stránce 120 s tím, že ji budu číst souběžně s jinou knihou... Teď jsem ji otevřela znovu s přesvědčením, že ji dočtu. Nevím, většinu času jsem se nudila a dvě hvězdy dávám hlavně proto, že některé vtipy byly opravdu vtipné a některé pasáže pravdivé - ze života. Jinak mi kniha nic moc nedala.

Blancheerka
08.12.2016 4 z 5

Vážnou i nadnesenou formou sepsaná kniha o dvou světech – mužském a ženském. Kniha vysvětluje některé procesy ženského i mužského chápání světa a chování a nemůžu říct, že mě nepobavila. Líbil se mi způsob, jakým jsou mezi řádky vetkaná nadsázka a ironie :)

Gayatri
03.09.2016 4 z 5

Tahle knížka říká - muži a ženy JSOU SI ROVNÍ, ALE NEJSOU STEJNÍ! To je naprosto klíčová myšlenka celé knihy! Ano, některé příklady jsou zjednodušující, ale podstatné je, že autoři mluví o ženském a mužském mozku! Tudíž nepopírají, že existují ženy, které mají geniální matematické a prostorové myšlení, ale říkají, že takové ženy mají více "mužský" mozek než jiné ženy. A že naopak muži, kteří mají horší orientaci v prostoru budou mít více "ženský" mozek. Tudíž nejde o stereotypy z hlediska pohlaví, ale z hlediska toho, že mužské a ženské myšlení se prostě liší! A to není žádná domněnka, ale mnoha a mnoha vědeckými studiemi ověřený fakt! A nic zde není prezentováno černobíle - mužský mozek má své výhody i nevýhody a ženský taktéž a kniha tohle dobře popisuje a rozhodně se nesnaží shodit ženy oproti mužům. Navíc jsem se u ní strašně moc nasmála a musím říct, že spousta příkladů na nás s manželem dokonale sedí! Například já nesnáším, když nepustí stěrače v autě ihned jak začne pršet, nebo on vypne televizi když si chce číst :D V knize je vysvětleno, proč tomu tak je :) A osobně si myslím, že snažit se tvrdit, že ženy a muži jsou stejní, nepřinese nic dobrého ani jednomu pohlaví a k rovnosti to moc nepřispěje!

Autoři knihy

Allan Pease
australská, 1952
Barbara Pease
australská

Kniha Prečo muži klamú a ženy plačú je v

Právě čtených6x
Přečtených442x
Čtenářské výzvě20x
Doporučených10x
Knihotéce208x
Chystám se číst101x
Chci si koupit22x
dalších seznamech2x