Alamo

Alamo https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107937/preacher-kazatel-9-alamo-107937.jpg 5 118 13

Preacher (Kazatel) série

< 9. díl >

Jednou musel přijít konec. A na poslední souboj neexistuje lepší místo než... Alamo. Historie se opakuje. Opět bude v malém městě na jihu Texasu vzdorovat hrstka obrovské přesile. Na jedné straně bývalý kazatel, na druhé straně mocná organizace Grál. Nebude to zrovna férový boj... a pro mnoho hrdinů to bude boj poslední. Nikdo není v bezpečí. Ani Jesse Custer, ani Cassidy, ani Herr Starr, ani Tulip, ani Bůh. Upíři, spasitelé, vraždící svatí, náboženští vůdci, andělé i prdelní ksichty... všechny postavy se tu naposledy vrací, aby zakončili svou pouť.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Preacher: Alamo , 2000


více info...

Přidat komentář

Luigi1
08.05.2023 5 z 5

Výborné zpracováný komix.Je to smutný a je tu konex

HCkolabuje2
04.11.2022

Asi som to nepochopil. Pre mňa to nemalo ani hodnotu 2,5 dolára za co to predávali. Brutálne, vulgárne, divne


jarynek
23.05.2022 5 z 5

Čekal jsem trochu velkolepější finále, jakoby autorům docházela invence, ale na druhou stranu zase byly víceméně uzavřeny všechny hlavní dějové linky, a nikde to úplně neskřípalo. I když tedy Kazatelova cesta byla lepší, než jeho cíl, tak celkově hodně povedená série s kupou velezajímavých originálních postav, humoru, který se nebojí jakéhokoliv tématu, a akčních scén, kde jsou prolity hektolitry krve. Za mne nejlepší Ennisova série (teda nečetl jsem ještě Punishera).

wullcann38
14.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Tak a je konec.
Vrátili se postavy z předešlých dílů,Zabiják má ukončený děj Cassidy už není upír a Jesse má obě oči.
Za mě 100%
Příště:Pradávná historie...

Disease
01.10.2018 4 z 5

Lehce křečovité zakončení všech linií. Ale i tak lze celou sérii hodnotit na 5*, nejen proto, že je to ve světě komixu nevídaná záležitost.

Hadati
02.01.2017 5 z 5

Velmi dobré zakončení celé série Preachera, který si po celou dobu udržel kvalitu i humor, i když vysoce nastavenou laťku ne vždy udržel. Líbilo se mi, že se nejednalo o žádný pitomý otevřený konec. Byl vyřešen Bůh, Genesis, grál i Cassidy, takže vše, na čem záleželo. Jsem rád, že série skončila předtím, než se stihla sama vyčerpat (jako tomu bylo třeba u Lucifera).

Lenka.Vílka
24.11.2016 5 z 5

Přestože jsem tohle závěrečné veledílo nemohla vnímat všemi smysly (to klasické otáčení stránek mi chybělo), užila jsem to naprosto dokonale. Moc dobré, ale je tady ta druhá strana. Už je konec...

trudoš
08.11.2016 4 z 5

Děj závěrečného alba šlape daleko svižněji, než poslední dvě, ale z příběhu dost čpí, že Garth Ennis už jednoduše nevěděl kudy kam, a tak se rozhodl všechno uzavřít. Což by mi tolik nevadilo, kdyby konce jednotlivých linií přicházely v průběhu předchozích osmi alb, a ne najednou, teď a tady, čistě jen z důvodu, že proto. Navíc náboženský podtext je zcela upozaděn a prim hraje síla přátelství a lásky, jak jinak než s notnou dávkou poetického cynismu. Takže omáčka o Bohu, andělech, Genesis - bez toho všeho by se série nakonec vlastně i obešla. Člověka to trochu nutí zapřemýšlet, jestli autoři od začátku tušili, kam chtějí všechno směřovat, anebo počáteční nápaditost prostě jen uvadla s přibývajícími díly.
Přesto je pro mě Alamo solidním zakončením. Nejvíc oceňuji finále, které přichází na posledních stranách, v nichž se události dozvídáme flashbackovým postupem. Sice se to lehce tluče s předešlým megalomanstvím, ale možná je to dobře. Celé poselství tak vyzní daleko lépe a syrověji.

Wheelcrusher
09.08.2016 5 z 5

Preacher je v podstatě Bible-né z pohledu Boha, ale víceméně poslušnýho člověka, zmítanýho všelijakou možnou iluzorností jeho dočasnýho vtělení... takže k pravdě byl fakt nejblíž polozvíře Cassidáš, už nevim v kterym díle když říkal, že Bůh jede podle jinejch pravidel. Přesto jako neomylně věřící Buddhista tenhle počin, respektive zpověď, miluju co svou ženu! Kdybych jí ovšem už znal, ale vzhledem k tomu, že jsem před půl rokem neznal Jesseho a spol, jako bych byl eventuelní druhý šanci zas o silný poznání blíž. Ještě tak mít z Prdelmana kliku i neposrat to jako Starr:)

OldaB
20.03.2016 5 z 5

Měl jsem trochu strach, jak Ennis ukočíruje závěr. Ale musím říct, že jsem vyloženě spokojen. Dopadlo to víceméně dobře, samozřejmě jak pro koho. Po létech jsem se konečně dohrabal do finále a rozhodně to byla parádní jízda.

Kapis
10.04.2015 5 z 5

A zazvonil kurva zvonec a zpičené pohádky je konec
a jestli zrovna nezdechli, jebou se tam mrdky dodnes.

Honzeecheck
20.12.2013 5 z 5

Absolutní vrchol komixu. Nebudu tady plejtvat slovama, kdo četl ví sám, kdo nečetl nepochopí.

3DD!3
18.04.2012 5 z 5

Zdá se, že další pouť je u konce pistolníku... Jesse Custer, Cassidy, Tulip a Bůh došli na konec své cesty. Neřeknu vám co se v Alamu stalo. Nebo jestli se nakonec Stvořitel vrátil do nebe. Jestli všichni umřeli nebo je Ennis nechal žít ten nudný život, který si všichni nejspíš zasloužili, ale povím vám, že to byla parádní jízda. A divná. Hodně divná. I když je třeba povyprávět ještě pár příběhů z minulosti a já tyhle mé zvláštní přátele ještě jednou uvidím. Už teď vím, že mi budou chybět.