Pravda

Pravda https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352867/mid_pravda-I6y-352867.png 4 27 8

V knize Pravda se Strauss pouští do zatím nejobtížnějšího tématu: partnerských vztahů. A během této divoké a nadmíru zábavné cesty se snaží najít odpovědi na otázky, které si muži i ženy pokládají každý den: Je přirozené být celý život věrný jednomu člověku? Mohou alternativy k monogamii přinést lepší vztahy a větší štěstí? Co nás přitahuje na partnerech, které si vybíráme? Dokážeme zamezit uvadání vášně a romantiky s postupujícím časem? Hledání odpovědí autora zavede do odvykací léčebny pro sexuálně závislé, nejmodernějších vědeckých laboratoří, současných harémů, na sexuální orgie a – což je nejděsivější – k vlastní matce. Jeho zjištění změní vše, co do té doby věděl o lásce, sexu, vztazích i o sobě samém. Pravda je pronikavě upřímná a neodolatelně čtivá kniha, která může mít stejný vliv i na vás. Pokud vás Hra naučila, jak se seznámit s příslušníky opačného pohlaví, Pravda vás naučí, jak si je udržet.... celý text

Literatura světová Biografie a memoáry Psychologie a pedagogika
Vydáno: ekniha , Jota
Originální název:

The Truth , 2015


více info...

Přidat komentář

nevermore3
31.03.2024 5 z 5

A mně ta kniha přijde dobrá. Četl jsem tedy až po Hře. Ale za mě je napsaná vtipně, dokonce jsem se párkrát zasmál. První třetina dejme tomu, je o Nielově terapii, tato část mi přijde asi nejzajímavější, protože vysvětluje jeho pohnutky a v podstatě život nás všech obecně, v kostce. jak se utváříme v raném dětství, traumata atd. V této části si ještě dělá p*del z monogamie ve stylu, že Manželství je jako dům, kdy chceš prostě občas spát na hotelu, a i když v něm plánuješ strávit život, tak se někdy chceš přestěhovat. Nicméně přes všechny šílené zkoušky různých typů otevřených vztahů, nakonec po absolvování a dokončení všech možných terapií dojde kolečkem k monogamii. V podstatě nejvíc mi ta kniha asi utkví proto, že u mě obhajuje nutnost terapií a práci sama na sobě pro vyřešení všech potlačených a neřešených traumat.

RadimB.
20.10.2022 5 z 5

Velmi silná knížka o vztazích. V začátku knihy Neil haní monogamii a já si říkal tohle přesně slyším od každého druhého chlapa co znám. Prostředek knihy popisuje orgie sen každého chlapa až k bodu, kdy vlastně je to hezký v představách, ale ve skutečnosti to tak hezký vůbec není a vždycky to skončí nějákým debaklem. Až finále závěrečné uzdravení, kdy Neal to dá dohromady se svojí ženou snů a čtenářům mu to po všech těch stránkách upřímě přeje. Z jeho krizí s matkou jsem se dost shlídl. Baví mě Neiluj styl popisu sebe sama jako uplného trouby člověk se s ním lehce sžije. Lepší než jakákoli terapeutická knížka co jsem kdy četl. Autora upřímně obdivuji i kvůli jeho předchozí tvorbě.


Ybodizer
17.03.2022 5 z 5

Tato kniha Vám upřímně pomůže lépe pochopit mezilidské vztahy. Doporučuji.

LuckyVagabond
30.09.2021 5 z 5

Tak je monogamie ta správná cesta, nebo není? Autor se snaží najít odpověď na tuto otázku v příběhu, který líčí osobní cestu prozkoumávání jeho sexuality, kdy si projde léčebnou závislosti na sexu, swingers, polyamorickými rituálními obřady a dalšími zážitky.
Překvapilo mě jakou ta kniha měla čtivost. Musím uznat, že Straussův styl mě dost oslovil a překvapil. Měl jsem Strausse vždycky zaškatulkovaného jako laciného autora, který píše trapné návody na to, jak balit holky na ulici. Ale tato kniha je inteligentní, psychologicko-filozofickou, vtipem kořeněnou, hloubkovou sondou do rozpolceného nitra muže, který chce zažívat smysluplnou lásku, ale zároveň se nechce smířit s myšlenkou, že už by nikdy nezažíval sexuální potěšení s jinými ženami. A upřímně, který muž tento rozpor nikdy neprožil? :)

Dervish
02.12.2019 3 z 5

Neil Strauss jede v této knize na zvrácené horské dráze. Od extrému k extrému. Někdy se chová jako totální debil, aby za pár stránek dospěl téměř k božskému prozření. A tyhle stavy se v knize změní tak desetkrát. Člověk mu tak moc chce fandit a věřit, ale kniha vyšla už před pár lety a v současnosti už je autor (a hlavní hrdina) rozvedený, čímž napsal sám ten nejlepší komentář o knize. Nefunguje to, svatý grál Strauss nenašel. Pravdu o věrnosti a fungujícím zdravém vztahu zde nenajdete. Na druhou stranu se zde můžete dostat na swingers párty, což taky není úplně k zahození.

O77
15.07.2018 5 z 5

"Člověk příliš mazaný na to, aby miloval, je skutečný idiot." (st.r. 399)
Všechno, co potřebujete vědět o lidských vztazích ve 21.století a báli jste se zeptat. V určité fázi se to nečte snadno, v určité fázi se neubráníte smíchu a v určité dojetí. Kdo tvrdí, že si nikdy nekladl podobné otázky, neřešil podobná dilemata nebo se nedostal do obdobných problémů, prostě lže. Než vztahy pochopíme, pokud vůbec, bezpočtukrát se zmýlíme a zcela jistě narazíme na vlastní hranice. Neil Strauss je v těch omylech mistr stejně jako v rozbíjení se hlavy o zeď vlastních omezení, a proto se od něj lze něco naučit.

zuzana4587
16.05.2018 3 z 5

Prvotní nadšení z knihy, kdy jsem uvědomovala jsem si pár věcí, vystřídala deprese ze způsobu autorova života. Nicméně tuto fázi jsem překonala a knihu dočetla. Ono je asi dobře, že kniha ve mě vyvolala určité emoce. Něco jsem si z ní vzala, ale žádné nadšení se nekoná. Musím však ocenit grafickou podobu knihy a citáty, které se do ní parádně hodí. Za mě 3* :-)

Maliin.em
05.05.2018

No .. já ji přečetla jedním dechem a viděla v knize samu sebe. Ne, že bych se účastnila různých akcí, ale problém s intimitou a vlastně vztahy, mám už pár let, velký problém .. takže za mě to bylo skvělé.