Sídlo Blackmoore

Sídlo Blackmoore https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/410711/bmid_sidlo-blackmoore-wiS-410711.jpg 4 104 30

Pravá romance série

< 2. díl

Kate Worthingtonová je pevně rozhodnutá se nikdy neprovdat. Má totiž úplně jiné plány. Chce cestovat po Indii a uniknout své rodině, zejména své všetečné matce, která má s Kate zcela jiné plány. Zdá se, že každá z nich má velmi odlišné představy, a tak se matka s Kate domluví, že může jet do Indie, ale až poté, co dá šanci alespoň třem návrhům na manželství. Kate se rozhodne, že požádá o pomoc svého přítele z dětství, Henryho Delafielda. Vydává se proto na panství Blackmoore, odhodlaná ukončit veškerá vyjednávání s matkou. Ovšem když se jí do cesty připlete láska, všechny dohody jsou zapomenuty a plány se mění. Na majestátním panství Blackmoore se Kate stává zajatcem svého srdce. Opravdu musí odmítnout manželství, aby zůstala ve svém srdci svobodná?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Blackmoore , 2013


více info...

Přidat komentář

AndreaP.
07.04.2023 3 z 5

Hlavní hrdinka Kate mě prostě nebavila, doslova mě rozčilovala. Ovšem Henry, to byl jiný šálek kávy. Romantický příběh, který neurazí, ale ani nijak extra nenadchne.

miruska1
09.08.2022 5 z 5

Líbí se mi stil psaní. Bylo to zajímavé a čtivé.......


sebemi
06.03.2022 4 z 5

Přihodila jsem jednu hvězdu za Henryho, to je prostě miláček. První polovina knihy se strašně táhla, Kate jsem si moc neoblíbila, ale pak se děj aspoň rozběhl a musela jsem to dočíst, neb si to má romantická duše žádala.

mira399
10.08.2021 4 z 5

Pěkný příběh, četlo se to jako nic. Akorát za mě, první kniha série je rozhodně lepší.

Janík511
08.08.2021 5 z 5

Přečteno za den a paráda. Tahle autorka umí psát.

bábuška
28.07.2021

Přečetla jsem poměrně rychle. Příběh mě ničím nezaujal, připadal mi naivní jako staré zamilované románky, i konečné řešení bylo předvídatelné. Jen ten přebal byl hezký. Čekala jsem víc.

Ála1968
06.02.2021 2 z 5

Tak jak jsem byla nadšená knihou Panství Edenbrooke,tak jsem 2.dílem byla zklamaná.Vůbec mě kniha neoslovila a nelíbila se mi.

biki
31.12.2020 4 z 5

Čekala jsem podobnou pohodovou romanci jako byl první díl, ale dostalo se mi něčeho odlišného. Kdybych knihu měla charakterizovat jedním slovem, byla by to "frustrace". Aspoň tak na mne působila hlavní hrdinka Kate, takto zvídavá inteligentní dívka, která byla nucena čelit přízemním názorům a chování své matky a sebestředných přihlouplých sester. Mrzelo mě, že i otec, jehož Kate měla moc ráda, se k ní začal chovat velmi chladně a odmítavě, když ji začal posuzovat stejně jako svou manželku i další dvě dcery. Není proto divu, že se sídlo Blackmore, kde vyrůstal Katin přítel Henry, stalo pro Kate jakými vytouženým snem, rájem. Naneštěstí stejné pocity frustrace platily i pro Henryho, který byl zase nucen podřídit se plánům své matky bez ohledu na své pocity či názory. Romance mezi Kate a Henrym se tak rozvíjela poměrně velmi umírněně, aspoň na tento žánr. Podle mého názoru byla situace obtížnější pro Henryho, který cítil zodpovědnost ani ne tak k matce, jako k panství jako celku. Že se nakonec rozhodl tak, jak se ukázalo v závěru knihy, mu sice slouží ke cti, ale stejně mám pocit jakési rozpačitosti, neúplnosti. Kniha se mi nečetla úplně dobře, takže mé poměrně vysoké hodnocení je spíše oceněním skutečnosti, že aspoň pro mně se nejednalo o úplně typickou romanci.

milena8281
16.11.2020 4 z 5

Odříkaného chleba největší krajíc, říká se. A tady je to přesně o tom. A nakonec zjistíte, že ona nejenže se chce vdát, ale ví i za koho, jen kdyby to nebylo nemožné. Bylo mi jí chvílemi opravdu líto. Ještěže je Henry naprosto dokonalý gentleman, který si své cti a svého slova považuje víc, než svého majetku. A pohádka je na světě. A moc hezky se četla.

kurama45
28.04.2020 3 z 5

Prvá tretina knihy bola skvelá. Protagonistka s charakterom a realistickým plánom o svojej budúcnosti sa v takýchto knihách len tak nevidí. Hlavný hrdina bol tiež lepší ako Philip (či ako sa ten trkvas z jedničky volal). Taký sympaťák, bohužiaľ to bolo asi všetko a ničím iným ma neokúzlil. Aby sme si to zhrnuli, v prvej tretine som sa bavila, bola som nadšená, držala som Kate palce na rukách aj nohách. No a potom prišla tá katastrofa…
Autorka ma zjavne zabudla oboznámiť s tým, že Kate podstúpila vymývanie mozgu, pretože z nej bola z ničoho nič úplne iná osoba. Rozum zahodila do koša, plány do kúta a začala sa úplne neslečinkovsky a neúrovňovo plaziť za Henrym. Tomu to samozrejme imponovalo a nič nenamietal. Mimochodom, je jasné, že má autorka v obľube hrdinov, ktorí hrdinku bezvýhradne milujú od prvého okamžiku. Pretože, ako iste vieme, to je veľmi realistické a bežné.
Pred záverom nasleduje typická vyhrotená emocionálna situácia medzi Kate a Henrym, Henrym a Kate, Kate a jej matkou… Proste medzi všetkými. Tá medzi Kate a Henrym sa neobíde bez sĺz, ubezpečovania o vzájomných citoch a nepriazni osudu, emočného vydierania čitateľa… Jednoducho Rómeo a Júlia. Na záver nám autorka naservíruje mierne atypické prostredie a dej, ale úprimne, všetko to je len zásterka a absolútne nevyužitý potenciál, pretože koniec je klasickým koncom takýchto kníh – ako cez kopírku.
Narozdiel od jednotky ale táto kniha aspoň stojí za prečítanie. Minimálne jej prvá tretina.

lark77
11.04.2020 4 z 5

Pekne spracovaný príbeh veľmi ma bavil, ale hlavná hrdinka sa niekedy nesprávala podľa mojích predstáv nato, že sa nechcela podobať na svoju matku.

Etule
08.03.2020 4 z 5

Musím říct, že se mi kniha opravdu moc líbila. I když měla opravdu pomalý rozjezd, co se té romantiky týká, i když jsem předem věděla s kým hrdinka skončí. Dokonce i přesto, že byla naivní a já pořád přemýšlela, kde je sakra ten problém, protože bylo poměrně jasné, že ji Henry miluje. Vše nám dovysvětlují flashbaky do minulosti. Henry byl zlatíčko a Kate opravdu naivní, ale líbil se mi její vývoj, kdy si postupně uvědomovala, že se z ní stává přesně ten člověk, kterým být nechce.
Na konci jsem bulela jako želva, ale obdivovala jsem oba hrdiny, že to dokázali. Víc nechci prozrazovat, abych nevyzradila dojemnou scénu. Dosti mě zaujal i Katin zájem o ptáky, to bylo dost neobvyklé a fascinující. Její matku a sestry bych přetáhla něčím po hlavě... Hrůza v něčem takovém vyrůstat a její obavy jsem celkem chápala, když vzešla z takového prostředí.
Hezké čtení. :)

alnahu
10.02.2020 3 z 5

Příběh Kate ,která je nešťastně zamilovaná ,ale její láska Henry je již matkou zpracován aby se oženil s Julií.Kate to řeší útěkem za svou tetou do Indie,ale vše dopadne jinak.Čtivý romantický příběh s pěknou obálkou.

účetní
26.01.2020 4 z 5

Když jsem zjistila, že vyjde nová kniha autorky Panství Edenbrooke, byla jsem nadšená, asi jako všechny čtenářky, které milují tuto knihu, ale také jsem se trochu bála, že už to nebude ono. A stejně jako píší některá děvčata, také jsem se do knihy nemohla začíst, zvlášť v první polovině je mnoho složitých popisů, úvah a pocitů, které spolu s ich formou ztěžují čtivost. Vadil mi i věk hlavních hrdinů, ze začátku mi Kate přišla jako nevyzrálé děvče, které neví, co chce a naivně se upíná k představě dobrodružství v Indii. Celková atmosféra knihy byla spíše deprimující, než romantická vzhledem k neutěšenosti Katina života v její dosti hrozné rodině a také sídlo Blackmoore na mně působilo tísnivě. No ale za půlkou se to začalo měnit a najednou s postupujícím dějem a náhledy o pár let zpět to všechno začalo dávat smysl, především jednání Kate a kniha celkově začala vydávat své kouzlo. Také charaktery hlavních hrdinů se krásně rozvinuly, Henry se opět autorce povedl, přes svůj mladý věk, bude z něj úžasný muž a také Kate byla velmi silná, inteligentní a upřímná dívka. Autorce se přes mladý věk hrdinů podařilo vykreslit nádhernou hlubokou lásku a kniha obsahuje i mnoho krásných vyznání vycházejících přímo ze srdce - tohle autorka opravdu umí.

Litocha
21.12.2019 3 z 5

Četla jsem krátce po Vzestupu slečny Notleyové, která je podobně jako tato "čistou" historickou romancí, a ve srovnání s ní Sídlo Blackmoore prohrává. Ze začátku mi byla Kate docela nesympatická a místy nepříjemně naivní. Její chování bylo postupně docela obstojně vysvětleno a nakonec z toho byl docela poutavý, i když v lecčem nedotažený příběh (s celkem nečekaným vyústěním). U tohoto žánru mi ale nesedí ich-forma (s tou jsem bojovala i u předchozího dílu), obohacení o alespoň letmý pohled jiných osob by příběhu prospělo.

alzbeta4340
06.12.2019 3 z 5

Tato kniha by se určitě dala dobře zfilmovat, dovedu si podle ní představit výpravný romantický historický film.
Samotné čtení se mi ale zdálo maličko zdlouhavé a věk Kate a Henryho dost nízký na to, co měli prožívat. V rámci žánru hodnotím jako slušný průměr.

Adelin239
31.10.2019 3 z 5

Tahle kniha mi popravdě moc nesedla. První knihu od autorky ,,Panství Edenbrooke,, naprosto zbožňuji a jen tak ji nedám z ruky. Tam jsem se bez problému do děje začetla, u této to bohužel tak lehce nešlo. I tak ale měla knížka své kouzlo a zajímavý děj, u kterého někdy nevíte, co se stane.

mikika
25.09.2019 4 z 5

slaďounké, i když na konci bych hrdince nejradši jednu vrazila.

kklepkaa
25.09.2019 2 z 5

Panství Edenbrooke se mi moc líbilo, ale tušila jsem, že to s tou Indií mě tady moc brát nebude. Krom toho mi vadily moderní výrazy, které sem rozhodně nepatří. Netuším zda je to vina překladatele a nebo autorky. Ale určité kouzlo to i tak mělo.

kanitsuj
19.09.2019 4 z 5

Příběh se mi v rámci daného žánru moc líbil, rozhodně více než Panství Edenbrook. Fandila jsem hlavním hrdinům od začátku až do konce, i když bylo samozřejmě zcela jasné, jak to celé skončí:-) Jako negativní jsem vnímala uměle natahovaný děj, třebaže chápu, že napsat vzrušující romantický příběh, ve kterém se ústřední dvojice maximálně políbí, není žádná legrace. Zkrátka Kate Henrymu odolávala tak nezlomně, až to bylo proti přírodě:-) Také jejich "náhodná" setkání byla až neuvěřitelná. Překlad knížky byl opravdu trochu nedotažený - "sklapni" mi z úst hlavní hrdinky k dobovým reáliím moc nesedělo. Možná si mohla autorka s příběhem více pohrát a přidat trochu duchařiny - Blackmoore poskytoval skvělou kulisu pro gotický román a možná by tím i trochu zaplnila dějově chudší a monotónnější místa.

Štítky knihy

19. století historické romance regentská Anglie

Autorovy další knížky

2016  85%Panství Edenbrooke
2019  74%Sídlo Blackmoore

Kniha Sídlo Blackmoore je v

Přečtených136x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených3x
Knihotéce150x
Chystám se číst91x
Chci si koupit23x
dalších seznamech5x