Potopené lodě

Potopené lodě https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514584/bmid_potopene-lode-653a9b7b98e9d.jpg 4 126 31

Fletcherova univerzita série

< 2. díl >

Ona se zamilovat nechce, on už dávno zamilovaný je Carla Santosová si o lásce nemyslí nic pěkného. Ani o nesnesitelně milých, přitažlivých mladících jako je Mitchell, bratr její nejlepší kamarádky a kapitán univerzitního plaveckého týmu. Carla potřebuje tvrdou skořápku, aby jí život už nemohl ublížit a aby zvládla studovat, pracovat i postarat se o své dva bratry. Na zábavu a na lásku nemá čas ani sílu, nikdo z ostatních studentů však o jejím náročném životě nemá ponětí. Dokonce ani nejbližší kamarádky, s jedinou výjimkou, a tou je její spolubydlící Lenny. Mitchella Carla nemá ráda, protože si myslí, že je to dokonalé zlaté dítě. Ona sama bojuje s mnoha strachy a démony, kteří se probudili po nepříjemné události na jedné oslavě, kam výjimečně přišla i ona. Mitchellovi se podaří postupně Carliny ochranné hradby rozdrolit, přesto není jasné, zda Carla nakonec zvládne překonat svůj největší strach. Přizná si, že má Mitchella ráda? Dokáže zachránit sebe i své bratry? Nebo o bratry i o svou lásku přijde?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Sinking Ships , 2019


více info...

Přidat komentář

laura
16.04.2024

On je vzorný, ona rebelka. On je klidný a tichý, ona divoká a nespoutaná. On je z úplné a bohaté rodiny, ona z nefunkčního vztahu přistěhovalců.

Může to fungovat?

Příběh o strachu, bolesti, touze i naději. O odhodlání, urputnosti, neústupnosti i odvaze.

O lásce.

Vtipné, čtivé, milé a romantické. Snivé a krásné.

Na odreagování naprosto skvělý příběh, který se dobře čte a naplní vás nadějí, křehkou i pevnou zároveň.

Ella161
06.04.2024 5 z 5

Já se musím přiznat, že tenhle díl čtu jako první. Sice mám doma i předešlý, ale nějak se mi líbila anotace více u téhle knihy, takže jsem začala tou. A naprosto jsem si ten příběh zamilovala. Všechny postavy byly prostě skvěle vymyšlené. Nešlo si k nim nevytvořit vztah. Opravdu všechny si zamilujete a budete se o nich chtít dozvědět víc.

Teď ale k hlavním hrdinům tohohle příběhu. Carlu jsem si moc oblíbila. Není to taková ta typická hlavní hrdinka. Ona toho zažila tolik, že jsem se upřímně divila, jak to všechno zvládala. Život se s ní opravdu nemazlil, ale ona i přesto všechno zvládala skvěle. A moc se mi líbil její vztah s Mitchem. Všechno bylo tak krásné popsané a nic nebylo uspěchané. Navíc mám opravdu ráda, když se kluk do té holky zamiluje první, což je přesně tenhle případ. K Mitchovi se mohu vyjadřovat pouze pozitivně, protože na něm nebylo snad nic špatně. On byl takkk hodný, chápavý, laskavý a milující. Ke všem se choval moc hezky a snažil se všem porozumět. Když měl někdo problém, tak on bez zaváhání pomohl. A to, jak se choval ke Carle? Já to milujuuu.

Jo a ten strach z vody tam byl krásně popsaný. Snadno jsem se dokázala vcítit do hlavní hrdinky a jejích pocitů. Ačkoliv tedy musím přiznat, že takový strach je pro mě nepochopitelný. Já vodu miluju, takže si ani moc nedokážu představit, že někdo se toho opravdu bojí.


whiolet
31.03.2024 5 z 5

Tak tohle se mi líbilo.
Moc milá a vtipná oddechovka.
Hlavní aktéři byli moc fajn a oceňuji, že Carla nebyla klasická hrdinka,snad i díky tomu jsem si jí zamilovala.

Zuzíček77
28.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Nemůžu úplně říct který díl se mi líbil víc, protože oba mi přišly dost odlišné ve všem. Oba hlavní hrdinové se již znají dlouhou dobu, jenže Carla to nemá zrovna jednoduché. Sama vychovává dva mladší bratry, studuje a ještě chodí do práce. Nikdo ani její bývalé kamarádky vůbec neví proč se od nich distancuje a, že skrývá velké tajemství aby ji bratry nevzaly. Mitchell je z lepší rodiny, plave za tým ve škole a jeho sestra je kamarádka Carly, do které je Mitchell blázen. Carla má ovšem svých starostí dost a Mitchella má za kluka ze zlaté rodiny který nemá vůbec žádné problémy. Kniha se četla úplně sama, stejně jako první díl. Autorka vše tak krásně popisuje, člověk si vše dokáže krásně představit. Kniha utíkala pod rukama a příběh byl opravdu moc hezký. Mitchella obdivuji za to, že se nevzdal.

Myšlenka z knihy:
Jakmile se rozhodnete pro naději, je možné všechno.

Ála1968
27.03.2024 4 z 5

Další krásný romantický díl ze série.I když u mě stále vede díl první,i tenhle byl skvělý,jen se mi zdál trochu míň nabitý emocemi a vzrušujícím dějem,než ten první.A i přesto měl své romantické kouzlo

Silvisek
21.03.2024 4 z 5

Krasna kniha, ale prisel mi ze prvni dil se mi libil vice

Martule44
19.03.2024 3 z 5

Parta mladých studentů z Fletcheru mě oslovila a tak jsem vytáhla další díl, abych zjistila, co prožijí v dalším příběhu... A že to bylo opět bláznivě zamilované a romantické :-)

LaBobule
20.02.2024 4 z 5

Krasna, ctiva romantika. Ovsem na prvni dil to nemelo.

monika0181
09.01.2024 5 z 5

Příběh Carly a Mitchella měl již jinou dynamiku příběhu, silnější emoce, než příběh první.
Námět příběhu zajímavý, jen to vyústění strašně snadné a rychlé.
Na jednu stranu byl příběh naivní, na druhou stranu neobyčejně silný.
Každopádně o moc silnější dojem z knihy než z předchozího dílu. Kniha měla správný poměr lásky a napětí, erotického jiskření, tajemství.

Tereyciiik
29.12.2023 4 z 5

Tento díl se mi opravdu víc líbil. Nic jsme necekala, ani nečetla o čem kniha je a nakonec milé překvapení. Kniha je sice pořád dokola o jenom a tom samém a nic vám prakticky nedá, ale čte se rychle a občas i pobaví. Postavy byli sympatické a ráda jsme s nimi trávila čas. Jen konečnou zápletku bych ještě více zdramatizivala, nakonec to bylo vlastně strašně snadné a vyřešilo se to samo, což mě mrzelo. Ale poslední díl si nenechám ujít.

Ewe291
26.11.2023 3 z 5

Toto bolo dobre ale neznasam ak je niekto moc tvrdohlavy a silou mocou chce vsetko zvladnut sam a neviem nieco mi chybalo aby bola kniha pre mna dokonala. Ale inak skvele a clovek sa nenudi

klarinka9974
10.10.2023 5 z 5

Já jsem si prostě Fletcherovu univerzitu zamilovala už od prvního dílu ale i ten druhý díl byl super. Od začátku se hnedka ponoříte do příběhu a zamilujete si každou postavu. V jednu chvíli máte neskutečný pocit štěstí, ale v té druhé už máte zlomené srdce na tisíc kousků. To, že má někdo strach z věcí, které jsou pro nás běžné, je velmi zajímavé téma v knize. Carla se pomalu mění a Mitchell je prostě úžasný miláček. Nebudou chybět ani předchozí postavy z prvního dílu. Těším se na další pokračování a doufám, že tím to nekončí.

Terka18
28.09.2023 5 z 5

Moc hezky a dojemná příběh. Hlavní hrdinové se mi líbili a děj tak hezky plynul bez zádrhelu. Knihu jsem si užívala a fandila Carle, aby všechno dopadlo dobře. Jsem zvědavá na další díl.

tami1
19.09.2023 4 z 5

Nádherná obálka skvěle doplňuje milostné trable Carly a Mitchella. Jiskrná romantika a sympatická partička mladých lidí dotvářejí moc hezký, pohodový příběh.

Siwan
29.08.2023 5 z 5

A máme tu druhý plný počet bodů hned po prvním díle. Vlastně jsem si nejdřív říkala, jestli mě to bude bavit, protože jsem popravdě očekávala díl o Savanah nebo o Summer, ale páni jo. Má to grády, má to švih, chemii, všechno...Takže tihle dva mě nakonec přesvědčili a dostali. A vážně už se těším na další díl, který bude o Lenny a Creedovi. Jako pevně pořád doufám, že se dostane i na další, protože se mi prostě s touhle partičkou nechce loučit.

pogmanka
17.08.2023 5 z 5

Popravdě na začátku jsem si říkala, že tenhle díl nebude moct dosáhnout na ten první, téma mi přišlo nosnější první, ale nakonec musím říct, že mě to mile potěšilo, protože to možná pro mě bylo silnější ještě než první díl. To co Carla nesla na bedrech, má můj obdiv a chápu Mitchella že se do ní zamilova. Potřebovala ho. Krásný příběh.

kristy.books
27.07.2023

Táto kniha ma už na prvý pohľad zaujala svojou krásnou obálkou, čo je jedným z dôvodov, prečo som ju musela mať vo svojej knižnici. Prvý diel série Fletcherova univerzita sa mi celkom páčil, preto som bola zvedavá aj na dvojku. Potopené lodě je príbeh o prekonávaní strachu, dôvere, životných vzostupoch aj pádoch, rodine, priateľstve a láske. K wow efektu mi tu niečo chýbalo, ale inak som si čítanie užila.

Musím sa priznať, že ku Carle som si cestu hľadala dlhšie. Bolo to temperamentná Latinoameričanka, čomu zodpovedala aj jej povaha. Áno, nemala to v živote jednoduché, mala na pleciach veľa povinností a obdivujem ju, ako to všetko zvládala. Pre bratov by urobila prvé i posledné, hoci jej to jeden z nich vôbec neuľahčoval. Prenasledovali ju démoni z minulosti a dosť jej strpčovali život, až mi jej bolo ľúto. Kvôli svojej minulosti bola dosť uzavretá a len málokoho si pripustila bližšie k telu. Našťastie, mala skvelých kamarátov s rodinu, ktorí jej boli ochotní kedykoľvek pomôcť a boli tu vždy pre ňu, aj keď ich odháňala.

Jej správanie v niektorých situáciách sa mi však nepáčilo, najmä zo začiatku, keď sa k niektorým ľuďom chovala, ako by boli pod jej úroveň, pritom jej nič zlé neurobili. Neskôr som jej už dokázala prísť na chuť, mala som pocit, že sa nad sebou trochu zamyslela, prehodnotila svoj pohľad na niektoré veci a začala sa správať rozumnejšie.

Mitchell bol zlatíčko, priateľský , dobrosrdečný a inteligentný mladý chalan, jeho som si obľúbila hneď. Možno to navonok vyzeralo, že tento synáčik z bohatej rodiny má dokonalý život, ale bola to len ilúzia. Jeho rodina riešila viacero problémov, aj keď navonok vytvárala idylický obrázok. Mitchell bol pod veľkým tlakom, najmä kvôli jeho matke, ktorá mi nebola ani trochu sympatická. Na jej deťoch jej takmer vôbec nezáležalo a podľa mňa si ani neuvedomovala, ako im ubližuje, alebo jej to bolo úplne jedno.

Romantická linka sa vyvíjala pomaly, čo mám rada. Zatiaľ, čo Mitchell bol do Carly už nejaký čas tajne zaľúbený, ona ho nemohla vystáť (fakt sa k nemu správala hnusne, až som ju mala chuť preplesknúť). On sa však nevzdával a postupne sa mu darilo dostať sa jej pod kožu a búrať hradby, ktoré si okolo seba vystavala. Aj vďaka nemu dokázala prekonať svoj strach a začala sa viac otvárať svojim blízkym.

Som zvedavá, čo na nás čaká v ďalšej časti.

Airelle
23.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Sérii Fletcherova univerzita jsem objevila poměrně nedávno a první díl jsem si naprosto zamilovala. Druhý díl je o Carle a Mitchelovi, potkáme tu ale i zbytek party, kde je Ella a Ches, Creed, Mitchelova sestra Savannah a Lenny.

Kniha pojednává mimo jiné i o vážných tématech, jako jsou společenské rozdíly, imigranti, trauma z dětství,

Carla je nejen studentkou, ale taky řeší ryze dospělé problémy, jako je starat se o své mladší bratry, protože jejich matka je mrtvá a otec někde ve vězení. Je natolik hrdá, že nechce svoje přátelé zatěžovat svými problémy, a tak to, že je sama na dva bratry, před nimi tají.

Mitchell je kluk z bohaté rodiny, který trénuje na mistrovství v plavání. Carla se mu už roky líbí, jenže o něj nestojí. Jednoho dne jsou vlivem Carliny nehody nuceni uzavřít dohodu, a tím mezi nimi začne vznikat pouto.

Líbilo se mi, jak se tu řeší témata, která nejsou pro studenty typická. Bavila mě chemie mezi Carlou a Mitchellem, oba jsem si oblíbila, a ač jsem spíš fanynka bad boys, tak se přikláním k názoru, že Mitchell je zkrátka k sežrání. Taky kvituji formu psaní z obou pohledů postav.

Máca216
11.07.2023 5 z 5

Krásné, romantické

Lofda
23.06.2023 4 z 5

Už nepatřím do věkové skupiny, které je především toto čtení určeno, ale ano, užila jsem si to i já :-) Když on ten Hollister byl prostě klaďas se vším všudy a Carla neřešila jen ty obyčejné studentské "starosti". Péče o dva bráchy, navíc když s jedním mlátí puberta.. Četlo se to dobře, i když chvilkama trochu naivní, ale ano, ráda se pustím do i do dalších dílů ;-)

Štítky knihy

romance univerzita

Autorovy další knížky

Tami Fischer
německá, 1996
2022  80%Spálené mosty
2023  83%Potopené lodě
2023  81%Skryté bouře
2024  85%Přenesené hory

Kniha Potopené lodě je v

Právě čtených2x
Přečtených171x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce179x
Chystám se číst117x
Chci si koupit32x
dalších seznamech9x