Přenesené hory

Přenesené hory https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525592/bmid_prenesene-hory-654543f3b437a.png 4 27 4

Fletcherova univerzita série

< 4. díl

Jejich láska by mohla hory přenášet. Najdou k tomu ale odvahu? Savannu už nebaví mít strach: strach ze světa, z rizik a z lásky. Sní o tom, že bude odvážná, nezávislá a svobodná. Aby překonala svoji stydlivost, rozhodne se pro známost na jednu noc. Díky seznamovací aplikaci pozná šarmantního uživatele MadDoga. Ovšem netuší, že MadDog alias Maxx udělal v životě pár chyb, kvůli kterým dokonce strávil čtyři roky ve vězení. Maxx si chce ve Fletcheru vybudovat úplně nový život, ale zdá se, že ho dostihnou jeho vnitřní démoni a minulost. Minulost, před kterou chce Savannu ochránit. Jak ale zvládne přesvědčit své srdce, aby se od Savanny drželo co nejdál?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Moving Mountains , 2021


více info...

Přidat komentář

kristy.books
dnes 4 z 5

Štvrtý diel série Fletcherova univerzita nás opäť zaviedol k našej starej známej skupinke kamarátov. Tentokrát dostali priestor Savanna a Chesov brat Maxx, s ktorým sme sa v krátkosti zoznámili v predchádzajúcej časti. Přenesené hory je príbeh nielen o láske, rodine a priateľstve. Autorka sa tu zaoberala viacerými závažnými témami, predovšetkým depresiami, psychickými problémami, panickými záchvatmi a podobne. Nebol to síce môj najobľúbenejší diel z celej série, ale aj tak ho hodnotím kladne, bola to taká emočná nálož.

Savanna bojovala so svojimi ,,démonmi", ktorí vo veľkom ovplyvňovali jej život. Bola tichá, samotárska, bojazlivá, mala nízke sebavedomie, ťažko sa zoznamovala s novými ľuďmi a málokoho si pustila bližšie k telu. Zároveň to bola inteligentná a dobrosrdečná mladá žena, ktorá by pre svojich milovaných urobila prvé i posledné. Keď bola v prostredí svojich kamarátov, uvoľnila sa a ukázala nám aj svoju "odviazanejšiu" časť. Jej rodičia, hlavne matka, boli hrozní a vôbec jej nerozumeli. Málokedy ju pustili k slovu a najradšej rozhodovali za ňu. Miestami mi poriadne dvíhali tlak, nezaslúžila si, aby s ňou takto zametali.

Maxx to tiež nemal jednoduché. Posledné roky si prechádzal náročným obdobím. Urobil chyby, oľutoval ich a teraz sa snažil svoj život nasmerovať správnym smerom. Nebola to však prechádzka ružovou záhradou, stretol sa s predsudkami a niektoré veci, napríklad narušené vzťahy, sa napravovali dosť ťažko. Držala som mu palce, zaslúžil si druhú šancu.

Títo dvaja by na prvý pohľad nemohli byť viac odlišní, no v skutočnosti toho mali veľa spoločného, vďaka čomu vedeli pochopiť, čo ten druhý prežíva. Boli jeden pre druhého oporou a navzájom si pomáhali napredovať, prekonávať prekážky a skúšať nové veci.

Medzi riadkami nám tu autorka taktiež naznačila, o kom bude nasledujúca časť série. Táto dvojica ma už teraz bavila (najmä to ich doberanie), takže som na ich príbeh zvedavá. Snáď vyjde čo najskôr.

klarinka9974
dnes 4 z 5

První dva díly pro mě byli rozhodně topka, lehké napětí, nějaká ta akce. Přenesené hory je už taková sladká romantika o holce, která se snaží být silná sama před sebou a dokázat splnit seznam. Naštěstí přijde hezkej, potetovanej frajer, který ji se vším pomůže. Opět se setkáte se všema postavama a nakonec je jasný, kdo bude hlavní v dalším díle. Jsem milovník této série a nejspíš budu netrpělivě čekat na další díl.


Silvisek
12.04.2024 5 z 5

Opravdu super serie. Moc se mi libil dej.

Martule44
21.03.2024 4 z 5

Dočteno! Prozatím :-)
Savanna a Maxx překonali své vnitřní démony a našli tak cestu jeden ke druhému. Něžné, romantické i poučné ... a to stanování a posezení u ohýnku zahrálo vnitřně i mně.
A teď si dám pro změnu něco ostřejšího :-)

Autorovy další knížky

Tami Fischer
německá, 1996
2022  80%Spálené mosty
2023  83%Potopené lodě
2023  81%Skryté bouře
2024  85%Přenesené hory

Kniha Přenesené hory je v

Právě čtených3x
Přečtených36x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce92x
Chystám se číst72x
Chci si koupit47x
dalších seznamech5x