Poslední dům v ulici

Poslední dům v ulici https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533805/bmid_posledni-dum-v-ulici-65e9a84b84d4d.jpg 4 13 5

Manžel architektky Kayly Carterové zahynul po tragické nehodě při stavbě vysněného rodinného domu. Zdrcená žena však musí zůstat silná kvůli jejich čtyřleté dcerce. Do novostavby se zdráhá nastěhovat, a když ji od toho zrazuje i podivná žena v červené paruce, která za ní přijde až do kanceláře, málem ji poslechne. Je jasné, že tajemná neznámá má k místu nějaký vztah Jenže Kayla touží zůstat manželovi nablízku. Nakonec se tedy do domu nastěhuje a spřátelí se s novou sousedkou, starší paní Ellie Hockleyovou. Ta má tajemství, která se táhnou už téměř padesát let. Je Ellie na cestě za nápravou křivd minulosti? A skrývá k nim poslední dům v ulici klíč?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Last House on the Street , 2022


více info...

Přidat komentář

Fleur213
předevčírem 5 z 5

(SPOILER) Plný počet bodů si tato kniha zaslouží oprávněně. Zde na Databázi označení žánru nemá, na GoodReads ji řadí mezi mystery thriller, historical novel/fiction.

Musím říct, že jsem od knihy dostala mnohem víc, než jsem očekávala. Anotace lákala na jakousi záhadu domu, který nese svá tajemství - vlastně představuje pouze dějovou linku v současnosti. Avšak to, že děj zabrousí v druhé dějové lince v minulosti do roku 1965 v Jižní Karolíně, kde černí neměli stejná práva jako bílí, bylo překvapující a hluboké. Na tohle čtení, které mě dovzdělalo v americké historii z období Martina Luthera Kinga a prezidenta Lyndona B. Johnsona, jsem vskutku hltala. Pokud se o téma rovnoprávnosti zajímáte, tato kniha vám toho mnoho sdělí, sevře vám srdce a vyrazí dech. Na tento příběh (fabulovaný), ale s reálnými událostmi (protesty, proslovy, agitací), nikdy nezapomenu. Doteď se mnou silně rezonuje.

Květi62
24.04.2024 5 z 5

Na novou knížku od Diane Chamberlainové čekám vždy s napětím. Mám ráda její styl psaní, hloubku jejich knih. V každé svojí knize otevře jiné, ale závažné téma a je jen na čtenářovi, zda zastává na věc stejný názor.
Kniha "Poslední dům v ulici" je vyprávěna ve dvou liniích. První vypráví Kayla, která se právě stěhuje do nového domku se svojí čtyřletou dcerkou. A odehrává se v roce 2010. Druhá linie patří Ellii a odehrává se v roce 1965. Ellii je v té době 20 let, je to věk, kdy se člověk ne vždy rozhoduje nejlépe a často se řídí spíš ideály než rozumem. A právě Ellie svojí mladickou naivitou a nadšením změní život nejen sobě. Ellie se setkává s Kayly a temné tajemství její rodiny vychází napovrch.
Napínavé, smutné čtení, protože jsem již od začátku tušila, že cesta, kterou si Ellie vybrala,/ proti všem/ nebude mít šťastný konec nejen pro ni...
Je to román o předsudcích, zakázané lásce a hledání spravedlnosti a určitě stojí za přečtení.


astroweb
15.04.2024 3 z 5

Zajímavé téma, ale časem jsem si říkal během čtení, že místy to působilo až únavně zdlouhavě. Byl jsem nicméně rád, že jsem dočetl, určitě si od autorky v budoucnu něco přečtu. Píše čtivě, snad jiná témata mi budou bližší.

xena2711
15.04.2024 4 z 5

Pěkný román od mé oblíbené autorky. Spousta tajemství, dvě časové linie a konec jsem tak nějak tušila.

mysterygirl
13.04.2024 4 z 5

Nebylo to úplně ono ..chvílema mě to nebavili, ale poslední třetina to napravila . Smutné čtení .

Štítky knihy

domy, vily, rezidence

Autorovy další knížky

Diane Chamberlain
americká, 1950
2019  92%Nutné lži
2017  88%Utajená sestra
2007  92%Krutá volba
2002  91%Mlčení
2009  88%Před bouří

Kniha Poslední dům v ulici je v

Právě čtených8x
Přečtených17x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce58x
Chystám se číst82x
Chci si koupit33x
dalších seznamech3x