Zloděj čísel

Zloděj čísel https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441165/bmid_zlodej-cisel-eMd-441165.jpg 4 162 44

Poslední číslo série

< 2. díl

Hošiko a Ben jsou na útěku od chvíle, co při poněkud výbušném závěru Posledního čísla spálili cirkus Silvia Sabatiniho na popel. Ale Benova matka se nezastaví před ničím, aby ho našla a pomstila se. Podaří se jí ho zahnat do kouta, kde je jako lapené zvíře nucený obětovat sám sebe, aby zachránil Hošiko a ostatní. Nejsmrtelnější číslo na světě povstalo z popela, a jestli si Ben myslel, že jako divák nahlédl do jeho nejtemnějších koutů, čeká ho překvapení. Skutečnou hrůzu toho, co leží pod povrchem, totiž zakusí na vlastní kůži, když se sám stane vystupující hvězdou nového cirkusu.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , King Cool
Originální název:

Show Stealer , 2018


více info...

Přidat komentář

KatnissLavender
19.02.2024 3 z 5

Nemůžu této knize upřít originalitu a čtivost, ale za mě tomu prostě něco chybělo. Bylo tam pár opravdu dobrých scén, ale děj jako takový byl moc jednotvárný a postavený prakticky jen na krutosti a často jsem měla pocit, že to všechno nějak postrádá smysl. Každopádně jsem ráda, že vím, jak vše skončilo, ale podruhé už se k této dilogii nevrátím.

capar
30.07.2023 4 z 5

Ale tak zase se to četlo dobře...A kdo by si řekl, že může být ještě hůř...fuj...


B18r
08.07.2023 5 z 5

Druhý díl nezklamal. Opět velmi čtivé a napínavé. Hlavní postavy Ben a Hošiko jsem si velmi oblíbila a jsem ráda, že jsem měla možnost druhý díl číst. Fantazie autorky, pro vymýšlení atrakcí s dreky, je opravdu fascinující. Dokonale popsáno, jak člověk dokáže přestat vnímat druhého člověka jako lidskou bytost, když dostane do ruky moc.

Laerry
22.02.2023 5 z 5

První díl skončil zapálením cirkusu, ale vše nelze vyřešit takhle jednoduše, protože zlo se vždy vrátí a ještě víc posilněné – což v tomhle případě platí dvojnásob. Nový cirkus je nejenom rozložitější, ale především krutější, s propracovanějšími čísly, která mají divákům zajistit „dechberoucí“ zážitek. Tahle duologie je jedním z těch případů, kdy se druhý díl lehce vyrovná (a možná i překoná) skvělý první díl a rozhodně nemáte pocit, že by se tu něco natahovalo či snad opakovalo. Jedinou výtku bych měla k českým obálkám, které tolik nezaujmou jako ty originální (a které by se mi v knihovně líbily mnohem více).

hippiesak
09.12.2022 4 z 5

Tak dočteno. Tentokrát po částech (jednička byla přečtena plynule během pár večerů) a ve výsledku musím vlastně hodnotit jako důstojné pokračování. V podstatě by to klidně mohla být jedna mega kniha s příběhem 1. a 2. dílu v jednom. Hele asi takto. Je to jiné čtení, tím že se střídají vždy ty dva pohledy Hošiko a Bena. Ale to je vlastně to, co dělá tuto knihu pro mě unikátní a mimo jiné je tímto vlastně zajímavá a bezva ;) ALE přesto byla dvojka trošku jiná. Napadá mě jako první: více postav.

Adele.
21.08.2022 2 z 5

Nemůžu si pomoct, ale druhý díl byl ještě o něco horší než první.
Těch šílených brutalit tady bylo hrozně moc. Styl psaní byl pořád jednoduchý a čtivý, takže to by do ya zapadalo, ale obsahově vážně ne.
Postavy byly ploché, bez zajímavé minulosti, která tam sice byla, ale nepřipadala mi přirozeně nabídnutá čtenáři...
Žádná z dějových linek mě nebavila a navíc se neustále opakovaly jedny a ty samé obraty - slovní zásoba tady byla opravdu chudá. Bídné 2⭐

maja8148
23.05.2021 3 z 5

Nějak se nemohu rozhodnout, jak se .mi kniha líbila. Rozhodně je tato kniha hodně čtivá a rychle utíká, je plná akce a pořád se zde něco děje, má krítké kapitoly a akce střídá akci.Ovšem, co se děje týče, tak tam si nejsem jistá. Je to vlastně taková obdoba jedničky- jedna z hlavních dvou postav je zavřená v cirkuse a druhá se rozhodne ji z něj dostat. Konec byl stejně jak u jedničky celkem náhlý. Ovšem nějak sem se, oproti jedničce nemohla úplně sžít s hlavními postavami a kupodivu mi nepřišla zajímavá ani jedna vedlejší. Všechny postavy, snad kromě Benova otce (který v celé knize ani jednou není zmíněn jménem, či příjmením, ale vždy jako Benův otec, na rozdíl od jeho matky), mi navíc přišli strašně ploché a nepropracované i když bylo znát, že autorka se jim snažila nějakou minulost vymyslet, ale jen tak aby se neřeklo, takže existence většiny z nich začínala ve chvíli, kdy se na scéně objevili a končila, když z ní odešli. A na konec musím zmínit ještě jednu věc, která mě při čtení celkem rušila- opakující se slovní obraty. pořád a pořád dokola (třeba byl bělejší než Silvio). Takže po skvělé jednička a dobrém prvním dojmu ze dvojky musím uznat, že výsledek je ve finále vlastně zklamáním.

voody99
21.05.2021 3 z 5

No.... Musím říct že pro mě byl druhý díl tak nějak zklamání ,oproti prvnímu dílu kterých velmi povedený.

Ticiana
07.05.2021 5 z 5

Druhy dil a stejne skvely jako prvni. Ctive, hodne propracovane dilko, nove atrakce a hlavne, co asi nedostanu z hlavy byla prvni ale i druha scena s vlky. Hodne jsem Benovi a Hosi fandila.

Jen mne mrzi, ze obalka je zmenena, originalni obalky jsou naprosto bozi. Tuhle duologii doporucuji.

vlkove
01.05.2021 5 z 5

Skvělé zakončení napínavé duologie. Série zapadá do typických YA dystopických příběhů. Postavy bojují proti nespravedlnosti a snaží se změnit systém. Proč ne. Čtivé, napínavé a dobře propracované, krátké kapitoly, sympatické postavy a velice atraktivní prostředí.
Duologii doporučuji.


HODNOCENÍ SÉRIE: 92 %

blackoutzuzi
13.04.2021 5 z 5

Druhý díl dystopické duologie.

To je taková škoda, že jsou je dva díly! Protože tahle série a celý příběh mě neskutečně pohltil! Napínavý, drsný, ale zároveň plný lásky a přátelství. Krása :) Jen bych teda byla opatrná s zařazením do kategorie "young adult". Přeci jen se v knize objevilo několik scén, které byly opravdu hodně drsné.

marina4088
08.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Druhý díl se odehrává rok po tom všem a Hoši a Ben společně se zbytkem jsou stále na útěku. Schovávají se po opuštěných budovách, neustále žijí ve strachu a v bídě, ale nejdůležitější je, že jsou stále spolu. Teda, jen chvíli.. nakonec se Benově matce je totiž podaří dostihnout, Ben vydává svůj život jí napospas a nechává Hoši, Gretě a Jackovi čas na útěk a příběh se začíná vyvíjet dvěma různými, divokými směry. Ben se navrací do cirkusu, kde zjišťuje, že jejich úhlavní nepřítel stále žije a ke všemu vypadá úplně.. jinak. Dozvídá se od odstavcích, co se dělo a snaží se dokázat svou loajalitu k nim. Nový cirkus k nám donesl k nové atrakce, ještě krutější a morbidnější než ty předtím (autodrom, kolo neštěstí, zombie..) Hoši s Gretou a Jackem jsou vrženi do Londýnského ghetta, prý nejhoršího ze všech, kde se dozvídají podstatné info a kde po nich neustále pátrají. Nakonec se všichni slezou v cirkuse, které je pro ně peklem a i tady je to dost divoké.. Za mě naprosto krásné zakončení až na tu malou myšlenku, že by on snad mohl ještě přežít a tím máme naději na třetí díl? I když si nejsem jistá, o čem by už byl. Kapitoly jsou krátké a stále přeskakujeme mezi Hoši a Benem, bohužel jim bylo v knížce jen hrstka času na to, být doopravdy spolu, takže když už jsme je někde spolu viděli, byla to většinou vzpomínka nebo sen.. 4,5/5

Adél784
14.03.2021 5 z 5

Zloděj čísel...druhý díl z duologie Poslední číslo.
Poslední číslo se odehrává ve společnosti, která je rozdělena na Čisté a Dreky. Dreci žijí v ghettech, nedostávají mzdu, nemají pořádně co jíst a každý den se bojí, aby jejich děti neodvedli do cirkusu....cirkusu, kde je principálem Silvio Sabatini a kde je kruté zacházení, mučení a vraždění pro pobavení publika (Čistých) na denním pořádku.

Zloděj čísel se odehrává rok po událostech, které se stali na konci Posledního čísla. V tomto díle bylo ještě více krutosti a mučení (autodrom, kolo neštěstí, elektrický proud, vlci, hadi..)
Kapitoly jsou krátké a střídá se pohled dvou postav. Kniha nabízí mnoho zvratů, takže se čtenář u čtení rozhodně nenudí.
Hošiko, Bena, Gretu, Jacka, Ezekiela, Emmanuela, Rosie nelze nemilovat:)
Vivien a Silvia jsem nenáviděla.

Pokud si chcete přečíst něco originálního a super čtivého, tak vám duologii Poslední číslo vřele doporučuji.
Čekejte drsné prostředí cirkusu, ale také sílu lásky a přátelství.
Doporučuji 5/5

,,Pravda je, že se nikdo nenarodí lepší než ostatní, a nikdo se nenarodí horší. Pod tou slupkou na povrchu jsme všichni stejní. Problémem jsou ty nálepky, které na nás společnost lepí. Nálepky, které nás třídí, definují, které nám říkají, kdo jsme a co smíme dělat"

stanislav0373
22.02.2021 3 z 5

Jo, hned nahoře je napsáno Young Adult... tak co čekat? Po prvním díle dočteno spíše z povinnosti. Nebylo to zlé, ale opravdu pro mladší. I když se YA ze zásady nevyhýbám, tohle bylo příliš jednoduché.

Nebudu zbytečně srážet hodnocení, jako když přijde vegan do steak house, tak hodnotím dobrým průměrem, kam to dle mě patří.

RadimWiniarski
15.02.2021 4 z 5

Pokud jste měli někdy nutkání zjistit, jak by nejspíš vypadala kombinace světa silně připomínající období druhé světové války, ve kterém by Židé o svůj život bojovali v cirkuse plném pastí, které by nejspíš nevymyslel ani Jigsaw ze série Saw, tato kniha je přímo určena pro Vás.
Jedná se o velmi inovativní dílo, které klasickou Young Adult tvorbu připomíná maximálně v jednodušším stylu psaní, nicméně o to lépe a rychleji se do knížky dokážete začíst.
Po událostech prvního dílu se naši hrdinové musejí vypořádat s překážkami a problémy, které jim konec dílu prvního přinesl. Díky tomu se tak nabízí možnosti nových spojenectví a přátel, kteří jsou velmi rozmanití a mají jak své světlé, tak stinné stránky. Je však škoda, že dostávají najednou více prostoru než některé postavy z předchozího dílu, a tak se například role bývalého policisty Jacka smrskne na minimum.
Určitě bych také vyzdvihl jednu z hlavních záporných postav Vivian Bainesovou, která se v tomto díle stává regulérním magorem, a které nezáleží na nikom jiném, než na sobě. Mnoho rozhodnutí, která provede, jsou tak na silné hraně logiky a nedávají pro její charakter absolutně žádný smysl. Což je na druhou stranu možná dobře, protože netušíte, co na další straně bude její postava schopna zase vyvést.
Závěr je možná lehce uspěchaný a nepřehledný, když si vezmete, kolik stovek stránek musí člověk přelouskat, aby se dostal do fáze, která je nevyhnutelná už od samého počátku. Cliffhanger na konci mi pak už přijde lehce nadbytečný, když vezmu v potaz, že většina základních věcí byla minimálně v nějakém menším měřítku vyřešena a zodpovězena. Nicméně za předpokladu, že autorka dokáže najít nové téma, které by úplně neopakovalo díly předešlé, rád se v budoucnu na další díl podívám.
Určitě bych se tedy nenechal odlákat označením Young Adult a za předpokladu, že máte rádi nenáročné čtení, které v sobě však má spoustu odkazů na současnou, či minulou dobu, určitě knížku doporučuji. 75%

LilianaFalcon
19.01.2021 2 z 5

Nevím, tahle série je asi pro mladší čtenáře. Nějak mi to všechno připadalo tak prvoplánové, že mě to příliš nebavilo.
A v případě druhého dílu to ještě zazdil ten epilog.

Terka21
15.11.2020 5 z 5

Kniha mě zaujala. Stála za přečtení.

KLHannah
08.11.2020 4 z 5

Druhý díl se mi líbil stejně jako první, možná i o malinko víc, protože tam chyběly "americké" scény, které byly v prvním díle. Líbilo se mi, jak se to celé otočilo a jak si Hoši s Benem vyměnili role. Jsem zvědavá, jestli se dočkáme i třetího dílu a velkého návratu a velké pomsty obávaného, skoro čistého, principála.

Andynka
03.11.2020 4 z 5

Závěrečný díl duologie. A opět nezklamal.
Vůbec jsem nevěřila tomu, že autorka dokáže sérii dobře ukončit na 461 stranách, když jsme vlastně v prvním díle skončili velkou akcí a zde to pokračuje. Ale má vážně talent!
A i když má i tento díl krátké kapitoly. Jí se podařilo napsat vše, co jste k příběhu potřebovali a ještě pár drobností navíc.
Super čtení, rychlé a jednoduché. Autorka se zde nezabývá
zbytečnostmi a tak vám kniha velmi rychle uteče.
I v této knize nám zůstává prostředí cirkusu a společnost rozdělená na Dreky a čisté. Naopak nás ještě víc zasvěcuje do drekovské společnosti. Jak to u nich chodí a jak žijí.
Jsem ale hodně zvědavá, jestli to autorka opravdu už nechá ukončené.
Protože epilog knihy by mohl naznačovat, že by příběh mohl znovu pokračovat. I když si myslím, že by jsme se tím dostali do kruhu a příběh by neměl konce...
Ale kdo ví. Třeba si to autorka nechala jen jako zadní vrátka.

Princezna22
23.09.2020 3 z 5

První díl se mi líbil daleko více. Ale i tento se dobře četl a měl něco do sebe.