Politická komunikace - propaganda

Politická komunikace - propaganda https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425944/bmid_politicka-komunikace-propaganda-vNo-425944.png 2 2 1

Přidat komentář

BeyondHorizon
14.01.2020 3 z 5

Velmi rychlý přehled základních informací, co se propagandy týče. Najdete zde různá rozdělení typů propagandy, jakým účelům může sloužit a hlavně jakých prostředků propagandisté užívají k manipulaci. Učebnice se velmi stručně věnuje i historii. Na konci se nachází krátké spekulace o tzv. médiokracii.
K tomuto textu jsem přistupovala s jistou dávkou skepse, protože jak už tomu je u všech děl, které se věnují propagandě, je velmi lehké k ní sklouznout. Myslím si ale, že v tomto případě se podařilo zachovat jistou objektivitu. Odkazů na specifické události v minulosti není mnoho a uvádí se spíše obecné příklady. Lze však najít pár očividných narážek.
Text odkazuje na mnoho zdrojů a na konci je celý seznam doporučené četby pro ty, kteří se tématu chtějí věnovat více do hloubky. Vytkla bych překlepy, které působí, jako by si autor po sobě text ani jednou nepřečetl. Jak učebnice sama uvádí, má sloužit pouze jako zcela prvotní úvod do problematiky.