Red a Blue 6

Red a Blue 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481281/bmid_red-a-blue-6-8WR-481281.jpg 4 24 4

Pokémon (komiks) série

< 6. díl >

Blaine s Bluem dorazili na Šarlatový ostrov, kde má být ukryta základna Elitní čtyřky. Tam na ně ovšem čekalo překvapení v podobě bývalých nepřátel, tria rakeťáckých vůdců! Mezitím se do boje připravují také Yellow, Green a Bill. Dokáže všech osm trenérů spojit své síly a úspěšně se Elitní čtyřce postavit?!

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Pokémon Adventures, Vol. 6 , 2002


více info...

Přidat komentář

niki-chan
21.10.2023 5 z 5

Akčnost a dějové zvraty zaručují, že se při čtení nebudete nudit.

knizninadsenec
08.08.2022 5 z 5

Skvělé pokračování plné překvapení, bojů a velmi zajímavého uspořádání týmů.

Na scénu se vrací Rakeťáci v podobě Elitního týmu a také vůdců. Také se vrátí ztracené. Pokémoni ochočení i divocí. Zajímavé zápasy, napínavé.

A na konci několik drobných překvapení.

Moc hezký příběh, dobře se četl a opět se mi moc líbil.


Atlantis
15.03.2022 4 z 5

Proč mě to tak baví? Vždyť je to pokémonní manga pro děti. Tyhle myšlenky mi celou dobu vířily hlavou. Jenže já mám tyhle japonské zrůdičky rád a když k tomu přihodíte relativně zajímavě zašmodrchaný příběh, hlavního hrdinu, o kterém ještě pořád čekáme na závěrečné odhalení a vtipnou kresbu, tak máte více než solidní kousek. Moc se těším na finále.

fvalek
19.11.2021 5 z 5

Dávám plný počet hvězd, což může na takovouhle srdcovou kravinku být hodně, ale v měřítku předchozích dílů je to, myslím, zela adekvátní. Je vidět velký posun děje, který už konečně směřuje k cíli. Co si budeme povídat, tahle "Yellow" série je trošku nudnější, protože Yellow neřeší chytání, stadiony ani ligu, ale právě šestý díl to trošku vylepšuje, a nejenže propojuje dosavadní dějové linky postav, ale ukazuje více než jen putování a hledání Reda. Nová spojenectví, odhalení nepřátel a jejich plánů, souboje ,strategie a informace o pokémonech. To je to, co pro mě dělá Pokémona Pokémonem.

Jsem rád, že těžiště děje odpadlo z Yellowa, který mě tak trošku štve, a věnuje se více postavám naráz. Vrací se Blue, Green a hlavně Rakeťáci, což dává příběhu pořádnou šťávu. Elitní čtyřka už taky jede naplno a neschovává se ve stínech a všechno začíná dávat smysl, ne jako v takovém 4. díle, kde si to prostě jde elitní trenérka jen tak rozdat s malým klukem a chce ho div ne zabít. Zase bych ale nečekal zázraky, jsou tu pořád takové kiksy, co moc smysl nedávají, ale jsou to prostě Pokémoni z přelomu tisíciletí, takže co čekat.

Slabou stránkou asi začínají být takové ty herní informace, co jsou vždy na konci knihy, hlavně když se nesbírají odznaky a levely pokémonů moc nerostou, je to tam zbytečně matoucí a vlastně k ničemu, ale tak to je detail. Hodně se těším na finále a doufám, že budou vycházet i další díly, které už budou výrazně "vyspělejší" a více stabilizované v té situaci ohledně trenérství, ligy, stadionů apod.

Autorovy další knížky

Hidenori Kusaka
japonská, 1970
2020  87%Red a Blue 1
2020  85%Red a Blue 2
2021  82%Red a Blue 4
2021  83%Red a Blue 3
2021  89%Red a Blue 5

Kniha Red a Blue 6 je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst1x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x