Gold a Silver 10

Gold a Silver 10 https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503586/bmid_gold-a-silver-10-H42-503586.jpg 4 11 3

Pokémon (komiks) série

< 10. díl >

Mladá trenérka Crys se na žádost profesora Oaka vydává sbírat data o Pokémonech pro jeho nový Pokédex. Cíl je jasný: Je potřeba pochytat všechny Pokémony! Ve stejnou chvíli se ovšem z dlouhého spánku probouzí legendární Pokémon Suicune! Jaké má asi úmysly? A jaký dopad to bude mít na oblast Johto?!

Přidat komentář

Atlantis
12.03.2023 3 z 5

Nechápu, proč má autor mangy potřebu přihazovat pořád nové postavy a přitom nechávat staré linky nedořešené. S předchozím hrdinou jsme strávili jen pár sešitů a jakoby se po něm zem slehla. Crystal je slušná náhrada, je příjemné sledovat někoho schopného. Změna kreslíře je taky vítaná, boje jsou o fous přehlednější a už se nutně nehraje na roztomilost. Opět mám ale výhrady k překladu (Chikorita je kluk?) a celkovému směřování na stále mladší čtenáře. 3,5*

knizninadsenec
12.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Další skvělý příběh, kde se seznámíme s další postavou, která získá, pro sběr dat, pokédex od profesora Oaka. Také novými druhy Pokémonů a dalšími postavami.

V tomto díle chytají / hledají jednoho z bájných Pokémonů. Je to zajímavé dobrodružství. Také se objeví Rakeťáci, se kterými je také zajímavý zápas. Nová postava Crys je velmi zajímavě talentovaná.

Čtení jsem si užila, příběh se mi líbil a už se nemůžu dočkat dalšího dílu. Samozřejmě ... Zase utnuto v tom nejlepším .

Další díl vyjde až v únoru 2023, takže to bude dlouhé čekání.


fvalek
04.12.2022 4 z 5

Nová postava přichází a já musím říct, že mi asi konečně po nekončící plejádě postav, co rády pokémony muckají, telepaticky s nimi mluví, nechytají, nebojují a jen tak se prochází, hodně sedla. Crystal je sice trošku přeópená v tom, že chytí všechno a všude, ale konečně se něco děje. Teď už jen vyčkávám, kdy se konečně začne bojovat na stadionech o odznaky a bude to konečně takový pokémonní svět, jaký znám a mám rád. Nicméně mě i trošku mrzí, že se to po pár dílech s Goldem a Silverem přesunulo tak diametrálně jinam a tyhle postavy zmizely, i když se ještě vrátí, ale jejich příběhy rozhodně nebyly uzavřené.

No a co se týče klasických nešvarů téhle mangy... Celé je to trošku nelogické, s pokémony je pořád zacházeno, jako by je nikdy dřív nikdo neviděl a svět je teprve objevoval, no a celkově ta naivita. Crystal je prostě holka, co se jen tak přihlásí na inzerát, dostane pokedex a najednou je loajální Oakovi a plní jeho úkoly. Jediné dobré pak je, že Crystal ani nikdo jiný tak snadno nedokážou chytit Suicuna, protože kdyby i jeho chytla na první hod, tak by mě to asi naštvalo. Nicméně Suicun, který je "oživený", jen aby tam poskakoval a bojoval s náhodnými lidmi, to zatím trošku postrádá smysl. Uvidíme. :)

Autorovy další knížky

Hidenori Kusaka
japonská, 1970
2020  87%Red a Blue 1
2020  85%Red a Blue 2
2021  82%Red a Blue 4
2021  83%Red a Blue 3
2021  89%Red a Blue 5

Kniha Gold a Silver 10 je v

Přečtených14x
Knihotéce11x
Chystám se číst1x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x