Pojď se mnou

Pojď se mnou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496916/bmid_pojd-se-mnou-eCf-496916.jpg 4 76 35

Aaronu Deckerovi se jednoho prosincového rána obrátí život vzhůru nohama: jeho žena Allison tragicky zemře při střelbě v nákupním centru nedaleko domova. Pronásledován manželčinou ztrátou i jejím duchem Aaron prohledá její věci a najde účet za pobyt v motelu v jiné části země. Plný zármutku a rostoucí zvědavosti se vydává na cestu s cílem zjistit, co Allison v týdnech před svou smrtí dělala. Není však připravený na děsivá tajemství, která před ním Allison umně skrývala, na smrt a hrůzu tvořící předivo jejího vnitřního života. S každým dalším odhaleným tajemstvím Aaron stále více propadá posedlosti dozvědět se děsivou pravdu o ženě, která byla jeho manželkou, i kdyby to mělo ohrozit jeho vlastní život. Pátrání ho navíc přivádí na stopu nebezpečného sériového vraha, o němž policie neměla dosud ani tušení.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Come With Me , 2021


více info...

Přidat komentář

Acinore
04.04.2024 4 z 5

Nechápu zdejší nízké hodnocení, je to fakt skvělý čtení - spíš krimi - což miluju, takže mě to příjemně překvapilo. Duchařiny nebo hororových prvků nebylo moc, bylo to uvěřitelné a ten konec to všechno krásně podtrhnul. Za 2,5 hod přečteno, jedním dechem. Určitě doporučuju ****

Bellsinka
13.03.2024 3 z 5

Knížka byla v celku hezká ale mně nevím proč, se četla hrozně ucouraně.Možná kvůli stylu kterým je napsaná. Horor to podle mého rozhodně nebyl, taková detektivka s kapkou nadpřirozena..Ovšem co bylo plus bylo že jsem knížku prostě musela dočíst! Za mě 3,5 hvězdičky :)


Palorizek85
04.03.2024 3 z 5

Průměrná detektivka se zbytečnými prvky nadpřirozena. Je to snad snaha o nějaký napůl horor? Nevím...kdyby napsal čistě detektivku, lépe by udělal.

Mili91
24.02.2024 4 z 5

Thriller s nádechem nadpřirozena. Ne, není to horor jako takový. Ale cosi děsivě hororového se v jádru opravdu ukrývá. Malfi se stal autorem, jehož další knihy budu netrpělivě vyhlížet.

Sammy.Boy
04.02.2024 4 z 5

(Čtenářská výzva) Skvělý přebal koresponduje s příběhem, což ovšem nelze říct o žánru, který sliboval. Nevadí, originální způsob vyprávění dává na tuhle drobnost po chvíli zapomenout. Zklamaný jsem ale z příliš natahovaného děje. Věřím, že by se dalo několik desítek stran vynechat a vůbec by to neuškodilo. Inspiraci skutečnou událostí jsem uvítal, přidalo to příběhu na síle. I přesto, že ve výsledku je to další thriller od vedle, autorovu výzvu POJĎ SE MNOU přijímám a do jeho dalších knih půjdu rád a s očekáváním!

MisakCZE
02.02.2024 2 z 5

Kniha je příběh o muži, který tragicky přijde o manželku a až po její smrti zjistí, že ji vůbec neznal. Vedla dvojí život a on se nyní vydá po jeho objevování a snaží se dokončit to, co ona už nestihla.

Jako horor to na mě vůbec nezapůsobilo, jako rodinné drama s prvky krimi ano.

mikika
27.12.2023 5 z 5

(SPOILER) hodně zvláštní román, balancující na hraně detektivky a mysteriozního thrilleru, má skvělou ponurou atmosféru a nápaditý styl vyprávění - Aaron celou dobu mluví ke své mrtvé ženě... paráda.

Belanna
17.12.2023 4 z 5

Opět jedna z knížek, u které na mě zapůsobila obálka.
Tentokrát to však nebyla chyba. Už po prvních stránkám mě oslovil styl, jakým je příběh psaný. Jeho pozvolné plynutí mi umožnilo vnímat každý detail, který se objevil.
Autorovi se tu podařilo skvěle vystihnout nálady Aarona, jeho pochyby, vztek, naději, ale také odhodlání vše dotáhnout do konce a odhalit tak tajemnou stránku Allison, která mu do té doby byla záhadou.

Marivetka2101
10.12.2023 4 z 5

Zdařilá kniha oscilující na hraně detektivky a duchařského příběhu. Místy jsou nenápadně vsunuty maličkosti odkazující na knihy S. Kinga. Pět hvězdiček z šesti.

ZuzanaZ83
04.10.2023 4 z 5

Aaron po tragické smrti své manželky Allison zjišťuje, že svou ženu vlastně vůbec neznal. Vydává se tak po jejich stopách pátrat po jeho minulosti i po tom, čím se celá léta zabývala.
Kniha je velmi zajímavá. Jen tedy rozhodně nejde o horor.

MichelleKing
24.09.2023 1 z 5

Připadalo mi to spíše jako záhada než jako horor. Nemyslím si, že bych o této hrůze uvažovala.
Malfi prostě není autor pro mě.

VNI
29.08.2023 3 z 5

Cesta za hranice reality?...Hlavní postava v tomto příběhu muže Arona, který ztratil svou milovanou ženu náhle zvláště traumatizujícím způsobem.
Aron se snaží se s svým smutkem vyrovnat různě. Pomalu odkrývá temnou minulost své ženy.
Vidí jí všude a má pocit, že jej vede aby dořešil co započala již před mnoha lety.
On však o ničem tak hluboce temném neměl tušení. O Své minulosti se jeho žena Alison nechtěla moc bavit a on to nechával spát.
V Knize jde velice silně cítit zármutek autora, který je hluboce svázán s hlavní postavou, smrtí milující tajemné manželky a jejich temným osudem.
Kniha není mým stylem, protože patří mezi podrobné popisování všehoi mrtvol. Detektivní část byla zajímavá a výborně propracovaná a ani příběh nebyl špatný.
Bohužel nagativní čtení plné stavů bezradnosti. Jako kdyby byla hlavní postava téměř pořád na drogách a úpný závěr zklamal.

zsykorova
25.08.2023 4 z 5

Bylo to napínavé čtení, které mě pohltilo od první stránky a od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Spíše bych to ale zařadila do žánru thriller, horor to není ani omylem.

LuckaLO
19.08.2023 4 z 5

Kniha je celkem napínavá, čtivá a bavila mě. Byla jsem zvědavá, co bude dál až tak moc, že jsem ji zvládla přečíst za za den. Ale horor to teda není ani náhodou, spíš krimi thriller.

Lexi7892
20.07.2023 1 z 5

Divím se, že jsem knihu vůbec dočetla. Prostě mě nebavila.

jfialova
15.07.2023 4 z 5

Celkově napínavé, neotřelý námět, dobře se to čte. Děj má spád, přišlo mi to zajímavé a knihu jsem přečetla za pár dní. Zajímavá je forma vyprávění, kdy hlavní hrdina vlastně vypráví své mrtvé manželce příběh o tom, co se stalo a co dělal po její smrti. Konec mi ale přišel takový slabší, rychle useknutý. Jako horor bych to neoznačila, spíš jde o detektivní příběh.

Magnovak
28.06.2023 3 z 5

Nevím, co přesně jsem od knihy - dle anotace - očekávala, ale nebylo to přesně ono. Kniha se dobře čte, příběh je i celkem dramatický a tak, ale horor to určitě není. A určitě bych o ní nemluvila roky, jak uvádí recenze na obálce. Zfilmované by to mohla být docela prima detektivka, ale takových je . Takže za mě průměr.

jana14
26.06.2023 5 z 5

Zajímavý, trochu jiný kriminální thriller s přidanou hodnotou. Dobře napsané i pocítěné. Odhalení sériového vraha bylo překvapující. Oceňuji i to, že i když je kniha i o velké lásce, neupadá do přeslazené romantiky. Jenom zařazení do žánru "horor" je opravdu mimo. Těch pár paranormálních jevů či vlastně "vizí" nešťastného muže se dá vysvětlit obrovsou touhou znovu uvidět svou zesnulou ženu. Je to na Vás. Za sebe doporučuji a ráda si přečtu i další knihy od autora....

LadaLil
20.06.2023 4 z 5

Detektivni pribeh s prvky tajemna. Kniha se mi libila a mohu doporucit.

soukroma
31.05.2023 4 z 5

Velmi čtivé a napínavé: děsivé neštěstí na úvod (inspirováno autorovou osobní zkušeností) vedlo k pátrání manžela po minulosti své ženy, zejména jejího pátrání po vrahovi sestry, o kterém i okolnostech její smrti neměl ani páru. Spousta lží a nejasností, kvůli ohavnostem života dítěte na periferii mimořádně obludného městečka s rafinérií.
Konec velmi akční, se stále důraznějším Kingovským nádechem (proto asi přiřazen horor jako žánr) - nejen občas se zhmotňující duchové, rozdvojené osobnosti hlavního hrdiny i jeho manželky, průběžné diskuse vdovce se zemřelou, ale zejména městská legenda o plynové hlavě...a jejím závěrečném zhmotnění.
Nebýt těch nadpřirozeností, dle mého zbytečných, hodnotila bych i výše, takto 80%.

"Bez tebe jsem začínal ztrácet rozum, Allison. Smutek už je takový. Připraví člověka o část jeho já a v tom místě po sobě zanechá kráter šílenství a iracionality."