Černý jícen

Černý jícen https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518761/bmid_cerny-jicen-ZI7-518761.jpg 4 14 4

Dlouhých dvacet let utíká Jamie Warren před temnotou. Pronásleduje ho trauma z dětství a vyčítá si, že se otočil zády ke svému postiženému bratrovi. Jenže pak se díky sledu podivných událostí znovu setká nejen se svým bratrem, ale také se dvěma kamarády z dětství. Všichni mají neodbytný pocit, že je dohromady svedl osud. A všichni začnou vzpomínat na jedno léto kdysi dávno, na prapodivná kouzla, která je v hlubokém lese učil ještě prapodivnější muž, a na strašlivý čin, který je dodnes budí ze spaní. Tito outsideři a životní ztroskotanci se teď musejí semknout, vyrovnat se svou minulosti a pustit se po stopě netvora. Černý jícen je krvavé a mysteriózní hororové drama inspirované skutečným případem vraždy dvanáctileté dívky, k němuž došlo v roce 2014 v americkém státě Wisconsin. Ronald Malfi je rozený vypravěč a někdy je označován za novodobého nástupce Stephena Kinga.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Black Mouth , 2022


více info...

Přidat komentář

mareksevc
07.02.2024 4 z 5

výborné napisaný príbeh , cítiť z neho prvky Kingovej školy ale nič to neuberá na kvalite

kramlinka88
26.01.2024 4 z 5

Na začátek hned jedna výtka a to, že tedy jako horor mi to vážně nepřišlo. Maximálně jako mysteriózní thriller.

Na začátku příběhu se setkáváme s Jamiem, který bojuje se závislostí na alkoholu.
Je zrovna v léčebně, když ho tragické události zavedou zpět do jeho rodného městečka. Tam na něj čeká jeho bratr Dennis, který má svůj svět, miluje želvy ninja, a Jamieho má moc rád :-)

Sejdou se zde také se svými kamarády z dětství, Miou a Clayem a začnou vzpomínat na „staré dobré časy", které tedy nebyly až tak dobré, ale zažili spolu i spoustu nepěkných zážitků :-/

Vše se nám postupně odhaluje....kdo byl onen záhadný muž, kterého jednoho léta potkali ? Kvůli kterému je pronásledují duchové minulosti. Byl to opravdu kouzelník ? Nebo to bylo vše trošku jinak ? Jak s ním souvisí všechny ty záhadné vraždy ?

Rozuzlení bylo vcelku napínavé, bylo to fajn čtení a určitě se nebojte označení horor :-)
Je to mimojiné i kniha o jednom velkém přátelství. „Protože i přátelství je svým způsobem magie".


jeny-v
26.01.2024 4 z 5

Tady je těžké napsat objektivní komentář. Určitě je to román, který paralyzuje svými hororovými prvky, neuchopitelnými přízraky ve stavu delirium tremens a v neposlední řadě vraždícím monstrem. Mysteriózní příběh o setkání Jamieho, Dennise, Claye a Mii po čtyřiadvaceti letech. Zpět na místo činu je svedly okolnosti a možná i osud. Tenkrát jim bylo jedenáct let a na popud Kouzelníka provedli neodpustitelný čin, který jejich životy změnil a cesty rozdělil. Dnes, co by dospělí, se musí společnými silami vypořádat se zlem, se starým kaňonem i nočními můrami. "Nevím, před čím utíkáš, ale brzo tě to dohoní."

Redra
30.12.2023 5 z 5

Po dlouhé době plný počet. Perfektní, napínavé, čtivé, skvělá atmosféra a má i to něco navíc, co nutí k zamyšlení.

Štítky knihy

horory

Autorovy další knížky

Ronald Malfi
americká, 1977
2022  73%Pojď se mnou
2023  83%Černý jícen

Kniha Černý jícen je v

Právě čtených2x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce49x
Chystám se číst42x
Chci si koupit15x
dalších seznamech3x