Pohřbené kosti

Pohřbené kosti https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/533906/bmid_pohrbene-kosti-65ead91bd6be9.jpg 4 767 185

Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny. Během vyšetřování se objevuje spousta záhadných fragmentů a stop, se kterými si Josiin tým neumí poradit, ať už jde o růženec zahrabaný v hlíně poblíž těla Colette Fraleyové nebo o flash disk se jménem Drew Pratt, nejslavnější pohřešované osoby v Dentonu. Jakmile se Josie ponoří hlouběji do Prattova případu, rychle zjistí, že měl bratra. I ten byl pohřešován do té doby, než jeho tělo vyplavila řeka. Postupně se vynořuje víc a víc souvislostí a Josie začíná váhat. Je možné, že by se Noahova matka, laskavá a spořádaná Colette, zapletla do zločinu? A přežije její křehký vztah s Noahem takové obvinění? Josie a její tým postupuje v pátrání pomalu vpřed, ale vrah je tentokrát o krok před nimi a obětí stále přibývá. Je zřejmé, že se pachatel nezastaví, dokud nebude jeho a Colettino tajemství navždy pohřbeno. Jak hluboko je Josie připravena kopat, aby našla pravdu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , Cosmopolis
Originální název:

The Bones She Buried , 2019


Interpreti: Jitka Ježková
více info...

Přidat komentář

ivoiro
dnes 4 z 5

Jo, jo, dobrá to kniha. Chytlo a nepustilo. Vzhůru do dalšího dílu.

čef
včera 5 z 5

Dobrá detektivka s mnoha motivy např. složité rodinné vztahy, dávná nehoda, nezvedení spolužáci, takže je obtížné předvídat konečné řešení a to je ovšem jen dobře. Samozřejmě některé propriety jsou ohrané, třeba jako popudlivý šéfík, geniální žena jako hlavní vyšetřovatelka a našlo by se toho více. Ale není třeba – dobře si počtete, pokud ovšem máte vraždění v knize rádi.


keiko33
předevčírem 4 z 5

Počúvané ako audiokniha. Autorka sa znovu blisla svojou nekonečnou predstavivosťou. Vražda sa znovu týkala jej blízkeho. Chudák Noah bol z toho mimo. Áno správal sa zle a počúval svoju bláznivú a tehotnú sestru, ale ktovie ako by sme reagovali na jeho mieste. Celý príbeh dokopy je na jednej strane ťažšie uveriteľný, no na druhej pekne vykresľuje, čo dokážu prekryť peniaze. Keď ich človek má dosť, prejde mu aj množstvo zločinov. Trochu mi tu chýbala spolupráca Josie a Noaha. No aspoň dostal šancu menej skúsený detektív. Nebola to najlepšia časť, ale ani najhoršia.

Lka
30.04.2024 5 z 5

Audiokniha :
Opět skvělé. Napínavé od začátku až do konce. Jdu hned na další díl.

Duchoslp
23.04.2024 3 z 5

Tenhle díl mi přišel trošku slabší než ty předchozí. Chyběla tomu ta obvyklá dynamika a děj byl trošku rozvláčnější díky stále přibývajícímu počtu zavražděných

alnovka82
06.04.2024 5 z 5

Na tenhle díl jsem se moc těšila, ale vůbec jsem se nemohla začíst. Nicméně po pár kapitolách jsem se chytla a přečetla za dva dny. Za mě asi nejlepší díl. Přesto mě závěr nepřekvapil, jenom motiv původního zločinu jsem neodhadla.

-markéta-
04.04.2024 4 z 5

Jsem moc ráda, že paní spisovatelka napsala i takový případ, protože i takové případy se, bohužel, dějí a je to velmi složitá záležitost. Pro tým je vždy náročné, když se řeší případ, který se týká jednoho z nich a pro Josie to byla dvojitá rána, protože ne jenom že se jednalo o jejího parťáka, ale hlavně se jednalo o jejího partnera.

Noah mi v tomto díle velmi vadil a jeho sestru nenávidím z celého svého srdce, doopravdy. Snažila jsem se Noaha pochopit, ale myslím si, že se choval jak malý kluk. Moc dobře věděl, jak Josie musí postupovat a že dělá maximum pro to, aby se dopadl vrah jeho matky, a nejen ji a že se zároveň snaží co může, aby byla v ten těžký moment pro něj oporou.

Děj se krásně četl, netáhl se a konec byl překvapivý. Další super díl a já se těším, co dalšího nám paní spisovatelka připraví v tom nadcházejícím.

AlbionFoxyFox
01.04.2024 5 z 5

Nemůžu nic vytknout, děj měl spád, čtení mě bavilo a těším se na další porci :)

katka134
01.04.2024 4 z 5

Smutná a nelehká pracovní záležitost pro Josii. Odhalení vraha bylo překvapující.

Kami33
28.03.2024 5 z 5

Souhlasím s předchozími komentáři, že za chvilku člověk zapomene, o čem to vlastně bylo. Ale na druhou stranu oceňuji čtivost série, kdy děj pěkně ubíhá, nejsou zde žádné do očí bijící nelogičnosti, lidé se chovají přirozeně, což se o mnoha podobných sériích říct nedá. Proto já jsem spokojená.

BaPe895
25.03.2024 3 z 5

Průměrná detektivka, u které za týden nebudu vědět, o čem byla.

Toňula
23.03.2024 4 z 5

U této série s Josie Quinnovou mám trochu problém si vzpomenout, co se odehrálo v dřívějších dílech..přesto si vždy užiju nový díl, ve kterém vždy autorka nenásilně stěžejní momenty z minulosti připomene aniž by nějak narušila právě vyprávěný příběh, ve kterém nikdy nechybí napětí, je čtivý a plný nečekaných zvratů. Určitě se s Josie nevidím naposledy..

mataj
26.02.2024 4 z 5

Další případ Jossie se opět týká někoho z jejího týmu. Tentokrát se jedná o matku Noaha, která byla za podivných okolností zavražděna. Ale není jedinou obětí vraha, který se snaží udržet minulost pod pokličkou. Zápletka docela zajímavá a oceňuji i překvapivé rozuzlení, ale neskutečně mě rozčilovalo chování Noaha a jeho sestry a nakonec i samotné Jossie, myslím ve vztahu k nim.

Didi15
23.02.2024 4 z 5

Skvělý a čtivý díl , akorát jsem teď srdcem ve Three Pines , takže musím dát o hvězdu méně.

Lucy
15.02.2024 4 z 5

Další díl s Josie Quinnovou, nový případ, který se dotkne jejího přítele Noaha a jeho rodiny. Trošku pomalejší začátek,ale pak akce střídá akci.Jen můj osobní pocit - moc se mi nelíbilo,jak se chová Noah k Josie, doposud, takový charakter a teď úplně změna? Chápu, že prožíval trauma,ale po předchozích dílech, mi to k němu nešlo. To samé jeho sestra. Jinak případ z minulosti,trochu nečekaný důvod, všech vražd v současnosti a konec pro mě malinko zvláštní. Předchozí díly mi přišly o trochu lepší. Ale celkově tahle série super.

Lexie321
14.02.2024 5 z 5

Ako vždy super pokračovanie pútavej serie.

Jaruš7
23.01.2024 4 z 5

Dost zapeklitá zápletka.
Audiokniha v super kondici.
Autorka si dala záležet, aby vyšetřování zločinu ještě navíc lehce rozhodila nesouladem ve vztahu amorem zasažené detektivní dvojice.
(Asi bych ho nechala, i když dnes extrémně frčí omluvy, tak asi ...)
Případ z hlediska podivného zvyku zakopávat růžence má tedy nitku.
A tak dochází na minulost, a to ze stáří na dospělost i na dětství. (Ergo další zářez ve Čtenářské výzvě.)
Konec velké drámo, ale dobrý.

monte
21.01.2024 5 z 5

Tato série je naprosto úžasná.

jana-cisarova
30.12.2023 4 z 5

Tento díl se mi podařilo přečíst celkem brzy, i když začátek šel trochu ztuha. Bylo v něm moc náhlých překvapení. Navíc opět se opakovalo to, co u předchozích dílů. Jednalo se o osobu blízkou z řad vyšetřovatelů. Tentokrát to nebyl nikdo z příbuzných detektiva Josie, ale jejího blízkého přítele Noaha.
Nemohu říct, že by byl děj nudný a nezaujal mne. Ale první tři díly z této série byly určitě zajímavější a napínavější. Váhala jsem mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Dávám čtyři, neboť spisovatelka dobře píše a dovede děj zpestřit dalšími nečekanými událostmi.

dencazrnu
27.12.2023 5 z 5

Další případ ze série Mizejících dívek a opět musím přiznat, že tohle byla zase skvělá jízda plná napětí a zvratů. Asi se budu opakovat, ale u Lisy Regan se mi moc líbí, jak je případ ze začátku vždy úplně zamotaný a na poslední chvíli do sebe vše zapadne takovým způsobem, že ani nestačím zírat. Kniha měla všechno, co každá správná detektivka by měla mít. Bylo to napínavé, zamotané, dobrodružné, zkrátka a prostě, mělo to koule! Na Josie se vždy moc těším a už se nemůžu dočkat, až se pustím do dalšího dílu.