Pohádky amerických indiánů

Pohádky amerických indiánů https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/314642/bmid_pohadky-americkych-indianu-Dj2-314642.jpg 3 14 4

Margaret Comptonová při psaní sbírky Pohádky amerických indiánů čerpala nejen z širokého spektra kulturně-regionálních tradic severoamerických indiánských kmenů, ale například i z antropologických studií či zpráv americké vlády. Autentičnosti díla napomáhá i fakt, že autorka v textu zachovala některé barvité prvky, které jiní sběratelé folkloru a autoři knih pro děti a mládež často vynechávali, mezi jinými například groteskní monstra či postavy převlečené za opačné pohlaví. Příběhy mohou být lákavé i svým vyzněním, často atypickým pro čtenáře zvyklého na tradiční bajky a vyprávění o zvířatech.... celý text

Pohádky
Vydáno: , Garamond
Originální název:

Pohádky amerických indiánů/American Indian Fairy Tales


více info...

Přidat komentář

fes
16.04.2023 3 z 5

Pohádky tentokrát autentické, vypovídající i leccos o životě, myšlení a hodnotách severoamerických indiánů, ale množstvím tiskových chyb se vydavatel Garamond vskutku nevyznamenal.

Ikkju
16.08.2020

Vypravěči nikdo nevěří, přesto ho všichni rádi poslouchají. Sbírka si mě získala už u válečné porady, ve které indiáni probírali způsob, jak získat ztracený oheň u dýmky míru, překvapivé zatáčky příběhů (né, mrtvá manželka se nevrátí, je jí docela dobře u nového manžela) mě rozesmály, a za malou chvíli přiměly i k přemýšlení..


maja8148
27.12.2019 4 z 5

Pohádky zajímavé a pěkné, ale to zpracování (chybějící písmena, slova a dokonce i celé věty) hodně pokulhává...

IvaKo
12.04.2018 3 z 5

Celkem zajímavé nahlédnutí do úplně jiné kultury. Pohádky jsou často hodně drsné, ale tomu se v trochu mírnější podobě nevyhnou ani ty naše .Vhodné k procvičení základní angličtiny.

Štítky knihy

Indiáni angličtina dvojjazyčná vydání indiánské pohádky

Autorovy knížky

2015  61%Pohádky amerických indiánů