Past na ďábla

Past na ďábla https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518707/bmid_past-na-dabla-xZh-518707.jpg 4 68 10

Audrey Rose Wadsworthová připlouvá se svým partnerem Thomasem Cresswellem do Ameriky, dravé a křiklavé, tolik odlišné od malebných uliček Anglie. Vylodí se v New Yorku, odkud se po stopě záhadného vraha společně vydávají do Chicaga. Pátrání je zavede na slavnou chicagskou Světovou výstavu, jejíž romantické bílé pavilony na březích Michiganského jezera jsou náhle potřísněny krví. Audrey Rose s Thomasem v příběhu odhalí totožnost brutálního sériového vraha a stojí před nejtěžším úkolem ze všech – dopadnout toho ďábla! V katakombách pod jeho Vražedným hradem nakonec Audrey Rose svede zápas o holý život. Zvítězí a polapí démona chicagských ulic do pasti? To se dozvíte ve strhujícím závěrečném příběhu série, v jejímž úvodu se autorka vydala po stopách Jacka Rozparovače, k němuž se v závěru opět vrací. Čtvrtý díl série je napínavý, ale současně se jím vine romantická nit, která se nejednou pěkně zamotá, jak je pro viktoriánskou éru a naší emancipovanou forenzní vědkyni Audrey Rose typické.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Historické romány
Vydáno: , King Cool
Originální název:

Capturing the Devil , 2019


více info...

Přidat komentář

pavlaK98Q
dnes 3 z 5

Série mi utkví v paměti. Už se k ní nevrátím. Líbilo se mi, že se autorka opravdu hezky drží červené bitky protkané celými čtyřmi díly. Hlavní hrdinka dospěje i když já bych její myšlenky zredukovala na půl. Vlastně celkové je to lepší průměr.

Mája777
27.01.2024 5 z 5

Opravdu důstojné vyvrcholení celé série. Ne, že bych nechtěla víc.
Audrey Rose i Thomas zde dostali hodně prostoru. Jejich vztah je završen a honba za zloduchem končí. Přesně takhle si to asi všichni představovali. Ačkoli nejsem věkem cílová skupina tohoto příběhu, tak mě velmi zaujal a líbil se mi. Doporučuji.
(27. 1. 24 - 1 674 - 4)


andrejci
27.01.2024 5 z 5

Já jsem nadšená. Přede mnou byl poslední díl na který jsem se moc těšila a já jsem ráda, že mě nezklamal.
Nové prostředí navíc v Americe, ale stará dobrá dedukce, vtipy, narážky a romantika. Já si New York i Chicago zamilovala. Mělo to uplně jinou atmosféru. Bylo to krásně děsivé a moc se mi to líbilo. Nové technologie a technika mě uchvátili a autorka nám díky tomu představila úplně jiný svět.
Audrey Rose a Thomas byly opět skvělí. Jejich romatická linka mě moc bavila a skvěle to sedělo ke knize i k ději. Opravdu jsem si to užívala a to do poslední schvíle. Klidně bych uvítala víc vtipkování mezi nimi. Navíc se zde objevili nové postavy a i ty staré což bylo skvělé.
Samotný vrah a jeho oběti jsou hodně zajímavým nápadem. Autorka tady nastínila hodně zajímavý příběh o kterém bych se ráda dozvěděla víc. Navíc zde dochází k propojení i se staršími případy a tím pádem se napětí ještě víc stupňuje.
Já miluji jak tady v této sérii autorka propojila realitu a fikci a nabídla nám něco nového a nečekaného. Když jsem chytla po první knize nenapadlo mě, že z této série budu tak moc nadšená a stane se jednou z mých oblíbených. Mrzí mě, že už je konec. Teď můžu jen doufat, že se někdy v budoucnu dočkám dalšího příběhu.

zsykorova
11.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Skvělé zakončení mojí milované série. Moc se mi líbí, že autorka propojila historií s fikcí. Audrey Rose mě klasicky občas trochu štvala, ale stejně ji miluju. A neustále čekám na to, až se objeví můj Thomas Creswell.

Kristulda
06.01.2024 4 z 5

Dala bych tři hvězdičky, ale dávám čtyři,líbí se mi že jsou v knize obrázky a fotografie a, že je v knize pachatel, který skutečně existoval. Příběh je spíše romantický, jen závěr je trošku napínavý. Jsem ráda, že je série ukončena, další díly by tomu uškodily. Myslím si, že nejde o to, že je to špatné, má to potenciál, myslím si, že kniha je určena mladším čtenářům, kteří budou určitě nadšení.

ydnac
31.12.2023 4 z 5

ĎÁBEL PRONÁSLEDUJE AUDREY ROSE!

Poslední kniha roku 2023.
Poslední díl této série.

Audry Rose a Thomase jsem si moc oblíbila a tentokrát se autorka hodně věnovala jejich vztahu. Jejich pocitům, přípravám na svatbu a nečekanému zásahu další osoby...
Je to takové završení jejich lásky.
Opět spolu pátrají po vrahovi, který brutálně zabíjí, ale jak je již psáno v komentářích, je to zde upozaděno.
Audrey se také hodně zabývá deníky svého bratra...
Možná všechno nebylo tak, jak si myslí...

Dala bych tentokrát tři hvězdy, ale dám i čtvrtou za krásnou obálku a budu tento díl brát jako romantické zakončení
:-).

Slezadav
29.12.2023 2 z 5

Past na ďábla bohužel potvrdila mé obavy ze sestupné tendence této série. Podle mne jde s přehledem o nejhorší díl a jsem rád, že série jím končí. Do dalšího dílu bych po tomto fiasku určitě nešel.

Kniha je tematicky rozdělena na dvě poloviny. Ta první neobsahuje nic z toho, co se mi na této sérii líbilo. Žádné pitvání, žádné vtipné postřehy, skoro žádné mysteriózní zločiny. Řeší se šaty, jídlo, vztahy, zásnuby apod. To vše "okořeněné" pasážemi, kdy si postavy několik stran vyznávají lásku. Proč se autorka rozhodla udělat z toho viktoriánskou telenovelu fakt netuším, ale bylo to tak hrozné, že jsem vážně uvažoval o odložení, což já nedělám skoro nikdy.

Ve druhé části se z nějakého důvodu jede od začátku, jako by první polovina knihy ani neexistovala. Jiné místo, jiné postavy, nic z předchozího už není důležité. Jakože cože? Proč ta první část vůbec existovala ? Pokud bych tuto knihu začal číst až od poloviny, dostal bych alespoň trochu to, co jsem čekal.

Myslím, že moc neprospělo vyprávění v první osobě. Zatímco v prvním díle ještě šlo nějak přenášet na čtenáře znechucení z krve, vnitřností apod. Tady už to nefunguje, protože ve chvíli, kdy se o to autorka snaží už to působí zcela nevěrohodně. Proč by se Audrey měla cítit zhrozeně nebi znechuceně, když se ji autorka snaží prezentovat jako zkušenou pitevnici ? Tenhle rozpor zcela znemožňuje aby jakkoliv fungovaly hororové prvky.

Z naprosto podivných důvodu se v příběhu začnou objevovat postavy z předchozích dílů, které samozřejmě všechny zcela náhodou přijely přesně tam, kde se vyskytuje ústřední dvojice. Trochu to působí jako závěr muzikálu, kdy je povinná písnička všech účastníků. Dost trapné.

Doufal jsem, že dojem zachrání alespoň detektivní zápletka. Bohužel je odbytá a slabá jak čaj. Hlavní záporák je určitě nejslabší ze záporáků série a nepřijde ani žádný nečekaný zvrat.

Za mě jde o naprosto tragickou knihu, která jen dokončila zhoršující se sérii. Svoje fanoušky si to asi najde, ale za mě toto fakt ne. Dočetl jsem docela se sebezapřením a je to tak na 1,5*. Dávám velmi milosrdné 2* a s touto autorkou končím.

Sarka25
29.12.2023 5 z 5

Mrzi me ze tato serie s Thomasem a Audry konci, libilo se me jejich vysetrovani a laska mezi nimi. Opet skvele napsana kniha.. priheh mel par necekanych zvratu. Za me skvele pocteni. Ma letosni posleni kniha .. lepsi jsem.si nemohla vybrat nez poslesni dil me oblibene serie

Mollykyky
19.11.2023 5 z 5

Přečetla jsem už dost sérií a nikdy jsem nebyla takhle smutná že je to vážně konec, jako tomu bylo u příběhů Audrey Rose a Thomase. Miluju postavy ze série, stejně jako velice zajímavé fotky a vědecká fakta.
Tahle kniha byla sice na poměry série slabší a dala hodně vyniknout romantické lince, ale i tak stála rozhodně zato.

DreamerX9
13.11.2023 4 z 5

Musím uznat že na tuto knihu jsem se těšila a vůbec by mi nevadilo kdyby měla i po konci pokračování. Autorka skvěle píše A zatím se mi líbily všechny její série. Tato série je velice zajímavá protože je obohacená také fakty a obrázky ze staré doby zároveň se mi líbí jak je v knihách promítána role žen a také popsaná společnost v té době.

Co mě v posledním dílu mrzí je že se spíše věnuje romantické lince a všechno to zajímavé jde spíš na pozadí. Na rozdíl od předešlých knih nebyla až tak obohacená zajímavostí a napětím. Spíš mi přišla jako něco navíc a romantická linka je sice oddechová ale poněkud přeslazená. Přesto v této autorce budu ráda dál pokračovat styl jakým píše je znamenitě originální