Případ vržených kostek

Případ vržených kostek https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23928/pripad-vrzenych-kostek-23928.jpg 4 27 2

Perry Mason série

< 15. díl >

Další případ Perry Masona, který obhajuje Aldena Leedse obviněného z vraždy Billa Hogartyho před třiceti lety na Aljašce, avšak kalifornská policie tvrdí, že Alden Leeds zabil Billy Hogarta v minulý pátek v noci.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Riopress
Originální název:

The case of rolling bones , 1939


více info...

Přidat komentář

konicekbily
16.01.2021 5 z 5

Pěkně promyšlená zápletka se "záhadnými vraždami" téže oběti oddělené delším časovým obdobím. Byl jsem zvědav, jak z toho Perry vybruslí, Inu jak jinak, povedlo se a autor přinesl navíc několik myšlenek o vymahatelnosti práva a o spravedlnosti. Poklidné čtení!

miriam.w
10.10.2017 5 z 5

Dva citáty:
"V té době bylo všechno jinačí. Země byla mladá a i lidé byli mladí. I staří byli v té době mladší než někteří mladí dnes. Dneska trpíme kornatěním ekonomických tepen. Země zestárla. Její názory jsou staré. Lidé přestali zkoušet nové věci.
Nevadí mi, že stárnu a nakonec umřu. Ale nesnesu pohled na celou zemi, jak umírá se mnou. Neexistují žádní mladí, kteří by postoupili na moje místo. Je to banda ufňukanců, kteří si přejou, aby je vláda podporovala."

"Je nejvyšší čas, aby si soudy uvědomily, že jsou to instituce pro poskytování spravedlnosti. Jsou nástrojem lidu. Jsou zde ne, aby rozšířily řady státních zaměstnanců, ale aby poskytovaly spravedlnost."
(Kiežby aj tie naše !!)