Patton v nebezpečí

Patton v nebezpečí https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99387/bmid_patton-v-nebezpeci-En1-99387.jpg 4 19 2

Generál Patton, poté, co mu bylo odebráno velení Třetí armády, marní čas na Sicílii. Tam začne dostávat smrtelné výhrůžky. Domnívá se, že pocházejí z britské strany, která jej nenávidí za konflikty s Montgomerym. Major Mackenzie je povolán na Sicílii, aby vyšetřil podezřelá spojení mezi americkou mafií, která byla na ostrov povolána k podvratným akcím proti Němcům, a americkou armádou. I on se dostává do nebezpečí, protože odhalí příliš mnoho. Má si však zachránit krk za cenu Pattonova života?... celý text

Romány Literatura naučná Vojenství
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Kill Patton! , 2003


více info...

Přidat komentář

vvikingg
21.08.2023 4 z 5

spíše taková špionážně, válečná fikce, kde má být odstraněn generál Patton, příběh trochu vzdáleně připomíná Šakala od F. Forsytha atentát na de Gaulla, možná Šakal Kesslera inspiroval, psaní o pluku Wotan mu sluší víc.

čef
18.01.2019 5 z 5

Tentokráte je zde méně o Wotanu,Hitlerově elitním útvaru SS, ale o to více o poměrech v americké armádě a životě místního obyvatelstva po dobytí Sicílie. Hodně je zde také pro mne neznámých informací o generálu Pattonovi, který je tady v ČR většinou znám jenom jako osvoboditel Plzně. Nepřikrášlené líčení hrubého a mnohdy zbabělého chování okupačního vojska snad pochopitelného v podmínkách války. Zápletka připravovaného atentátu na generála je více než dostatečně napínavá a pro čtenáře válečné literatury určitě atraktivní.