Půlnoční krystal

Půlnoční krystal https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99404/bmid_pulnocni-krystal-7fn-99404.PNG 4 70 12

Paprsky snů série

< 3. díl

Společnost arkány série

9. díl

Adam Winters je značně pracovně zaneprázdněn a k tomu pronásledován rodinným prokletím. Je přesvědčen, že noční můry a halucinace, kterými v poslední době trpí, by ho mohly psychicky zcela zničit, a že proto musí najít ukradenou relikvii a ženu, která umí číst světlo tajemné lampy. A tak když do jeho světa doslova přijede na motorce Marlowe Jonesová, ačkoli pochází z rodiny, s níž měli Wintersové ve společnosti problémy, je se svými schopnostmi právě tím, co Adam potřebuje. Společně pátrají po Spalující lampě v podzemních katakombách, ve snaze zlomit její kouzlo, a přitom se střetávají s nesmlouvavým protivníkem, dychtícím získat lampu do vlastnictví... 1. vydání.... celý text

Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Midnight Crystal , 2010


více info...

Přidat komentář

Kudík
13.05.2023 4 z 5

(SPOILER) V rámci této edice autorce nestačí střídat současnost a minulost, on třetí díl "Paprsků snů" musí být v budoucnosti. Přiznám se, že z toho mám v hlavě trochu časový guláš, následně při čtení zjišťuji, který předek nebo potomek byl, je nebo bude. :) Tento díl probíhá v daleké budoucnosti, ve světě zvaném Harmonie.

Máme tu Adama Winterse nového šéfa Bratrstva lovců duchů, a i novou vedoucí agentury Jones a spol. Marlowe Jonesovou s již známými talenty jako v předchozích dílech, a to čtení paprsků snů v jejím případě a u něj hrozba "Kerbera". Nalezení a správné použití Spalující lampy je řešením. Uznávám, že díl je opět napínavý, nevadí mi, že se kostra příběhu neustále s obměnou opakuje, ale co to bylo s Půlnočním krystalem? Já čekala ultra mega záležitost a přišlo takové zklamání. Naštěstí to Gibson, v podání prachového králíčka, jehož vyobrazení v loveckém módu a závislost na energetických tyčinkách, více než zachránil a o level pozvedl. :)

petraj30
15.06.2022 4 z 5

Bylo to moc pěkné, více napínavé než minulé díly a velmi se mi líbilo, že se spojili 2 tábory, které spolu dlouhá léta bojovaly.
Obě postavy mi byly sympatické ale nejvíce se mi líbil prachový králíček Gibson.
Tímto dílem to klidně mohlo skončit, ale vůbec mi nevadí, že tam ještě jeden zbývá.


georginaa
17.11.2021 1 z 5

Moc nemusím takové fantasy, co je pro mě takové divné a to tohle divné bylo. Vrátím se proto k jinému žánru a tyto příběhy prostě vynechám. I když od Amandy jsem četla spoustu knih co ušly, tato série k nim bohužel nepatří.

JarekPrchal
14.05.2020 2 z 5

Tak tohle není můj šálek, kniha se mi dostala do rukou úplně náhodou.

zuzana4291
04.05.2018 4 z 5

O proti předchozímu dílu, tomuto něco chybělo. Možná více napětí nebo méně popisných pasáží, které se častěji opakovali. Ale celkově se série velmi dobře četla.

kacaaba
09.04.2018 5 z 5

Jak sem napsala u Stínů noci... Je vidět podle mého předchozího komentáře, jak se může názor po druhém přečtení změnit. Rozhodla jsem se, že si přečtu sérii Rainshadow a jelikož jsem detailista, musela jsem si přečíst znovu poslední díl série Zrcadlo a Paprsky snů, abych to měla celé ujednocené. A najednou mě to úplně vtáhlo do děje a teď už mi to nepřijde ani trochu divné :D Celou sérii jsem doslova zhltla a moc se mi to líbí. Asi jsem na to předtím nebyla připravená.

moudivlacek
05.02.2017 4 z 5

První a třetí díl se mi líbil nejvíc, tady se vysvětlilo více věcí, navíc tu bylo více napětí. Také se mi zalíbilo, že série končí spojením rodů dvou kdysi znepřátelených kamarádů.
Adam i Marlowe mi byli hodně sympatičtí a hlavně prachový králíček - jeho slabost mě rozesmála pokaždé, když jsem o ní četla. A závěr knihy - tak ten opravdu stál za úsměv.

kacaaba
30.10.2016 5 z 5

Příběh se mi líbil, romantika, napětí, všechno jak jsem u Amandy Quick zvyklá, ale ten ,nový svět' a mimozemšťani na mě byly asi moc. Mám raději její historické romány.

Aracely
24.01.2015 5 z 5

Dobrá kniha. Konečně jsem tuto trilogii dočetla. Bylo to napínavé. Možná už trochu moc to bylo na mě ,např.představit si prachového králíčka co se živí energetickými tyčinkami a má 3 oči a spoustu nohou :-) :-) Jinak úspěšné zakončení. Mě ale asi nejvíc bavila spalující lampa :-) Pokud ale začnete číst první díl, chce to už přečíst všechny 3 ...

mariva
04.03.2013 4 z 5

Celá trilogie se mi líbila a i když jsem očekávala zakončení děje v daleké budoucnosti v Harmonii, trochu mě toto scifi zaskočilo. Připadalo mi nelogické, že na jedné straně se děj odehrává ve fantazijní představě budoucnosti, na druhé straně se tam žije téměř stejně, jako na historické Zemi - žije se ve stejných domech, vaří se a jí stejně jako dnes, jezdí se ve stejných autech a na motorkách... To mi trochu kazilo jinak dobrý dojem z knihy. Na moji fantazii už asi bylo moc přestavit si, jak asi vypadá "prachový králíček" se 6 nohama a ve stavu pohotovosti se 4 očima, krmící se vysokoenergetickými tyčinkami.... Víc se mi líbí jiné knihy ze série Společnosti Arkány odehrávající se v současnosti.

kika 13
23.02.2013 3 z 5

Pěkně psaná knížka,dobrý děj.

Nikol18
31.05.2012 5 z 5

Úžasné vyvrcholení celé trilogie. Jsem nadšená. Všechno se vysvětlilo, přestože veškeré náznaky byly uvedeny již v předešlých dílech. Ale finále bylo skvělé a konečně se tam objevil i zmíněný Kerberos, na něj jsem se těšila hodně a i jakým způsobem vlastně vznikl, byl uchvacující.
Autorka si mě opravdu získala. Nemohu se dočkat, až začnu číst první díl Společnosti Arkány.

Autorovy další knížky

Amanda Quick (p)
americká, 1948
2004  83%Galantní pomsta
2008  87%Zkrocený netvor
2007  83%Nebezpečná láska
2011  80%Až na dno
2004  80%Placená společnice

Kniha Půlnoční krystal je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce97x
Chystám se číst36x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x