Panství zášti a lásky

Panství zášti a lásky https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480460/bmid_panstvi-zasti-a-lasky-TAR-480460.png 3 145 41

Everless série

< 2. díl

Jules Emberová je na útěku z panství Everless. Byla obviněna z vraždy královny i Roana a na její hlavu je vypsaná odměna. Pronásleduje ji i skutečná vražedkyně, Čarodějka Caro. Jules ví, že coby převtělený Alchymista už prožila jedenáct životů, nemá však přístup ke vzpomínkám a zkušenostem, jež během nich získala – na rozdíl od Čarodějky ovládající své schopnosti dokonale. Podaří se Jules odhalit tajemství vlastní minulosti a očistit své jméno?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Evermore , 2018


více info...

Přidat komentář

Marsí5
19.05.2023

(SPOILER) Tak jako úplně nevím..... :-/
Fantasy lince téhle krátké série nemůžu nic vytknout. Úžasný nápad, historie, čas... A ten závěr! Tak ten byl úžasný! :-D

Bohužel zbytek knihy velice pokulhává... Místy mě dokonce rozčiloval. Neustálé rozbory pocitů hlavní hrdinky, které lítaly jako na houpačce (a občas mi přišly nelogické), sotva utekla, už ji zase někdo chytil, a v některých částech jsme se za X stránek skoro nic nedozvěděli (viz rozhovor s bylinkářkou, který by vyšel asi na 20 vět, ale dostali jsme celou kapitolu pro děj zbytečných myšlenek)....

Za mě osobně by autorka udělala lépe, kdyby vytvořila jednu knihu a omezila tu nafouklou omáčku okolo. A zajímalo by mě, jestli Briasmoore zůstal uvězněný v čase...?
Celkově bych řekla, že moc dobrá fantasy s podprůměrnou "lidskou částí děje"...

Iva095
14.05.2023 2 z 5

Knihu jsem měla sice přečtenou hned, ale vůbec mě nebavila. První díl byl překvapením tento zklamáním. Jedna hvězdu za to že se kniha pěkně četla a druhá za romantickou linku.


Fidibus
07.05.2023 4 z 5

Druhý díl mi přišel srovnatelný k prvnímu. Jules pátrá po své minulosti, Caro se jí snaží dopadnout, což se jí i podaří, ale Jules unikne. Pátrá po tajemné dýce a Liam se jí snaží pomoct i chránit. Konec mi přišel najednou rychlý, až moc.
Jinak se mi obě knihy a nápad se světem líbil.
"Liško," zasyčel had, který se své přítelkyni pomalu ovíjel kolem srdce. "Je čas čelit pravdě."

M.C.SMITH
09.01.2023 4 z 5

Kniha se mi líbila. Byla pěkně napsaná a příběh byl poutavý. Sice jsem čekala něco trochu jiného, ale bylo to příjemné zakončení příběhu.
Bylo to příjemné čtení, u kterého jsem si odpočinula. Má své nedostatky, ale to každá kniha.
Mohu vřele doporučit, určitě stojí za přečtení.

barbb8k
12.11.2022 4 z 5

Po předchozím mě tento malinko zklamal. Byl také úžasný, ale něco mi to trošku nesedělo.
Styl, jakým autorka píše, je dokonalý. Hrozně moc přidává na čtenosti (první díl jsem měla přečtený za dva dny a tento jsem přečetla za pár hodin, jak moc dobře se to četlo).

Všechno se mi hrozně líbilo, děj, akce, zvraty (ty hlavně, a že jich bylo vážně hodně), postavy a romantická linka. Ta se v tomto díle rozjela ještě víc.


Celkově vám tuto sérii moc doporučuji. Není úplně nejlepší, ale na zlepšení nálady je prostě dokonalá.

Anastazie0810
03.11.2022 4 z 5

Myslím že je to velice důstojné zakončení příběhu. Ze začátku malinko zdlouhavé ale pořád čtivé a bavilo mě to číst. První díl byl za mě malinko větší jízda a i přesto že konec byl hezký asi sem čekala malinko víc toho "dramatu". Pořád však velice čtivá dualogie.

knihomolkaMist
28.05.2022 4 z 5

Tak na první díl tohle rozhodně nemá. Ale bylo to fajn zakončení série. Zápletka je fajn, ale ten první díl byl prostě mnohokrát lepší. Celou sérii bych asi doporučila :)

janka2000
11.01.2022 4 z 5

Poměrně povedené pokračování série, které vypráví další příběhy o království plného magie, jejich mytologie, která založena na stále žijících postavách. Ukazuje, že svět není černobílý a že láska má větší moc...

lily_maleckova
26.11.2021 4 z 5

Na druhý díl této série jsem se pustila s velkou časovou rezervou od přečtení prvního dílu a bála jsem se, protože celkově tato kniha dostává na internetu dost negativních recenzí.
A upřímně? Já si knihu užila a nepřišla mi horší než první díl. Za mě si přečtěte oba, je to fajn fantasy kniha, od které pokud nebudete očekávat něco nadčasového, tak zklamání nebudete:)

Kikulka97
21.05.2021 1 z 5

Knížku jsem dočetla po dlouhé době a nutno podotknout, že nic moc. První knížka představila zajímavou myšlenku kovokrve, což mě původně opravdu nadchlo. Tahle druhá knížka je jen zbytečným pokračováním, kde prakticky nejzajímavější je závěr. Sem tam se sice člověk dozví něco, co se mu hodí k rozuzlení příběhu, na druhou stranu knížka neobsahuje nic, co by se nedalo zahrnout do předchozí (pokud by měla nějakou stovku stránek navíc, vůbec by to nevadilo). Za mě na druhém díle zůstává pozitivní hlavně obálka (ta je ve srovnání s prvním dílem opravdu lepší), ostatní pozitiva vylpývající z prvního dílu v průběhu čtení tak nějak mizela. Spousta lidí si stěžuje na proměnu Liama - nic, co by se nedalo očekávat. Za mě bohužel zahození příběhu, který měl opravdu potenciál.

Magdyla.8
15.05.2021 2 z 5

To bylo mučení. Knihu jsem stále odkládala, nešlo se mi začíst, trvalo mi dva měsíce tuto knížečku přelouskat. Jak již zde píšou čtenáři, nelogické věci v příběhu brali na důvěryhodnosti, příběh neměl hlavu ani patu, na konci pomalu hlavní hrdinka lituje, že zabila čarodějku ikdyz to je jediná věc, u které víte s jistotou, že se stane. Bylo to neslané a nemastne a to má příběh velký potenciál. Za mě prostě ne.

ImGinny
27.02.2021 1 z 5

(SPOILER) Nevíte co se stalo se skutečnou Sarou Holland? Myslím tu, co napsala Everless.

Protože Evermore byla jedna velká chyba.

Tak zaprvé, dýka - celou knihu má, Jules, či jak se jmenovala hlavní hrdinka, která byla v druhém díle někdo úplně jiný, najít nějakou dýku, kterou se dá zabít Čarodějka.

Ale ne, Čarodějka je přeci kamarádka! Právě ona Jules zlomí srdce. Nebo jak to bylo?

Celou knihu se dějí nelogické věci, Jules dělá nesmyslná rozhodnutí a její bývalý nepřítel, Liam, ji v tom jen podporuje.

Ach jo. Od druhého dílu Everless jsem čekala mnohem, mnohem více.

Pedruska01
26.02.2021 3 z 5

(SPOILER) Ach jo, jsem zklamaná. Po tak skvělém prvním díle přišla, alespoň pro mě studená sprcha. Na pokračování jsem se těšila, a taky jsem ho popadla hned, ale mé nadšení postupem stránek mizelo. Ten příběh měl potenciál a nakonec se úplně neproměnil v něco... řekněme wow. Četlo se to relativně dobře a rychle, tedy, když jsem tu knihu zrovna měla v ruce. A že jsem ji dvakrát s velkou chutí nebrala.
Hlavní hrdinka Jules, to byl první a snad největší kámen úrazu. V druhém díle měla sice jiné starosti, ale řešila hlouposti, nedůležité. Hrozně moc uvažovala a opakovala něco, co nebylo podstatné ani zajímavé. Např. hrozně uvažovala nad Inou. Dobře, chápu jejich vazbu, ale znaly se pár dní i s cestou - doslova, takže vlastně vůbec a ona jí tam opěvovala, smutnila a zastávala se jí jako lev. Jako by ten jejich vztah byl na úplně jiné úrovni. Nechápu. Nebylo to úplně na místě, navíc se stále opakovala. Chovala se jinak, nad čím rozum stál a nepochopitelně riskovala. Dělala nesmyslné kroky, které sice možná v knize zajistily nějakou akci, ale nebylo to potřeba, bylo to k ničemu, bylo to uměle tvořené. Úplně takovou Jules jsem neznala a vadilo mi, co se z ní stalo. Protože to ve mě vyvolávalo nezájem. Nebavila mě a štvala. Nebylo to pořád, samozřejmě, ale bohužel po větší čas.
Možná bychom mohli poznamenat, že v tomto díle je dejme tomu i druhý hlavní hrdina, a tím se stal Liam. Chlap, který si mě získal už dávno, kterému prostě fandíte, i když se představil jako záporák. Samozřejmě jím nebyl a naopak tu ukázal, jak velké má srdce. Upřímně, zcela ho obdivuji, jakou měl trpělivost s tou holkou - s Jules. Já bych jí asi prohodila oknem. Však chápu. Ten jejich vztah byl i tak příjemný, respektive to odmítání z její strany, a to mlčení z jeho. Sem tam náznak anebo prořeknutí Eliase. Líbilo se mi to. Až do doby, než prostě bum a vletěli si do náruče. Haló, autorko, píšeš celou dobu v ledové rovině a pak rozděláš oheň pomocí benzínu? Tohle se nedělá, protože to není správný, ani se vztahem ani s tím ohněm. Hází to špatný dojem, tedy spíš opět, že se tomu nedá věřit.
A děj? Vážně?! Dalo by se říci, že jsem s tím nově vystavěným světem byla spokojená. Byl originální, líbil se mi a bavil mě, o tom žádná, ale to, jak to pokračovalo... já nevím, prostě, jak když je nádherná kresba na kusu papíru a najednou se z náhle pomatené mysli popadne, zmuchlá a hodí do koše. Takový jsem měla pocit. Autorka tím svým záhadným psaním všechno zahodila. Až moc velké náhody. Věci, které nikdy Jules neslyšela, neviděla, nečetla, nepamatovala si - lusknutím prstu se objevily a samozřejmě zahýbaly řádně dějem, protože to Jules vlastně znala a všechno uměla. Když se dostala do nebezpečí, kde člověk čeká třeba boj, když tam šlo o život, tak jednou větou - samozřejmě v její prospěch - bylo vyřešeno a ještě líp, tím končila kapitola. Hotové - vyřízené. Jako vážně? Velké finále, kde se Alchymista utká s Čarodějnicí je shrnuto do jedné věty, že jí z ničeho nic píchla nožem? Nikdo se nebránil, nikdo nic neříkal, atd. Najednou je vše zalité sluncem. Prostě... za mě silně nedotažené, možná unáhlené jako by autorka zjistila, že jí došly stránky a ona ještě nemá konec, protože je předtím plýtvala zbytečnostmi jako laborováním hlavní hrdinky nad blbostmi a nesmyslných "vzpomínek", které taky nebyly dvakrát užitečné.
Škoda. Obrovská škoda. Druhý díl se nepovedl. Nejspíš neměl ani být, mělo by se to seškrtat na minimum, důležité věci rozepsat pořádně a vrazit to do prvního dílu, aby z toho byla jedna plnohodnotná, velmi dobrá fantasy kniha. Cítím se hrozně, až okradeně. Těšila jsem se a nic z toho nebylo. Mrzí mě to. Všechno šlo tak neuvěřitelně lehce, sice nad hlavami měli bouřkové mraky, ale nikdy z nich ani nekáplo, natož, aby práskl hrom.
Pokud si někdo přečte první díl, řekla bych, aby tento nečetl, aby si nezkazil dojem, jenže zároveň potřebuje vědět, jak to "skončí", což je pochopitelné. Takže jo, klidně do tohoto jdete, ale upozorňuju sama za sebe, nečeká vás nic tak dobrého jako předtím. Hodnocení se logicky muselo propadnout. To všechno kolem si snad zaslouží ještě nižší než je střed, ale zachraňoval to Liam, jako ostatně všechno - to byl prostě nejlepší držák. :)

Elfinka_
25.02.2021 4 z 5

Oba díly mi připadají stejně silné. Nesouhlasím, že by druhý byl o tolik horší. Zhltla jsem je oba a moc mě potěšilo nevšední téma, originální příběh. Hned jsem hledala jiné knihy od této autorky, ale asi si budu muset ještě počkat :-)

tynka65
18.02.2021 3 z 5

Tak já nevím, začátek a konec byl skvělý, ale to mezi tím, to byla trošku nuda. Liamovi jsem fandila od prvního dílu, ale tady nedostal moc prostoru. Celá romantická linka mi přišla taková odfláknutá. On celý příběh se dal více rozvinout a ne ho ukončit asi na 10 stránkách. No jsem z toho trošku smutná, protože první díl měl slušně našlápnuto...

Damonka18
20.01.2021 2 z 5

Ach jo! Já většinou nebývám zlá, ale tohle fakt ne. Kniha mě trvala přečíst víc jak měsíc, vůbec jsem se nemohla začíst. Hlavní hrdinka mi vůbec nepřirostla k srdci už v prvním díle a během druhého se to vůbec nezměnilo. Chybělo mi tam špetka humoru. Romance mezi Jules a Liama byla vytvořená z ničeho. Kdyby tam nebyla, asi bych se nezlobila. Měla jsem velké naděje, že to zachrání konec, ale bohužel byl uspěchaný a předvídatelný.
Autorce musím uznat, že je to skvělé téma knihy a také obálka je velmi pěkná. ALE celkově to zpracování je takové jednoduché. Asi kdyby tyhle dvě knihy byly zpracovány v jednu... možná by to bylo lepší.

sydneysage04
06.01.2021 5 z 5

Na tuhle knihu je tady hodně negativních recenzí,mně se ale líbila. Byla čtivá a napínavá stejně jako první díl, hodně mě překvapil konec, tohle jsem opravdu nečekala. Docela mě i překvapilo, když jsem zjistila kdo je Lovec.
Líbí se mi, jak se v průběhu knihy dozvídáme různé útržky předchozích životů Alchymisty. Akorát jsem nepochopila, proč Jules v některých chvílích nebyla schopná použít svoji magii.

katka639
05.01.2021 3 z 5

Konečně dočteno. Uf. Nějak jsem se nemohla ke čtení této knihy donutit. Nemůžu říct, že by se mi nelíbila, to určitě ne. Na první díl určitě neměla, přesto byla celkem čtivá. Na rozdíl od prvního dílu mě tady určitě zaujala romantická linka. Za mě super. Jinak děj ze začátku trochu pokulhával a opravdu zajímavý byl až konec. Autorka knihu zajímavě ukončila. Musím říct, že jsem to vůbec nečekala a byla jsem překvapena. Mile překvapena. Tři hvězdičky si zaslouží.

eliska2126
17.12.2020 3 z 5

Na to, kolik negativních komentářů a recenzí jsem na tuto knihu četla, tak já jsem z ní zas tak zklamaná nebyla. To, jak všichni nadávali, že se zde propírá a dostává do popředí hlavně vztah mezi Jules a Liamem, s tím tedy moc nesouhlasím. Nepřišlo mi, že by se vztah mezi těmito dvěma, dostal nějak výrazně do popředí.
Sice to není tak skvěle jako první díl, ale i tak to nebylo zas tak špatné.
Je pravda, že se zde hlavně řeší minulost Alchymisty a Čarodějky a skvěle vypracovaný svět, kde se platilo kovokrví jde do pozadí. Což je bohužel velká škoda, protože právě to bylo tak originální na prvním dílu.
Co se týká nějakého vývoje postav, tak ten tu moc nebyl. Jules neustále utíkala před čarodějkou a hledala něco, co ani vlastně nevěděla co má být. Zbytek postav jsem ani moc nepostřehla, páč tam nic moc nedělaly.
Takže za mě žádná hrůza, ale první díl stopro lepší.

teer.h
17.11.2020 3 z 5

Čekala jsem, že v druhým díle se to konečně rozjede. Bohužel. Mě se celkově nápad kovokrve líbil, ale celé mi to přišlo takové, nedodělané, bez té správné šťávy. Chyběl mi tam chtíč číst s každou kapitolou tu další. Já se vlastně trochu nutila tu knihu číst. V příběhu jsem se někdy ztrácela a moc se nechytala. A ten konec? Myslím, že by stál za více vysvětlení a dát tomu více stránek, když o to celou dobu jde. Škoda, obálka je překrásná :)

Štítky knihy

pro dívky

Autorovy další knížky

Sara Holland
americká
2019  78%Panství krve a kovu
2020  64%Panství zášti a lásky

Kniha Panství zášti a lásky je v

Přečtených185x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených4x
Knihotéce165x
Chystám se číst111x
Chci si koupit51x
dalších seznamech2x