Pád z hnízda

Pád z hnízda https://www.databazeknih.cz/img/books/90_/90554/pad-z-hnizda-90554.jpg 4 14 4

Lise je sedmnáct a z celého světa zná jen staroanglické venkovské sídlo Shrove. Její matka je totiž posedlá myšlenkou, že nikde jinde žít nemohou a do jejich života nemá nikdo právo zasahovat. Teprve když Lisa nuceně vychází do "vnějšího světa", uvědomuje si, jaké zločiny matka ve jménu hájení svého teritoria spáchala.

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Mht
Originální název:

The Crocodile Bird , 1993


více info...

Přidat komentář

aliza
04.02.2024 5 z 5

Perfektní psychologické drama, velmi čtivé a velmi zajímavé.

Luigi1
06.04.2023 5 z 5

Je to psychostudie ženského chování


kleozpatra
22.07.2018 5 z 5

Omamná Ruth Rendell mi připomněla Japrisotovo Vražedné léto. Ani Pád z hnízda není tolik detektivkou jako spíš psychostudií ženského chování, které má někde svůj počátek, svůj kontext, svůj důvod. Způsob, jakým Ruth kompletuje téměř až idylické žití dvou žen v odlehlém koutě a tajemnou chvějivou atmosféru, je hodný mistrovského pera a nedovolí se odtrhnout až do finále.

kadgam
04.01.2012 3 z 5

Lisina matka bola znásilnená a z tohoto zážitku sa narodila Lisa. Žijú v dome pri panskom sídle, kde nie je ani kúpeľňa, ani televízia a dcéru vyučuje matka sama. Občas príde návštevník, alebo majiteľ usadlosti, ale skoro sa všetko vracia do starých koľají. Lisa sa naučí v matkinej neprítomnosti chodiť do veľkého domu, tam objavuje vonkajší svet až do udalosti, ktorá zmení jej život. Z nešťastného domu Lisa uteká s priateľom a stretáva ľudí, ktorí jej pomôžu dohnať stratené.
Čítala som knihu v origináli "Crocodile bird"

Kniha Pád z hnízda je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce21x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x