Pacient

Pacient https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426429/bmid_pacient-VAQ-426429.jpg 4 693 218

Před rokem zmizel malý Max Berkhoff. Pouze viník ví, co se s ním stalo. Problém je, že je zavřený na přísně střeženém oddělení psychiatrie a mlčí. Aby našel pravdu, musí ztratit rozum Maxův otec zná jen jeden způsob, jak konečně získat jistotu: Musí se stát sám pacientem. Již se přiznal ke dvěma otřesným dětským vraždám a dovedl berlínskou policii ke krutě znetvořeným tělům, teď však mentálně vyšinutý vězeň na radu své právničky mlčí. Podaří se donutit vraha dětí, aby se k činu přiznal? Policie si je jistá, že je také únoscem šestiletého Maxe, který beze stopy zmizel. Vyšetřovatelé však nemají spolehlivé důkazy, pouze ty nepřímé. A pak dostane zoufalý otec šílený nápad. Nechá se zavřít na přísně hlídané křídlo psychiatrie jako falešný pacient s fiktivním lékařským záznamem. Jedině tak se přiblíží k vrahovi dětí a může ho donutit, aby se přiznal…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Anag
Originální název:

Der Insasse , 2018


více info...

Přidat komentář

tereziehl
22.03.2024 5 z 5

Kniha byla velmi čtivá, kratinké kapitoly za mohly z velké části. Při čtení mě brzdila linka s Kasovem, která mě vůbec nebavila, ale nakonec dávala perfektní smysl, tudíž vše odpuštěno a prominuto. Podobný styl vyústění je musím se přiznat můj oblíbený, ale i právě kvůli tomu jsem za poslední roky vyhledávala až moc podobných filmů a knih, takže to pro mě nebylo až tak extrémně nečekané. To nic nemění na tom, že posledních cca 40 stran mi uběhlo před očima rychlostí blesku, možná i 100. Velmi napínavé, konec krásně usazený, za mě mohla být poslední kapitola ta předposlední. Super, hodnotím 5 *, i když jsem v polovině byla rozhodnuta pro 3. :) Doporučuji.

barbora6886
24.02.2024 5 z 5

Naprosto geniální, zírala jsem s otevřenou pusou.


sirojezkin
17.02.2024 5 z 5

Napínavé , rychle přečteno. Ke konci už nevíte, kde je pravda a kdo je kdo. Každopádně jsem nečekala takový závěr! Tato kniha není pro slabé povahy.

m2056
02.02.2024 3 z 5

Kniha je dobrá svižně se čte ale jsou od autora lepší knihy není to špatný ale když srovnám jiné jeho tohle je o jednu hvězdu slabší přesto kniha nenudí.

Danago
30.01.2024 4 z 5

Hodně zajímavé vymyšlená zápletka. Chvílemi mi vše připadalo nevěrohodné a hodně zvláštní. Ovšem rozuzlení na konci je opravdu překvapení. Celou knihu postaví do úplně jiného světla.
První knížka od autora, která mě opravdu bavila .

Marley_Kid
08.01.2024 5 z 5

/AUDIOKNIHA/ Tato kniha mě fakt bavila od začátku do konce. Je to podle mě kombinací typicky "catchy" motivu - hlavní hrdina udělá pro svoje dítě všechno a tak se nechá zavřít na kliniku, aby objevil pravdu - a toho, že Fitzek umí vložit do příběhu zajímavé nuance, kterým dá v závěru význam - jako třeba telefon v autobusu, hra na klavír, růžová místnost... a to všechno dohromady společně s motivacemi vytváří příběh, který byl podle mě úplně skvělou předlohou pro film. Ne seriál, jako v případě Terapie, to mi přijde zbytečně zdlouhavé, ale film by z toho podle mě byl skvělý.

Susan94
25.11.2023 3 z 5

Kniha mne příliš nezaujala. Hlavní postava a celková zápletka mi přišly celkem nereálné. Nelíbilo se mi ani neustále se opakující násilí. Raději tohoto autora opustím, a nic dalšího si od něj nepřečtu.

katushah
23.11.2023 4 z 5

Třetí kniha od autora a zatím nejslabší. Identita vraha se tu moc netají a tím ze mně opadlo napnutí. Ale i tak tam bylo pár fajn věcí a zvratů. Takže v pohodě.

Micho86
12.11.2023 5 z 5

Po Balíčku byl Pacient druhou autorovou knihou, kterou jsem prozatím četla, a věřím, že mi jich táta ještě hodně napůjčuje, protože Sebastian Fitzek jakožto přední německý autor psycho thrillerů prostě nemá v povaze psát špatné knihy.
Příběh samotný byl neskutečně napínavý a ačkoliv jsem z jeho završení až tak moc odvázaná zase nebyla, poděkování na konci stálo vážně za to.
Pacienta doporučuji, ale pokud vám můžu poradit, nikdy tomuhle autorovi nic nevěřte, jinak si po přečtení budete sami připadat zralí na léčení..

TerkinKnižnySve
07.11.2023 5 z 5

Moje druhé stretnutie s Fitzekom dopadlo opäť na výbornú.

Musím povedať, že táto kniha bola výborna, dokonalý psychothriller zo všetkým čo k tomu patrí.

Vraždy, páchateľ , zmätok , rozuzlenie.

Knihu som hltala slovo za slovom , stranu za stranou!

Otec, ktorý je tak odvážny, že sa vyberie na psychiatrickú kliniku aby vstal tvárou tvár vrahovy svojho dieťaťa - dokonale!

Následne veci ktoré sa na klinike stali to bolo úžasné a žrala som to autorovi aj s navijakom.

A ten záver respektíve posledných 70 strán som len kukala ako puk a uvažovala či sa tiež nezavriem na psychiatriu lebo som nechápala a nechápala.

Ďakujem za knihu v štafete a teším sa na ďalšie diela tohto autora?

kurama45
13.10.2023 2 z 5

Príbeh samotný bol zaujímavý a verím, že aj vyvrcholenie a odhalenie zápletky mohlo byť pre niekoho šokujúce. Avšak všetko to ničilo nezmyselne farbisté vykresľovanie násilia. Pomaly v každej tretej kapitolke (boli vskutku kratučké) niekto niekomu, či dokonca sám sebe, lámal kosti, spaľoval kožu, vrážal ostrý predmet do tela a pod. Keby raz, chápem. Keby dvakrát, lebo sme na psychiatrii, chápem tiež. Avšak takáto kvantita mala jediný účel, šokovať, veď čitateľ tak možno zabudne na občasnú nelogickosť. No, nezabudne...
Po dlhom čase som skúsila novodobú trilerovo-detektívnu tvorbu a nabudúce radšej zase siahnem po klasike, prípadne po J. Deaverovi, ten väčšinou dokáže balansovať oboje.

Kníračka12
26.09.2023 5 z 5

Skvělé, čtivé, napínavé a plné zvratů.

lenkaabooks
07.09.2023 4 z 5

Zoufalý otec malého Maxe se nechá zavřít na psychiatrickou kliniku, aby byl co nejblíže člověku, který Maxe zabil. Konec mě překvapil, kniha má kratší kapitoly, takže to pěkně odsýpá.

ElessaRiverbow
07.08.2023 3 z 5

První setkání s autorem, na kterého jsem se moc těšila, a tak jsem měla velká očekávání. Bohužel, měla jsem sáhnout asi po jiné autorově knize. Začátek mě absolutně nebavil, prvních 100 stran bylo nudných a nezáživných. Pak to ale začalo být fajn a začetla jsem se. Till mi přišel takový nemastný neslaný, během čtení jsem si k němu nenašla cestu. Výhodou byly krátké kapitoly, díky kterým děj rychle ubíhal. Konec byl plný zvratů, ale celkově mi to přišlo až příliš chaotické. Od autorka si nejspíš přečtu i nějaké další knihy, ale až za nějakou dobu.

~ 3,5/5 ~

JezinkaJ
09.07.2023 2 z 5

Jsem na tom stejně jako čtenář "evilunicorn". První rande s autorem a asi i poslední. Neverohodny motanec bez logiky, šokující násilí, všechno jsou to takové plovoucí písky.
Škoda, na knížku jsem se těšila a největším překvapením pro mě zůstává zjištění, co všechno autorovi u čtenářů prošlo.

evilunicorn
26.06.2023 3 z 5

Moje první zkušenost s autorem, a troufnu si říct že i poslední..Už z principu se obvykle mám na pozoru když vidím,že se kniha už na obálce"hrdě" hlásí k subžánru "psychothriller".. A myslím, že jsem dobře udělal.. Začátek skvělý, ale čím jsem se blížil ke konci, tím víc nelogičnosti jsem v příběhu nacházel.. Raději upřednostním sofistikovanější thrillery, tohle mi téměř přišlo na úrovni paperbackových laciných detektivek.. Jednou stačilo, děkuji.

megamysl1901
21.06.2023 5 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšila dlouho a nezklamala. Je napínavá, hodně čtivá a zajímavá. Konec nebyl tak moc šokující, jelikož už jsem podobné téma četla. I přesto se mi příběh moc líbil a určitě si od autora přečtu i další knihy. 5*.

Johana
08.06.2023 3 z 5

Knihu jsem úplně zhltla, čte se jako víno, nicméně celou dobu mi v hlavě zněla výčitka, že ztrácím čas s takovým škvárem. Jak se děj chýlil ku konci, výčitka sílila, a u mne to není obvyklé, obyčejně si u čtivých brakových počteníček pokojně a šťastně mlaskám.

Mám z pana Fitzeka divný pocit. Myslím, že je svým způsobem geniální. Ale jeho způsob obživy mi neimponuje. A takhle tedy: Pokud máte chuť na krvavý, bezuzdný škvár, který sám sebe nebere tak úplně vážně - vrhněte se na Pacienta!

(Anotace je, pozor, sepsána špatně a doporučuji ji ignorovat.)

Jack Bauer
07.05.2023 5 z 5

Přečteno na jeden zátah, nedalo se odtrhnout. Krátké kapitoly skončí vždy tak, že nutí číst dál. Zase si mohu přidat dalšího skvělého autora do seznamu oblíbených. Těším se na další Fitzekovi knihy.

katerina8537
23.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Tak teď jsem dočetla. Kniha byla velmi dobrá, měla spád, avšak celou dobu jsem měla pocit, že to téma znám. Knihu doporučuji, jen mi hodně připomíná film Prokletý ostrov (2010)