Štvanice na orly

Štvanice na orly https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/351940/bmid_stvanice-na-orly-x9x-351940.jpg 5 69 14

Orlové Říma série

< 2. díl >

Volné pokračování historického románu o bitvě v Teutoburském lese Orlové ve válce Píše se rok 14. Germánským kmenům pod vedením náčelníka Cherusků Arminia se podařilo vlákat do pasti a zmasakrovat více než čtrnáct tisíc mužů ze tří římských legií, jimž velel Publius Quinctilius Varus. Byla to největší porážka, jakou kdy Římané utrpěli, a aby byla zkáza dokonána, přišli také o tři drahocenné symboly legií – zlaté orly. Římané se s porážkou nehodlají smířit, touží po odplatě a doufají, že získají vzácné zástavy zpět. Pomstít by se chtěl i centurion Tullus, který s hrstkou svých legionářů tehdejší útok Germánů jako zázrakem přežil. Tullus a jeho druhové se tedy znovu vracejí na místo činu a otvírá se před nimi možnost pomstít se Germánům a získat orly zpět. Dobře vědí, že to bude lítý boj, protože i tentokrát se proti nim postaví nebezpečný a proradný Arminius v čele tisíců nenávistných Germánů, odhodlaných rozdrtit římskou armádu i podruhé. Podaří se Tullovi a jeho druhům přežít líté boje s germánskými kmeny i tentokrát a vrátí římské legii její chloubu?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Hunting the Eagles , 2016


více info...

Přidat komentář

Lolila
22.06.2022 5 z 5

Ďalší diel opäť výborný. Napínavé, akčné, historické, pútavo napísané do poslednej strany:-) Určite odporúčam.

hanzmb
06.04.2022 5 z 5

Mám rád, když u historických románů je co nejvíce dobových reálií. A je jedno, zda jde jen historickou detektivku či čistě dobrodružný příběh. A autor jako amatérský historik jich poskytuje opravdu spoustu. Spolu s napínavým příběhem pak dostanete do ruky parádní čtení. A nezbývá než se těšit, že třetí díl bude na stejné úrovni.


RaDaR26
23.08.2021 5 z 5

S autorem máte pocit, jako kdybyste se ocitli v roce 14 v Germánii...

Leona333
06.11.2020 5 z 5

Kdo má rád historii , kvalitní historické romány, tak mu tuto knihu vřele doporučuji. Autor psát umí. To předvedl i v první knize této trilogie a ne jen u ni...

petr0697
01.07.2020 4 z 5

Pro mně o dost lepší než první díl. I na "pláštěnky" jsem si už zvykl.

Wladimirski
15.11.2019 5 z 5

Stejně tak jako první díl trilogie Orlové Říma - Orlové ve válce, je tato kniha naprosto úžasná. Poutavě popisuje skutečné historické události - dobyvatelské výpady římské armády za řeku Rýn a odrážení jejich útoků Germány, a to na pozadí strhujících osobních příběhů autentických i doplněných postav. Výborný vypravěčský jazyk, napínavé a čtivé od první do poslední stránky. Těším se na třetí díl - Orlové v bouři - a další knihy Bena Kaneho.

Vlk.kh
04.04.2019 5 z 5

Určitě lepší, než první díl série. Je to více "akční" a napínavější ( i když to může být způsobeno i tím, že co se bitvy v Teutoburském lese týče, znal jsem dopodrobna historické prameny. Tím pádem jsem svým způsobem věděl, jak to celé dopadne, ale o dalších taženích proti Germánům po zkáze Varových legií jsem nevěděl téměř nic. Čili román byl nejen zábava, ale i zdrojem poučení :-D ) Každopádně, i v tomto díle patří mé sympatie jednoznačně Germánům, kteří si hájí to své a bojují proti utlačovatelům - a to, že Tullus je fajn chlapík a i Piso a jeho partička jsou sympaťáci na tom nic nezmění. Ve jménu Donara, nakopejte jim zádele!!! :-D

nero 13
08.03.2019 5 z 5

V roce 14 se přes Rýn vypravila velká římská armáda o síle 8 legií a dalších pomocných jednotek, pro porovnání invazi do Británie o necelých 30 let později se účastnily 4 legie, aby pomstily porážku Varova vojska v bitvě v Teutoburském lese.
I přes velikost římské armády které velel Germanicus, podle mne po samotném Césarovi asi nejschopnější člen Juliánského rodu, tažení neprobíhalo zrovna lehce, nejdřív Germanicus čelil vzpouře legionářů kteří krátce drželi jako rukojmí jeho ženu Agrippinu a syna Caligulu, a ani později v samotné Germánii i přes to že se podařilo získat jednoho z Varových orlů zpět a zajmout Arminiovu manželku Thusneldu se rozhodně nedá mluvit o žádném přesvědčivém římském vítězství.
Tak uvidíme jak to bude pokračovat ve třetím díle.

Bolomsson
04.12.2018 5 z 5

Druhý díl si s jedničkou v ničem nezadá a pokračuje v nastolené vysoké kvalitě. Centuriona Tulluse a skupinku jeho nejbližších vojáků z páté legie jsem si v tomto díle strašně oblíbil. Být součástí jeho centurie a velet mi takto charismatický chlap (Tullus), tak se na ty boje s Germány snad i těším:-). Ben Kane ty bitvy a prostředí lesa umí popsat skutečně výtečně. V ničem zbytečně nepřehání. Jednoduše se snaží o reálné vykreslení invaze římského vojska do nitra Germánie, bez příkras a tak, jak se asi všeobecně dá očekávat, že toto tažení v minulosti probíhalo.

Igor1311
02.10.2018 5 z 5

Každá akcia vyvolá odpovedajúcu reakciu. Porážka troch rímskych légií a strata ich orlov viedla k rímskej odplate. Centurion Tullus, ktorý ako jeden z mála prežil masaker v Teutoburskom lese, prahne po odplate. Ideálna príležitosť sa mu naskytne po tom, čo sa velenia v Germánii ujme Germanicus. Jeho obrovská armáda má jediný cieľ a to poraziť Arminia a získať stratených orlov späť.

Pokračovanie asi o trocha lepšie ako úvodná časť, opäť sa stretávame s Tullom, stelesnením ideálneho rímskeho vojaka, jeho pomocníkom Fenestelom, namysleným Tuberom a Arminiom. Je to príbeh plný napätia, bojov medzi barbarskými Germánmi a Rimanmi, ktoré sú založené skutočných udalostiach jednej z najväčších bitiek staroveku.

ag.juRa
29.05.2018 4 z 5

pro mě byl o něco lepší první díl, uvidíme co přinese závěrečný díl.

astroweb
16.04.2018 4 z 5

Jak už někdo tady napsal, opravdu lepší, než první díl.
Zasvěceně historické, poutavé a čtivé.

ruza07
05.03.2018 4 z 5

lepší než první díl

Jirkson
14.11.2017 5 z 5

....co na to říct... DEJTE MI UŽ TŘETÍ DÍL!!! :)

Štítky knihy

starověký Řím legie

Autorovy další knížky

Ben Kane
irská, 1970
2017  85%Orlové ve válce
2019  84%Střet impérií
2018  86%Orlové v bouři
2017  90%Štvanice na orly
2014  82%Zapomenutá legie

Kniha Štvanice na orly je v

Přečtených88x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce114x
Chystám se číst23x
Chci si koupit8x