Orlové v bouři

Orlové v bouři https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360107/bmid_orlove-v-bouri-b9p-360107.jpg 4 60 11

Orlové Říma série

< 3. díl

Při bojích s germánským kmenem ztratili Římané symboly svých legií – zlaté orly. S takovou potupou se nemohli smířit a o šest let později pod velením Germanika překročili Rýn a vydali se na trestnou výpravu. Postupně vyplenili mnoho germánských vesnic a jejich obyvatele pobili nebo odvlekli do otroctví. Mezi nimi i Arminiovu těhotnou manželku Thusneldu. Doufali, že získají zpátky všechny zlaté orly, ale během tažení objevili pouze jednoho. Vrchní centurion Tullus se nehodlal vzdát a rozhodl se bojovat dál, dokud bude Arminius naživu a dokud nevypátrá orla své bývalé legie. Po pomstě však touží i Arminius. Znovu shromáždí početnou armádu germánských kmenů a bude Římany neúnavně pronásledovat. Podaří se Luciu Tullovi překonat nebezpečí, jakému dosud nečelil, a splnit úkol, který si vytkl? A přežije vůbec?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad
Originální název:

Eagles in the Storm , 2015


více info...

Přidat komentář

petr_
09.08.2022 4 z 5

Příjemně živý a čtivý román o germánských válkách. Germanikus je můj oblíbený historický hrdina a v tomto příběhu je sympaticky popsán. Asi to nebyl takový lidumil, a nakonec jeho zacházení s germánskými zajatci tomu nasvědčuje, ale co byste chtěli od římského generála. Vzhledem k tomu, jakou měli legionáři úctu k orlům a dalším symbolům legií, dá se předpokládat, že jejich vztah k legátům a generálům musel být také úctyhodný, už jenom proto, že si dokázali vybrat z legionářů ty správné důstojníky, aby byli na taženích úspěšní.

Lolila
21.07.2022 5 z 5

Ani tento diel nesklamal. Opäť pútavé, akčné, napínavé, autentické,.... Určite sa pustím do ďalších sérií tohto autora.


hanzmb
01.05.2022 5 z 5

Pořád solidní četba, ale asi nejslabší z dílů. Více méně tématicky opakování minulého dílu, posunuté o rok dále. Zajímavějších odboček v příběhu minimum. Některé souboje až na hranici fantasy literatury. Na 5* to nakonec převážily stále skvělé a zajímavé dobové reálie.

petr0697
11.07.2020 3 z 5

Slabší, než druhý díl. Ke konci mně kniha už dost nudila. Znovu chyby v překladu - nejvíc mně pobavila tahle: v textu knihy bylo, že po vítězství legií nad germány "lučišníci podél řeky stříleli na germány ukryté ve vysokých lesích". Říkal jsem si, to nedává smysl, zřejmě lučišníci sestřelovali uprchlé nepřítele, kteří se snažili ukrýt v korunách stromů a překladatel to domotal. A pak mně dorazil doslov, autor tam vysvětluje, které z popsaných událostí jsou historicky doložené a tentokrát tam bylo přeloženo: "Na germánské bojovníky, co se ukrývali před nepřítelem, stříleli ze stromů lučišníci z auxilií" - tak chudák lučišník asi musel vylézt na strom, aby mohl vystřelit po germánovi ukrytém někde na zemi :o)

astroweb
10.02.2020 4 z 5

Skvělé čtení od skvělého autora. Tento se mi líbí v tomto žánru nejvíce. Poutavé a při tom poučné přesvědčivě napsané.

vincek1
04.01.2020 4 z 5

Pěkně napsaná kniha, jen občas se mi zdálo, že je v ní několik slabších pasáží. Se S. Scarowem bych nesrovnával, ale je to můj názor. Uvidím co mi řeknou další knihy autora.

Vlk.kh
22.04.2019 5 z 5

Tak mám po přečtení závěrečného dílu dalšího oblíbeného autora ohledně románů z dob římských válek - když to tak nazvu. A myslím, že se stane oblíbenějším, než Simon Scarow, který do této chvíle u mě v této oblasti vedl. Laťka příběhu i historické autentičnosti je opět velmi vysoko. Zkusím rozhodně další série, resp. knihy od Bena Kanea a za tento počin dávám plnou palbu pěti hvězd. Nemám, co bych vytkl.

nero 13
14.03.2019 5 z 5

V roce 16 n.l pokračovalo tažení římské armády pod velením Germanica do hloubi germánského území. Germanicovi se podařilo spojené germánské kmeny vedené Arminiem ve dvou velkých bitvách na pláni Idistaviso a na vale Angrivariů porazit a navrch ještě ukořistily druhého ztraceného Varova orla.
Paradoxně právě úspěchy Germanicových tažení zapříčinily konec římských výbojů za Rýn, protože císař Tibérius začal na Germanica, který byl mezi obyčejnými legionáři velmi oblíbený, žárlit a rozhodl od dalších tažení upustit. Germanicus o tři roky později za podezřelých okolností zemřel a Tibérius byl podezříván že ho nechal otrávit.
Ani Arminiovi nebylo moc přáno a o další dva roky byl zabit svými vlastními příbuznými.

Bolomsson
08.02.2019 5 z 5

Závěrečný díl opět nezklamal a Ben Kane se touto trilogií pevně zařadil mezi mé oblíbené autory. Všechny tři díly si drží neskutečně vysokou kvalitu, napínavost v příběhu a čtivost. Centurion Tullus a jeho nejoddanější vojáci v podobě Pisa a Metillia mi budou opravdu chybět, stejně tak smradlavé germánské hordy bojovníků vedené energickým Arminiem:-). Tahle série se mimořádně povedla a stejně jako u předchozích dvou dílů, i tento s čistým svědomím hodnotím známkou nejvyšší.

Igor1311
24.10.2018 5 z 5

Tak, ako skončila predošlá časť, v rovnakom štýle pokračuje aj záver. Naprosto úžasná kniha o dozvukoch po teutoburskom masakry. Opäť sa stretávame s hrdinským Tullom a Germanicom, ktorí v honbe za ziskom zvyšných orlov sú ochotní obetovať všetko. Naprostý úžas.

Jirkson
22.10.2018 5 z 5

Luxusní závěr trilogie, smlsnul jsem si na této knize, stejně jako na předchozích Kaneových knihách, šťavnatá četba, kterou neodložíš. Ryk bitvy z hlavy dlouho nedostaneš! LUXUS!!!

Štítky knihy

starověký Řím legie

Autorovy další knížky

Ben Kane
irská, 1970
2017  85%Orlové ve válce
2019  84%Střet impérií
2018  86%Orlové v bouři
2017  90%Štvanice na orly
2014  82%Zapomenutá legie

Kniha Orlové v bouři je v

Právě čtených1x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce98x
Chystám se číst22x
Chci si koupit8x