Ground Zero

Ground Zero https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47625/bmid_ground-zero-63a816cce4c2d.jpg 3 22 6

Opravář Jack série

< 13. díl

Muž na pronajaté lodi u newyorského přístavu sleduje dvojici hořících mrakodrapů Světového obchodního centra. Je 11. září 2001… Vytahuje z ovladače "J" anténu a mačká černé tlačítko. Kdo potřebuje další výbuch hodinu poté, co se zbortila "Dvojčata" po úderech teroristů z Al-Kajdy ? Po letech si mladá autistická internetová surfařka Weezy všímá podivných nesrovnalostí a falešných stop v oficiálních prohlášeních, v tisku i v zmanipulovaných a zavádějících textech bloggerů. Ocitá se na stopě temného spiknutí a skládá si části zhoubného puzzle dohromady. Ale jen Jack, kamarád z dětství, působící v tajemném společenství, tuší, co se za vším skrývá, a vyzná se v paranoidních labyrintech aktérů v pozadí. Brilantní román F. Paula Wilsona - plný akce a nečekaných odhalení i souvislostí - vás zavede na pokraj zkázy lidstva, za níž nejsou islámští teroristé, nadnárodní korporace ani vláda.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Ground Zero , 2009


více info...

Přidat komentář

Pert
15.07.2022 4 z 5

Celkem dobré.

Stanas513
19.10.2018 4 z 5

Kniha se mi četla dobře, mělo to poměrně dobrý spád. Jen mě u těchto knih z určité série mrzí, že jen málokdy jsou někde uvedeny názvy předcházejících knih. Ano, pokud je to moje první kniha z této série, postavy jsou zde trochu matoucí.


trudoš
12.08.2016 2 z 5

Bohužel, nakladatelovo ignorování jedenácti knih, které v sérii dělí Hrobku a Ground Zero, se dost podepisuje na zmatku v postavách a především žánrové proměně. Od prvního dílu totiž udělal cyklus obrovský posun jinam a z thrilleru s příměsí hororu se stala esoterická urban fantasy. A tím že se moc nevysvětluje kdo je kdo a co je co, čtenář zákonitě v souvislostech plave, přestože je s ústředními pojmy dřív nebo později rámcově obeznámen. I tak se ale F. Paul Wilson při mnoha příležitostech odvolává na dávnější události, což pak základní srozumitelnosti příliš nepřidá.
Každopádně dějová osa je příjemně jednoduchá, jen těch tři sta čtyřicet stran je prostě trochu moc. Jak román hezky začne, tak se až do konce motá v kruhu, aby vyvrcholil v poměrně velkolepou podívanou pokaženou množstvím magických zvratů, které autor tahá z rukávu. Nadále mi však Opravář Jack zůstal postavou sympatickou, jen se přiznám, že víc než tohle dobrodružství mě zaujala ta předchozí v příběhu letmo naznačená.

Desireus
22.05.2013 5 z 5

Já byl z knihy nadšen, sice to byla dost odvážná fantasy, ale
četlo se to fajn. Škoda trochu toho konce, který byl takový nijaký a
cílí na další pokračování.

Melic
18.09.2011 4 z 5

Já se neztotožňuji s negativním hodnocením. Kniha mě bavila, do děje jsem se začetl. Ground Zero je psané v takovém mix-stylu "spád jako od Dana Browna" a "nadpřirozeno z autorovy Pevnosti". Je pravda, že toho fantastična bylo více, než by bylo ideální, ale i tak je to stravitelné. Pokud jde o konspirační teorie, osobně jsem spíše zastáncem. Samozřejmě tato knížka není myšlena jako reálná konspirační teorie, jde o zábavu a tento účel u mě splnila velmi dobře. Hodnocením bych to viděl mezi 3-4*, nebýt konce, tak 4 čisté. Nebudu ho tu rozepisovat, ať neprozrazuju zápletku.

nightlybird
08.06.2011 1 z 5

Ground Zero – potvrdilo se staré přísloví „Práce kvapná, málo platná“. Spěchal jsem a v rychlosti shrábl svůj tucet knih. Teprve doma jsem zjistil, když jsem otevřel výše jmenovanou od F.P. Wilsona a přečetl první stránky, že jsem si opět v knihovně naběhl. Autor píše sice lehce čtivým stylem a děj má celkem spád – jde ale o knihu z rozsáhlé série a tak čtenář neznající předešlé souvislosti chtě nechtě tápe jak v návaznosti děje, tak i v jednotlivých postavách a vztazích mezi nimi. Co mne ale nejvíc dorazilo – autor se vyžívá v „konspirativních“ knihách. Nemám nic proti spekulativní literatuře, kde autor vezme nějaký neoddiskutovatelný fakt a zakomponuje jej do děje s tím, že pro něj vymyslí nový výklad a vsadí jej do někdy docela zajímavých souvztažností. S tím se Wilson nenamáhá. Ten si prostě fakta vymyslí tak, aby je bylo možno naroubovat na jeho konspirativní teorie a ty jsou (pokud mohu soudit podle jedné knihy – další od něj číst rozhodně nehodlám) praštěné víc, než jsem ochoten akceptovat. Mohu konstatovat, že takový obecně oblíbený Brown je proti Wilsonovi autor seriozních historických románů (tím ale nechci nijak srovnávat styl psaní – jen syžety).
Někomu se to ale asi líbí, jinak by obdobné knihy nesekal jak Baťa cvičky. Já osobně se mu ale hodlám bedlivě vyhýbat.