Odpočet

Odpočet https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505367/bmid_odpocet-lKc-505367.jpg 5 65 9

Ohýbači reality série

1. díl >

Po dlouhém čekání konečně došlo k prvnímu kontaktu s mimozemskou civilizací. Bohužel tomu moc lidí nevěřilo – a ještě méně z nás si uvědomovalo, jak málo času nám noví vládci dali na to, abychom své planetě zajistili bezpečí. V závěru tajemné mimozemské zprávy se lidstvo dozvědělo, jak se připojit k záhadné hře. Účel hry není jasný. Netušíme, kde jsou umístěny servery, a herní mechanismy přesahují možnosti našeho chápání. Přesto hra postupně nabírá na obrátkách a připojuje se k ní stále více hráčů. Brzy už nebude možné ignorovat fakt, že události ve hře mají přímý dopad na dění v realitě. A nejen v té naší… Zatímco se s novou hrou seznamujeme, čas neúprosně běží. Nikdo nedokáže s jistotou říct, co se stane, až bezpečnost Země přestane být garantována a bude záležet jen na nás.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Искажающие реальность (Countdown) , 2017


více info...

Přidat komentář

Andi
16.11.2023 4 z 5

Paráda. Zpočátku jsem se nemohla začíst a nebavilo mě to. Bála jsem se, že to tak zůstane až do konce. Navíc mi to přišlo stejné jako Bylinkář, hlavní postavě vždy všechno vychází a má obrovské štěstí. Nakonec jsem se smířila s tím, že takto Atamanov zkrátka píše a rozhodla se si čtení užít. Nebylo to jen fantasy, tentokrát se pustil do military sci-fi a byla to trefa do černého. Nový nápad, .... dobrý nápad. :-)

myskakarel
13.11.2023 5 z 5

Dej napínavý od začátku až do konce, velmi čtivé. Hned jdu číst druhý díl.


rimar
16.02.2023 5 z 5

Autor opět nezklamal a dostáváme skvělý příběh který má spád a chytne člověka a už ho nepustí. Velmi zajímavá myšlenka propojení reálného světa a hry. Hlavní hrdina opět na co sáhne mu vychází ale je to díky jeho kreativnímu myšlení které je úplně jiné než osekaná mysl vojáků kteří to tam řídí. Paráda je že z příběhu nebere větší čas rozhodování o levlech a nastavováni různých herních dovedností a je to hlavně o příběhu. Jediná chybička takové série je že člověk musí čekat na další díly a fakt je to čekání dlouhé:-).

Lacie
01.02.2023 5 z 5

Konečně jsem po delší době vzala do ruky knihu, která mě nezklamala, ba naopak, nadchla. Já mám Atamanova ráda, radši tedy Obránce, Bylinkáře trochu míň, tohle bych zatím dala mezi ně. Mám přečtené oba díly a moc se těším, až vyjde další, že si je zase zopakuju – nelze to nějak jednoduše srovnat s Ruslanem ani Timem, ale zatím je to pestré, svižné, překvapivé... a až na tu linku utlačené frakce deroucí se ke světlu navzdory mizerným startovním podmínkám milosrdně apolitické, doufám, že se to nezvrtne.
Nějaké to mínus? Na Amazonu je deset dílů – to se načekám:(

Dworkin
03.01.2023 5 z 5

Naprosto souhlasím, Atamanov je v současné době nejlepším autorem LitRPG a možná literatury sci-fi vůbec. Je radost začíst se do jeho fantastických představ a nápadů a přitom se to čte vždy tak lehce. Tím mi připomíná A.C.Clarka. Příběhy těchto autorů se vám dostanou pod kůži a už nikdy na ně nezapomenete.

digdag
04.12.2022 4 z 5

Upřímně ten wow efekt ze Sektoru osm se nedostavil. Ale stejně mě kniha chytla a nepustila - dva večery a čekám na další díl. A dostal jsem chuť si něco zahrát.

Tazz1
03.12.2022 5 z 5

Atamanov je zřejmě nejlepší autor současné LitRPG. Jak Bylinkář, tak Obránce jsou naprostou špičkou. Proti jsem velmi nelibě nesl,že Fantom Print nechtěl tohoto autora dále vydávat. Navíc kvůli záležitosti, která nemá s literaturou nic společného. Naštěstí to vypadá, že vše již jde jak má. Nicméně v mezidobí jsem se dostal k fan překladu (nebo spíše strojovému překladu) celé série Ohýbačů reality. Byl jsem tedy zvědav,jak moc se bude lišit ofiko překlad od toho neautorizovaného. A bylo to celkem o dost. Ofiko překlad je daleko lepší a pochopil jsem z něj více než že strojového textu. Tedy se odmazalo pár otazníků, které jsem měl po původní četbě.
No ale co napsat ke knize jako takové. Prostě bomba a je to ten Atamanov v plné síle své fantazie. Navíc i v kontextu toho, co jsem již psal, musím ocenit i skvělý překlad a práci s textem při něm. Doufám, že další díl výjde brzy. Gnat má dobře našlápnuto a chci mu zase fandit...

DrDanko
29.11.2022

Musím říci, že zprvu jsem váhal, zdali si ji mám pořídit, protože mi přišly jeho obě LitRPG ságy slabší oproti ostatním autorům. Ale teď jsem z ní nadšený, je to dobře napsaný (už jsem si ji podruhé přečetl během 3 dnů) i vtipné a pořád se tam něco děje. Rozhodně doporučuji a určitě si pořídím další díly.

kokrokr
12.11.2022 3 z 5

Atamanov má dobré nápady a dokáže je přetvořit v zajímavý text. Jeho „Obránce perimetru a zejména „Temný bylinkář patří mezi nejlepší LitRPG ságy. To platí i pro „Ohýbače reality. Je to čtivé a zábavné a prvnímu dílu dávám tři a půl bodu. Pokračování je ještě zajímavější a tam už dám body čtyři.