Sektor osm

Sektor osm https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342385/bmid_sektor-osm-LvR-342385.jpg 5 194 36

Obránce perimetru série

1. díl >

Ruslan je výborný počítačový hráč. Proto ho zaujme nabídka tajemného cizince. Má se stát jeho náhradníkem v záhadné hře Obránce perimetru. Jde o hru pro elitní „klub“ bohatých, kteří si v ní dokazují svou výjimečnost. Bohužel cizinci se v ní moc nedaří, a tak chce vše vyřešit angažováním skvělého stratéga Ruslana. Samozřejmě že jde o ilegální řešení… Probuzení v cizím těle je pro Ruslana první šok. Druhý, daleko větší, je zjištění, že se stal Georgem, členem Oranžového rodu a korunním princem Říše, a nachází se ve vesmíru na palubě těžkého útočného křižníku. Seznámení se zástupci mimozemských ras kudlanů a chameleonů je už opravdu jen drobnost… Po překonání prvotních nesnází se Georg/Ruslan pouští do hry a jeho neortodoxní přístup rychle slaví úspěch. A ten se neodpouští… Brzy musí čelit podrazům a intrikám nejen konkurenčních rodů, ale i z vlastních řad. Jenže na podobné hrátky možná moc času nezbývá, protože Říši napadli mimozemští vetřelci, cizáci, a jejich převaha je drtivá. Nastává pravý okamžik, aby Ruslan dokázal, že jeho pověst špičkového hráče vůbec nepřeháněla. Ve víru všech událostí ale Ruslan začíná stále více přemýšlet nad tím, zda se opravdu stále ještě jedná o hru… nebo je vše úplně jinak?... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Восьмой сектор (Vos'moj sektor) , 2015


více info...

Přidat komentář

jana0400
09.04.2024 5 z 5

(SPOILER) LitRPG jsem začala číst na doporučení svého bratra. Počáteční nedůvěra v děj se u mě poměrně rychle změnila sice ne zrovna v nadšení, ale uznávám, že tento styl psaní je velmi zvláštní a neotřelý.
Musela jsem si zvyknout na herní hlášky o změně statutu nebo hodnocení dané postavy, tedy hráče, ale zjistila jsem, že to není natolik rušivé, jak jsem zpočátku předpokládala.
Hlavní hrdina se chtě nechtě musí poprat s tím, že jeho herní postava, ke které přišel jako slepý k houslým, je vlastně lempl, impotent, feťák a budižkničemu. Z takovéto startovní pozice neměl na růžích ustláno, ale přijde mi, že se se vším popral se ctí, už vzhledem k pověsti skvělého hráče (Ruslan).
Každopádně už mám nachystanou druhou knihu.

danny_21
25.10.2023 3 z 5

Po Mahaněnkově Cestě Šamana jsem dostal chuť zase zabrousit do světa LitRPG a po dlouhém vybírání jsem se rozhodl pro Atamana a tuto sérii Obránce Perimetru. Ve výsledku je to ale taková space opera s někonečnými popisy počtu křižníků a torpédoborců, intrikování mezi rody a samotných RPG prvků je pomálu, víceméně jen v rámci zvýšování si reputace u různých frakcí a osob. Hlavní hrdina je prakticky okamžitě všeznalý a úspěchy sbírá na všech frontách bez nějakého postupného vývoje. Přeci jen mi je jako fanouškovi a hráči odkojenému sérií Might & Magic nebo Dragon Age bližší svět bojovníků, mágů, kostění příšer a plnění questů, než vesmírné cestování warpem z planety na planetu. V rámci jednohubky dobré, ale pokračovat nebudu, za mě čistý střed, věřím ale, že si své fanoušky tato sága našla – 50 %.


Kamba
16.04.2023 3 z 5

Začátek knihy je super, vůbec se s ničím nemaže a hned vrhne čtenáře do děje. Ten má rychlé tempo, pořád se něco děje a člověk se nemá čas zastavit. Systém vztahů je zajímavý a abych se v tom neztratil, začal jsem si vést seznam a statistiky.

Protože je to hra o soubojích vesmírných flotil, netrvá to dlouho a přijde první vesmírná bitva. A tam přišlo první vystřízlivění. Popis bitvy je v chudý, pouze vykřikování povelů a čas od času nějaká statistika ztrát.

A od toho okamžiku jsem začal stále více vnímat slabé stránky knihy: Hrdina je strašně poctivý a čestný. Všechny ženy jsou krásné a automaticky lezou hlavní postavě do postele. Protivníci jsou neschopní a průhlední. Ze všech problémů se hlavní postava dostane lusknutím prstu. Některé věci se sice dají vysvětlit tím, že to je přece jen počítačová hra, ale už toho je příliš mnoho.

Postupně jsem začal o příběh ztrácet zájem a poprvé se mi stalo, že jsem po dočtení první knihy série neměl vůbec chuť si otevřít druhou. Snad se to v následujících knihách zlepší.

Besa
15.01.2023 5 z 5

Bravo. Parádna kniha, som nadšená a okamžite idem na druhý diel. Pri hodnotení a vlastne aj pri samotnom čítaní sa nedokážem ubrániť porovnávaním so sériou Cesta Samana od Mahanenka. To bola prvá LitRPG kniha, ktorú som čítala. Obe série sú vynikajúce a priznám sa, že neviem posúdiť ktorá z nich je lepšia. Pri oboch dej prebieha prevažne v hre. V reálnom svete sa odohráva len malinký zlomok deja. Zatiaľ čo u Mahanka som si bola každý moment vedomá, že dej sa odohráva v hre, u Atamanova som na to vacsinou zabudla a dej v hre som vnímala ako realitu. A to aj napriek notifikaciam, ktoré tam vyskakovali (o zmene bodov v rámci vzťahov medzi postavami).Ono to bolo podľa mňa aj preto, lebo Mahanenko veľmi presne definoval čo hráč môže a nemôže cítiť.boli tam štíty zabraňujúce hráčovi cítiť napríklad bolesť, ktoré však mala hlavná postava a všetci hráči, ktorí mali taký status ako on vypnuté. Ataman vytvoril iný svet, hráči v tejto hre prežívajú všetko ako realitu - nie je to tam vyslovene písané ale niektoré veci, ktoré sa v hre diali sa ani nedajú inak interpretovať. Bez toho aby som dávala zbytočné spoilery by som spomenula napríklad drogy. Aký význam by bolo brat ich, keď zmyslov nepocítite ich účinok a len reálne uvidíte škody, ktoré napachaju na koncentrácii postavy a na jej telesnom úpadku. Bolo tam viac takýchto veci a tie ma v tomto zmysle dosť miatli. Robili ten svet až príliš skutočný, aby to mohla byť počítačová hra. No ale je to sci fi, všetko je možné. Ďalší rozdiel je samotná hra, keby som bola hráčom, aby by som si podľa svojich osobných preferencií vybrala tu Mahanenkovu. Je to skôr fantasy hra, kde mate na výber, ako bude vaša hra ďalej nasledovať, čím sa stanete a môžete si vyberať, či sa zapojíte do nejakej bonusovej hry alebo nie. Tam môžete získať nielen extra kredity ale aj vzácne predmety. Atamanova hra je čistá bojovka vo vesmírnom prestredi a musíte riešiť bojové situácie, v ktorých ste zaangažovaní. Je to veľa aj o stratégii a diplomacii, ale teda čisto keby som mala hrať jedny z tých 2 hier, tá Mahanenkova by mi volá bližšia. Obe majú skvelého hlavného hrdinu. Mimoriadne schopného, inteligentného a vnútorné silného. Sympatického, čestného, jednoducho najlepšieho, víťaza. Táto Atamanova má podľa mňa lepšie prepracovanú dejovú líniu. Neviem, či to môžem porovnávať, keď z Mahanenka som prečítala polovičku série a Atamanova len jednu knihu. Možno keď budem mať prečítané obe série celé, budem to môcť vyhodnotiť lepšie.

Ládik990
29.05.2021 5 z 5

Výborná kniha dobře se čte, napínavá musel jsem sehnat dálší díl.

prochyn
07.04.2021 5 z 5

Jsem hráč fantasy RPG, nikdy jsem nehrál vesmírné strategie ani střílečky. Tedy s výjimkou Duke Nukem 3D, to byla povinnost :-D Ale Obránce perimetru mě do tohoto světa dostal v pohodě.

NextOne
29.03.2021 5 z 5

Musím říct, že jakmile jsem dočetl sérii Temného Bylinkáře, též od p. Atamanova, tak jsem si myslel, že docílit toho, aby další série z toho žánru LitRPG byla taky tak dobrá, bude hodně těžké, ale zmýlil jsem se. Nejsem úplně milovník vesmírných bitev, ale filmový Star Wars a Star Trek mám rád, tak jsem tomu dal šanci. A udělal jsem dobře.

Bál jsem se, že ten příběh bude přemrštěný bitvami, ale k mému překvapení došlo k první bitvě až v druhé polovině knihy. Bitvy jsou podány velmi srozumitelně i pro lajky jako jsem já. Bavilo mě to. Hlavní postava mi velice připomíná Timothyho z Temného Bylinkáře. Nadějný hráč, který si musí poradit z těžkou postavou. Postupně poznává herní svět, snaží se vylepšit si reputaci, opět se kolem něho hemží krásné ženy a musí si poradit s intriky protivníků.

Kniha mě dost překvapila a změnil jsem názor na tyhle vesmírné knižní příběhy. V knize se objevuje míň informací o změně postavy a přijde mi to lepší. Jedné mínus, které k tomu mám, jsou jména :D Pamatovat si ta složitá jména je teror. Po přečtení knihy už se o to ani nesnažím. :D

IG: next_fantasy_one

Hwest
05.01.2021 5 z 5

Mám rád fantasy a baví mě litRPG, ani jedno z toho tato knížka není. Nemám rád scifi, přesto jsem to vyzkoušel. Prvních cca 80 stran bylo náročných, moc jsem tomu nerozuměl (asi jako hlavní hrdina) a uvažoval nad tím, že to vzdám. Potom se to zlomilo a začalo mě to bavit. LitRPG to moc není, jediné, co se tam zlepšuje, jsou diplomatické vztahy, ale funguje to bezvadně. Ano, je to čtivé, má to spád, není to předvídatelné. Takže další díl je samozřejmostí!

roso.mak
02.01.2021 5 z 5

Kniha velmi rychle vtáhne do děje a už nepustí. Velmi oceňuji autorův um vhodit nás do světa, který je plný různých rodů, různých ras a různých typů lodí, o jménech nemluvě, a nenadělat v tom čtenáři bordel.

Hrdina je samozřejmě sympaťák, ale spousta dalších postav rozhodně není černobílých a do posledního slova série nebudete vědět, kdo (vám) může podrazit nohy.

Za mě super. Další díly mějte rozhodně při ruce.

Limpopo20
27.12.2020

Byla jsem velmi překvapená, když jsem narazila na český překlad. Četla jsem v originále všechny svazky i další díla tohoto autora. Umí pořádně vtáhnout do děje! Vesmírné opery zrovna nemusím, ale tato mě doslova pohltila.

Zavulonis
16.06.2020 5 z 5

Další série Lit RPG. Za mě super. Kniha velice čtivá a už se těším na další díl série.

pavel.2
19.05.2020 4 z 5

Nemůžu než dát takhle vysoké hodnocení: zápletka mi sice přišla trochu ujetá, tento ruský spisovatel mi je zcela neznámý, ale čtivost příběhu a zvraty nedají čtenáři se odtrhnout. Takže pro skvělou zábavu, kterou kniha dopřává v úžasné míře, vřele doporučuji... Prozatím ještě nedočteno, ale po práci si místo cvičení a uklízení jdu zase číst - a díky tomu je nepořádek v bytě už značný :-)

Roscata
05.03.2020 5 z 5

Moc se mi do Sektoru osm nechtělo, protože nejsem stoprocentním fanouškem sci-fi. Jenže mě pořád lákalo že je to i litRPG, tak jsem to nakonec zkusila. A dobře jsem udělala.
Sice je litRPG prvků v knize opravdu minimum ale i tak mě to kupodivu strašně bavilo. Ruslan je sympatický a pohotový hlavní hrdina kterého si rychle oblíbíte. Opravdu jde na jeho chování vidět že je to profík a navíc i výborný stratég a diplomat.
Celý herní svět je, od politiky až po různé rasy, velmi dobře promyšlený a příběh vám krásně ubíhá.
Trošku mi vadilo, že nebylo jednoznačně poznat která z postav je hráč a kdo NPC. Ale příběhu to nijak nevadilo a užila jsem si ho i tak.
Těším se na další díly a jsem zvědavá jak se celá situace vyvrbí.

IG: zrzi_cte

Deus
10.02.2020 5 z 5

Moja prvá LitRPG a určite nie posledná.

Dworkin
06.01.2020 5 z 5

Jen připojím maxim hvězdiček, o celé sérii se dá mluvit hodně dlouho a jen v superlativech, prostě to nemá chybu! Chytlo mě to podobně jako kdysi obě pentalogie Tajemný Amber od Rogera Zelazneho a pochopitelně ani teď nezůstalo jen u jednoho přečtení.

Prince_of_book
22.12.2019 5 z 5

Jakože whaaaaaat :ooo

Sektor osm jsem dostal v rámci spolupráce od nakladatelství Fantom Print s tím, že by se mi kniha snad mohla líbit.

Nečekal jsem ale, jak MOC mě tato knížka osloví a pohltí. Od první do poslední stránky jsem byl do děje totálně zažraný a dostalo se to dokonce do bodu, kdy se mi poslední dvě noci zdálo o tom, že jsem princem Georgem(alias Ruslanem).

Ze začátku mi sice přišlo, že jde všechno v knize až moc hladce, ale těsně před polovinou knihy už jsem věděl, že tomu tak nebude i s ohledem na to, že jde o čtyřdílnou sérii. Zápletky v knize jsou boží, někdy příliš jednoduché a předvídatelné, ale velice vhodně umístěné a podporující čtivost knihy samotné.

Tato kniha jakožto i žánr je úzce spjatý s nějakou hrou a jako hlavní měřítko úspěchu knihy pro mě tedy bylo, jestli bych si onu hru zahrál, kdybych měl tu možnost. V tomto případě musím říct velké ANO, protože hra je přesně podle mého gusta a já bych byl v oné hře pečený vařený.

Pokud tedy máte rádi RPG hry, vesmír, nebo různé intriky a podrazy, je tato kniha přesně pro vás a neměli byste ji v knihkupectví minout.

10/10

knizninadsenec
12.12.2019 5 z 5

skvělý nepředvídatelný a naprosto fascinující příběh, knihu i příběh jsem si užila, skvělá

Cress
04.12.2019 4 z 5

Jelikož jsem jinou knihu v LitRPG žánru zatím nečetla, tak si nejsem moc jistá, jak tuto knihu odhodnotit. Čtivé to bylo, ale čtivost není všechno. Příběh má pro mě větší váhu než čtivost a tahle kniha mě opravdu nezklamala. Pokud jste fanoušek sci-fi, tato kniha je přesně pro vás. Hlavní hrdina Ruslan byl velice sympatický a dobrý stratég. Občas mě jeho rozhodnutí překvapila, ale nakonec se ukázala jako dobrá. Příběh byl plný nápadů. Svět (nebo hra) ve kterém se vše odehrává byl velmi dobře promyšlený. Politika, různé rasy, vztahy šlechtické rody. Mám jen jednu věc, kterou jsem moc nepochopila, když s Ruslanem komunikovali v reálném světě. Tuhle spojitost hra x realita vážně nechápu, ale možná je to jen záhada do dalšího dílu (který mimochodem vážně potřebuju). Knihu jsem nakonec ohodnotila 4/5 . Tu jednu hvězdičku jsem musela ubrat, protože mi něco chybělo, ale nedokážu úplně přesně říct co.

Dakye
19.10.2019 5 z 5

Ačkoliv nemám vůbec rád tématiku vesmíru, tak mě to mile překvapilo. Sice je to trošku slabší než šaman Mahan, ale všechno má něco do sebe. Každopádně se to čte velmi svižně a drží si to děj po celou dobu. Snad si i další díly udrží takové tempo.

tibis
14.09.2019 4 z 5

Prekvapenie poslednych mesiacoch v military sci-fi. Prave som kupil noveu knihu od Kotouca - Hranice imperia tak to urcite klesne na druhe miesto. Zaujimave oddychove citanie. Mam rad ked ma spisovatel niecim prekvapi ( ako vo vojne stareho muza ) a este ak to ma aj trochu humoru. Cela seria je trochu sucha a chyba tam korenie a hlavne chilli. Ako fanusik tohto zanru davam 75%

Štítky knihy

LitRPG (herní svět + fantasy/sci-fi)

Autorovy další knížky

Michael Atamanov
čečenská, 1975
2018  90%Sektor osm
2020  91%Herní tester
2019  90%Za smrtí
2019  91%Nová smlouva
2020  85%Hledání těla

Kniha Sektor osm je v

Právě čtených3x
Přečtených267x
Čtenářské výzvě12x
Doporučených29x
Knihotéce132x
Chystám se číst101x
Chci si koupit28x