Ohnězář

Ohnězář https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484665/bmid_ohnezar-CMw-484665.jpg 5 25 1

Amulet série

< 7. díl >

Emily, Trellis a Vigo navštíví ostrov Algos, kde mohou získat přístup a vstoupit do ztracených vzpomínek. Doufají, že odhalí události z Trellisina tajemného dětství – znalosti, které mohou použít proti králi elfů. To, co objeví, je temné tajemství, které vše změní. Hlas Emilyina amuletu mezitím sílí a hrozí, že ji úplně dožene.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Paseka
Originální název:

Firelight , 2016


více info...

Přidat komentář

fvalek
02.08.2023 4 z 5

Každá trilogie má na svém začátku takový podivný časový a dějový skok, že se člověk vážně těžko zorientuje. Osobně třeba vůbec netuším, kde je zrovna mamka a kam se podělo několik postav, ale docela snadno se dá znovu začíst. Emily hodně bojuje s prstenem, i když se do něj už slušně dostává, nicméně hlavní roli vedle ní pomalu přebírá Trellis, ze kterého se vyklubal docela v pohodě týpek, který to má v hlavě srovnané, rozhodně tedy víc něž Emily, která se nechává snadno strhnout emocemi. Naopak z Navina se stává docela dobrý hrdina, který ví, co chce a má ve svých cílech jasno.

Celkově se série ubírá stále zajímavým směrem, i když tenhle díl mi přijde jako taková odbočka ke zkoumání nějakých vnitřních problémů. Hodně se pracuje s vnitřním světem a tím, co kámen dělá Emily v hlavě. Zároveň se trošku žánr mění z fantasy na sci-fi, což nevím, jestli je mi úplně sympatické. Docela rád bych se vrátil ke starším nepřátelům, ale myslím, že se k tomu brzy zase dostaneme. :)

Autorovy další knížky

Kazu Kibuishi
japonská, 1978
2018  86%Paní kamene
2018  89%Prokletí kamene
2019  91%Výprava v oblacích
2021  89%Elfí princ
2020  92%Poslední strážci

Kniha Ohnězář je v

Přečtených30x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce9x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x