Odstíny náhody

Odstíny náhody https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512457/bmid_odstiny-nahody-6406e35892a00.jpg 4 29 9

Argi Chase a Markel McKenzie jsou jako oheň a led. Dva naprosté protiklady, které svede dohromady srážka na schodišti. Od osudného setkání nedokáže Markel spustit oči z Argiho tváře, zato Argi nemá o existenci Markela sebemenší tušení. Oba se znova setkávají na poznávacím výletě do Paříže a mají šanci se poznat blíže. Vzájemné sympatie nebezpečně přerůstají v něco více, aniž by tomu šlo zabránit. Roky plynou a Markela stíhá nehoda, která testuje nejen jejich lásku, ale také sílu vůle. Své životní zkoušce neunikne ani Enthony Smith, Argiho nejlepší přítel, kterého dohání nedořešená minulost v podobě Shaynea Jacksona. Ten se mu chce zákeřně pomstít a udělat mu ze života peklo.... celý text

Přidat komentář

Kiwicatko
16.07.2023 2 z 5

Tohle se moc nepovedlo. Bylo tam nekolik dejovych linek, ale jako by kazde v urcite casti neco chybelo. Spooooousta hluchych mist, nedoresenych situaci, vysumeni do ztracena. Ve finale jsem byla z toho uplne, ale totalne zmatena, protoze jsem absolutne netusila, kdo je s kym zrovna v jake fazi.
Chtelo by to predelat.

Rainbowdreamer
14.07.2023 2 z 5

Jedna z MM romancí, které mě zaujaly trochu méně. Oceňuji, že autorka píše zajímavě a poutavě (zvláště dramatické pasáže), ale v dějové lince je dost nedostatků. Text na mě dělá dojem, že autorka není příliš romanticky založená, popisy citově vypjatých okamžiků působí poněkud ploše a racionálně. Překvapilo mě, že autorka těsně po tom, když se kluci seznámí, náhle posune děj o 4 roky, osobně jsem očekával popis postupně se prohlubujícího vztahu, jak k sobě hledají cestu, jak se poznávají atd. Z mnoha situací by se dalo vytěžit mnohem více, daly by se pojmout mnohem podrobněji, citověji a zajímavěji (seznámení obou kluků, výlet školy do Paříže, napadení Enthonyho, Argiho smutek, znovusetkání s rodiči aj.). Je tam řada různých nelogických dějových momentů, ale autorka je schopna i přesto člověka udržet při čtení. Nelituji, že jsem knihu přečetl, přes vnímané nedostatky jsem si láskyplného příběhu Argiho a Marvela užil.


Petriii
18.06.2023 2 z 5

Tak tohle moc nešlo. Spisovatelka má ještě co dohánět. Hodně věcí mi nedávalo smysl, trvalo mi,než jsem se začetla. Ta zbytečně věčná slušná mluva, přeskakování z jednoho pohledu do druhého... Nevím, miluju romantiku s LGBT tématikou, ale tohle bylo vážně těžké dočíst. Vůbec jsem tu knihu nachápala.

Gaabii
15.06.2023

Opět nedokážu dát hodnocení - kniha se čte dobře, odsejpá, ale něco mi tam chybí a něco přebývá. Autorka se hodně vyžívá ve vypjatých situacích, ale už tam není moc toho dobrého nebo velmi rychle zamluveno a nevysvětleno. Netuším, jestli se chystá druhý díl, ale příběh kamaráda, který protíná celou knihu, tam vůbec není vysvětlený (kam zmizel ten "hajzlik", co bylo s tím šéfem a jak se to vyvíjí?). Prostě za mě - hodně chybí, hodně přebývá, ale čte se dobře

rycccy
04.05.2023 4 z 5

Kniha je zajímavá nebo aspoň její prostředek ... od té chvíle kdy jsou jako pár a i další linka v příběhu je skvělá. Co se týká začátku knihy ,tak ten je velmi zvláštní ... prostě nechápu jak mohla přeskočit jiskra po tak krátké rozmluvě. Se mnou někdo takto mluvit tak se zvednu a jdu pryč a nee že se do něj zamiluju. A další problém mám s koncem knihy a to s druhou linkou příběhu. Nedozvíte se prakticky nic a to mě velmi mrzelo, protože Enthonyho jsem si postupně oblíbil, ale chybělo jeho zakončení v knize.

miloslava3256
27.03.2023 2 z 5

No, čekala jsem od toho víc, třeba už jen to, že příběh bude třeba ukončen ¯\_(:/)_/¯ místo toho tady máme dvě linie postav, po úvodu do děje a charakter postav to najednou skočí o mnoho let dopředu. Dvě zápletky, jedna se dá pokládat za vyřešenou, ale druhá? Náznak tam je, ale to je vše. A závěr knihy? Přišlo mi jak kdybych měla špatný soubor a něco mi chybí ¯\_(:/)_/¯

tom24165
25.03.2023 5 z 5

Tento příběh, který napsala začínají česká autorka je velmi pěkný a hezky propracovaný, postavy jsou uvěřitelné. Osobně jsem si nejvíc oblíbil postavu Argiho. Sám mám rád muže a proto můžu říct, že má toto téma velmi skvěle zpracované a zřejmě si o tom i něco nastudovala. Příběh jsem přečetl za jeden den, protože jsem se od něj nemohl vůbec odtrhnout. Rozhodně se těším na její další příběhy, které jak vím už chystá a opět budou s LGBT tématikou.

Sysel
25.03.2023 5 z 5

Moje první setkání s toutou tématikou. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla. Pak už se od příběhu nemohla odtrhnout. Parádní příběh! Děkuji

gutman
24.03.2023 1 z 5

Nějak nechápu, proč mají začínající české autorky pocit, že když budou psát gay přípěh, tak jim projde neschopnost vytvořit příběh a postavy. Tento druhý pokus po "Ty a já" má sice dvojnásobek stránek, ale za čtyři roky se autorka nezlepšila. Je to toporné, bez logiky i bez emocí a svět gay mužů neviděla ani z rychlíku. Vlastně to téma jen zneužívá.

Štítky knihy

romantika pro dospívající mládež (young adult) LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

Jenny Naomi (p)
česká
2019  72%Ty a já: Jsi můj důvod
2023  76%Odstíny náhody
2023  85%Bouře v našich srdcích
2018  94%Les

Kniha Odstíny náhody je v

Přečtených29x
Doporučených1x
Knihotéce81x
Chystám se číst35x
Chci si koupit3x