Odmaskovaná Julie

Odmaskovaná Julie https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427714/bmid_odmaskovana-julie-TGk-427714.jpg 4 46 11

Už od dob, kdy se jako malá dívenka učila vyrábět bonbony v rodinné dílně, věděla Julie Arabellová o nepřátelství mezi klany Arabellů a Mezzanottů. Ač se jejich krámky nacházely na jedné ulici, pyšní konkurenti z obou rodin se sobě navzájem vyhýbali jako čert kříži. Až do onoho večera, kdy se Julie na maškarním plese setkala s pohledným neznámým a propadla jeho kouzlu. A ke své hrůze zjistila, že záhadný muž nese zapovězené příjmení Mezzanotte! Věčný příběh milenců z Verony je tentokrát zasazený do kouzelné krajiny kalifornského Napa Valley a oslazený svůdnou, hříšnou, neodolatelnou chutí čokolády… Druhý z řady románů Teri Wilson inspirovaných příběhy světové literatury, tentokrát nesmrtelným dílem Williama Shakespeara Romeo a Julie.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Unmasking Juliet , 2014


více info...

Přidat komentář

pip11
29.07.2022 5 z 5

Nevzhledná obálka mě od čtení spíše odrazovala, jsem ale ráda že jsem nakonec po knize sáhla. Je to zábavný a čtivý příběh plný čokolády, od první do poslední stránky. Autorce se tato moderní verze Romea a Julie hezky povedla.

suzanne1997
23.07.2021 4 z 5

Nádherný příběh, u kterého se čtenář snad ani chvilku nenudí. Všechno do sebe dokonale zapadá, hlavní postavy, vlastně všechny postavy, jsou úžasné. Oba pejsky nic nepřekoná a na vůni čokolády se čtenáři sbíhají sliny od epizody, kdy jí pejsek spořádá plný kastrol. Tenhle příběh se zdá nepřekonatelný. Čtenář se cítí být jeho součástí a každé písmeno je přesně tam, kde má být. Děj graduje, zápletka se zdá zřejmá od prvního řádku, přesto to nejde jinak, než si ty stránky prostě užít. Odmaskovaná Julie je příběh plný lásky, odhodlání a obětování se. Jediné, co člověka možná trošku zklame je konec. Epilog by stálo zato natáhnout nebo přidat minimálně jednu další kapitolu. Hlavní hrdiny si totiž nelze jinak než zamilovat a loučit se s nimi takto brzy se mi prostě a jednoduše ještě nechce.


tatafa
13.05.2021 4 z 5

Odmaskovaná Julie je příběh napsaný veliče čtivým jazykem, který čtenáře snadno vtáhne do děje a jen tak nepustí. Hlavní zápletka i převážná část děje je tvořena mírně šablonovitě na základě dramatu od Williama Shakespeara Romeo a Julie.

Autorka se myslím ani nesnaží svého čtenáře výrazněji ničím překvapit - jak lze již podle názvu předpokládat, hlavní postavy jsou potomky znepřátelených rodin vyrábějících čokoládu na malém anglickém městečku, jejichž vzájemnou nenávist způsobilo drobné nedorozumění.

Knížku lze zcela jistě pochválit především za zajímavé prostředí, ve kterém autorka příběh rozehrála. Čtenáři se představí voňavý, sladký, ale také poměrně tvrdý svět čokolády a jejich výrobců v Anglii i Itálii, a také prostředí kulinářských soutěží.

Dle očekávání obsahuje kniha poměrně velké množství klišé, generalizací, stereotypů a už podle anotace každý čtenář dokáže odhadnout převážnou část děje i zvratů, takže čtenáře při čtení vlastně vůbec nic nepřekvapí.

Odmaskovaná Julie je prostě jedna z řady odpočinkových romantických knížek, které vás sice při prvním čtení naprosto okouzlí, ale za pár týdnů už naprosto nebudete tušit o čem vlastně byla.

Přesto bych tento příběh vřele doporučila všem romantickým duším, které mají rády odpočinkové příběhy s vůní čokolády a s nádechem velkého rodinného dramatu ve stylu Romea a Julie. :)

marta14
12.03.2021 5 z 5

Úžasné čtení! Opravdu jsem to nečekala, příběh mě dost překvapil. Doporučuji číst s čokoládou v ruce :D

Aracely
17.09.2020 5 z 5

Nádherná pohádka pro dospělé. Dvě znesvářené rodiny, nenávist sahající po několik generací a mezi těmi rodinami naše Julie a ne Romeo, ale Leo :-).
Velice zajímavé a originální, byla jsem ráda, že hrdinové nejsou žádné loutky a umí si prosadit své slovo. Líbilo se mi to jejich jiskření, hádky a soutěživost. O něco méně se mi líbila ta rodina, všichni byli naprosto příšerný mimo Alegry. Napsáno tak poutavě, že všechno s hrdiny prožíváte od začátku až do konce a zajímá Vás to temné tajemství rodin a rozuzlení...
Jistě konec je předvídatelný, ale ne celý příběh...

Jsem ráda že ani v této knize nechybí pejsci. Sama autorka má čtyři psy a její láska k nim je v knihách znát :-).

Moc se těším na její další knihu a doporučuji k přečtení! Hlavně pokud jste duší romantičky ;-).

Majka1979
30.08.2020 5 z 5

Moderné spracovanie Romea a Julie a veľmi sa mi to páčilo, určite to stálo za prečítanie :)

LilianaFalcon
25.08.2020 4 z 5

Povedené, i když krapet zdlouhavé.

Knihomolka97
12.07.2020 4 z 5

Moc pěkné čtení, užila jsem si každou stránku. Krásná romantika, mírná erotika, vtipné situace, sympatické postavy, kterým držíte palce. Julie a Leo. ❤
4,5⭐/5⭐

Ivuska.09
27.05.2020 4 z 5

Musím říct, že autorka Teri Wilson je velmi příjemným překvapením. Líbila se mi už její první knížka a teď jsem si užila i Odmaskovanou Julii. Sice teda obálky knih nejsou dvakrát líbivé, zbytečně odrazují od čtení, ale příběh uvnitř za přečtení stojí. Tento doporučuji milovníkům romantiky, pejsků a čokolády.

Knižní střípky
16.05.2020 4 z 5

Julie a Leo byli skvělí hlavní hrdinové, oblíbila jsem si je ihned a po celou dobu čtení jsem jim fandila a modlila se, aby se jim povedlo prolomit onu starou rodovou nenávist a mohli být spolu. A to prostředí, které si tentokráte autorka zvolila bylo rovněž dokonalé. Čokoláda, čokoláda a všude samá čokoláda doplněná kvalitním kalifornským vínem, co více si přát? A i zde máme dva skvělé psíky, je vidět, že autorka je pejskařka, z čehož mám radost.
Přiznám se, že k těmto typům knih přistupuji s určitou mírou obav, ale u TERI WILSON se již nebojím. Píše s lehkostí, vtipem, příběh Vás ihned vtáhne a už nepustí. Není to bezduchá ukňouraná romantika, je to milý příběh ze současnosti volně inspirovaný slavným milostným dramatem. Jediné co bych mohla vytknout je to, že po celou dobu čtení, jsem měla šílenou chuť na čokoládu :-)

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

petulkapeta
27.04.2020 4 z 5

Krasny romanticky příběh,plny čokolady , pejsku a lasky...a žadna smrt

Štítky knihy

Kalifornie USA (Spojené státy americké) romantika

Autorovy další knížky

Teri Wilson
americká
2020  69%Úžasný pan Darcy
2020  80%Odmaskovaná Julie
2021  71%Královnou krásy z donucení

Kniha Odmaskovaná Julie je v

Právě čtených1x
Přečtených59x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce117x
Chystám se číst51x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x