Královnou krásy z donucení

Královnou krásy z donucení https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460561/bmid_kralovnou-krasy-z-donuceni-i5m-460561.jpg 4 64 15

Charlotte Gormanová miluje svou práci knihovnice na základní škole a volný čas tráví nejraději s nosem zabořeným v knihách. Kdežto její sestra Ginny, dvojče, s níž jsou si podobné jako vejce vejci, je královnou sociálních sítí a majitelkou korunek královny krásy z nejrůznějších soutěží. Jedna cenná tiára jí ale ještě ve sbírce chybí, a to ze soutěže Miss American Treasure, kterou před lety vyhrála jejich matka. Ginny je odhodlaná jít v máminých stopách a využít poslední rok, kdy se může soutěže zúčastnit. Jenže zasáhne osud a dvojčata si podobně jako kdysi v dětství vymění místa. Promění se Charlotte s pomocí napletených vlasů, prodloužených řas, tuny mejkapu a vysokánských podpatků ve svou atraktivní sestru, nebo se jí povede zůstat sama sebou?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

The Accidental Beauty Queen , 2018


více info...

Přidat komentář

RobinDay
26.04.2024 3 z 5

Příjemné počtení, které jsem měla za jeden den hotové. Bavilo mě prostředí soutěže krásy. Připomínalo mi to Slečnu Drsňáka. U děje mi nechyběly emoce, které já ráda - humor, napětí, očekávání skandálu. Jediné, co mi přišlo nedotažené byla milostná linka mezi hlavními hrdiny. Přišla ni taková jen povrchová a neponechala na mně wow efekt.

KatieKuli
04.02.2024 4 z 5

Příjemná oddychovka o sestrách, které i když jsou identická dvojčata, mají každá zcela jinou osobnost. A jak jedna záměna dokáže poupravit vnímání o jiné osobě i sobě samé. Charlotte knihovnice a Ginny věčná účastnice různých soutěží krásy. Díky alergické reakci přemluví Ginny Charlotte k účasti v soutěži místo ní. A Charlotte si i díky tomu uvědomí jak působí na ostatní, uvědomí si, že i ona posuzuje některé lidi stereotypně a že nic není takové jak na první pohled vypadá. Tedy kromě porotce číslo šest, Graye :-)


Laf
15.01.2023 4 z 5

Musím říct, že mne kniha hodně překvapila tím, že je tak čtivá a poutavě napsaná, že jsem ji nechtěla dát z ruky. Děj plynule a rychle utíkal a celé se to točilo kolem soutěže královny krásy, samozřejmě, jak je uvedeno i v anotaci. Kniha se mi opravdu líbila. Ještě, že jsem předtím neviděla, jaké má tady kniha horší hodnocení. To bych si ji asi jinak tolik neužila. Za mne je to určitě super oddechovka a za přečtení to opravdu stojí :)

jitka_dankova
07.09.2022 3 z 5

Netradiční čtivá pohádka o vztahu dvou sester, pohledu na krásu a hledání sebe sama. Devětadvacetileté ženy se chovaly spíš jako puberťačky, ale nevadilo to. Autorka podle mne potřebovala vyšší věk jen kvůli vykonstruování příběhu (jedna má poslední šanci zvítězit jako miss, než jí bude třicet, druhá se vzpamatovává po fiasku se zasnoubením...), jinak je to ale příběh pro puberťačky. Prostě dívčí román, který by mohla ocenit děvčata 17-20 let. Romantická linka v příběhu je spíš jen na okraji, opravdu tady víc jde o ten vztah sester a hledání sebe sama. Milá kniha, když už nemáte, co číst.

Hypatia1010
21.08.2022 3 z 5

Je to trochu přehnaný příběh, opravdu taková pohádka pro dospělé. Ale je plný vtipných situací a napsaný příjemnou a čtivou formou. Postava Charlottiny sestry Ginny mi občas připadala docela nevyzrálá, jako by ani sama autorka přesně nevěděla, jakou povahu a reakce jí chce vlastně přisoudit. Charlotte samotná mě zase někdy trochu rozčilovala přehnaně nízkým sebevědomím. Koneckonců byly s Ginny identická dvojčata, tak nemohla být jedna neskutečně krásná a druhá úplně ošklivá.
Ale příběh jako takový se mi líbil, i když osobně nejsem příznivcem soutěží krásy obecně. Myslím že dobrý charakter je víc, než povrchní pojetí krásného vzhledu.

petulkapeta
31.07.2022 4 z 5

Příběh, ktery neni typicky o lásce holky a kluka i když ten je tam take, ale pro me malo. Jde o dve sestry dvojčata a o jejich vztah,ale hodně se mi libili narážky na jine knihy nebo filmy.

Rodaw
30.03.2022 4 z 5

KRÁLOVNOU KRÁSY Z DONUCENÍ
Hodnocení Knihánkova: 3,75 ⭐️

Milá pohádka pro dospělé, která určitě zahřeje u srdíčka ne-jednu čtenářku...:-)
Máme tu dvojčata: Charlotte a Ginny. Na první pohled jsou k nerozeznání, ale charakterově se liší strašně moc! Charlotte: uzavřená knihovnice, Ginny: královna sociálních sítí, která sbírá jednu korunku za druhou ze soutěží krás....
Ginny ještě chybí korunka krásy ze soutěže Miss America Treasure: je to pro ni neskutečně moc důležité, protože tuto soutěž v minulosti vyhrála jejich maminka, která bohužel zemřela před nějakým časem na rakovinu... Ginny však postihne alergická reakce a tak nezbývá nic jiného - než že si s dvojčetem Charlotte vymění role... Korunku krásy tedy bude muset vybojovat naše zakřiknutá knihomolka :-).

Kniha byla milá, nenáročná, oddechová. Bavila mě od první stránky a opravdu moc hezky se četla. Vše příjemně plynulo, atmosférou mi to připomínalo filmy Deník princezny a Slečna Drsňák. Knížka určitě mohla být delší a více propracovaná. Z tématu se rozhodně dalo "vytěžit" ještě víc :-). Trošku mě zklamal konec, který byl pro mě v něčem hodně nelogický a zbytečně ukvapený.

Každopádně jako milou oddechovku, kterou budete mít navíc ještě i rychle přečtenou, určitě můžu doporučit :-).
Více na mém YouTube - Knihánkov :-).

tatafa
07.05.2021 4 z 5

Knížka Královnou krásy z donucení je napsána velice čtivým jazykem, který poměrně snadno vtáhne čtenáře do děje a příběh rychle ubíhá. Jedná se o odpočinkový román, který ničím výrazně nevybočuje z řady romantických příběhů pro dívky.

Knížka lze ocenit za velice exkluzivní a zajímavé prostředí amerických soutěží o královnu krásy, ve kterém se celý děj odehrává. Autorka přináší poměrně zajímavou sondu do jednotlivých částí soutěže i rozdílnosti lidí, kteří se těchto událostí zúčastňují.

Příběhu lze zcela jistě vytknout řadu klišé, generalizací i práci se stereotypy, které jsou však nedílnou součástí žánru romantických příběhů pro ženy. Osobně mne na knize trochu zamrzelo, že zde knihovna a knihovnice byli vykresleny jako ultra nudné a šedivé myšky, kterým je potřeba se vyhnout velikým obloukem. A přitom z vlastní zkušenosti vím, že je to právě naopak a knihovny dokáží být pořádně rušná a zábavná místa. :)

Královnou krásy z donucení je zcela určitě příjemný romantický příběh ze zajímavého prostředí a se sympatickými postavami, u kterého se dá krásně odpočinout a vřele doporučuji k jeho přečtení.

Denny94
18.04.2021 2 z 5

Pokud hledáte nenáročný příběh,tak kniha toto opravdu splňuje. Co se mi na knížce líbilo bylo užití citací z různých známých literárních děl. Nejvíce jsem si oblíbila hlavního hrdinu Graye u kterého mě mrzelo,že nedostal více prostoru. Hlavní hrdinka Charlotte mi k srdci bohužel nepřirostla.Vadilo mi její neustále fňukání a řešení pořád toho samého dokola.Charlotte vlastně do poslední chvíle neví co vlastně chce a kým vlastně chce být. Co mě ještě na hlavní hrdinové vadilo bylo její chování,které věku neodpovídalo a obviňování lidí,kteří o dané věci nevěděli vůbec nic. Spíše než Charlotte jsem si více oblíbila její dvojče Ginny či fenku Tykvičku.

novakovaterka22
17.04.2021 4 z 5

Jsem moc ráda, že jsem si další dílo od Teri přečetla. Se Charlotte jsem se hodně ztotožnila. Vím jaké to je žít ve stínu vlastní sestry. Příjemná oddychová knížka za mě a můžu jedině doporučit. :) Těším se na další.

alzbeta4340
16.04.2021 3 z 5

Náhodný výběr z knihovny, který mě jeden večer zabavil. Hlavní hrdinka je sympatická knihovnice, ale jinak je to celé jen trochu lepší harlekýnka. Od autorky jsem četla Úžasného pana Darcyho - a ten se mi líbil víc.

Knižní střípky
21.03.2021 3 z 5

Od autorky jsem četla již její dvě předchozí knihy inspirované známými milostnými příběhy a jelikož se mi moc líbily, nemohla jsem si nechat ujít tuto novinku. A dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Milou a vtipnou romanci, kde opět nechybí sympatičtí hlavní hrdinové a psí mazlíčci. A jelikož je naše hlavní hrdinka zanícenou knihovnicí a opravdu velkou milovníci knih máme tady spoustu narážek na Harryho Pottera, Pýchu a předsudek, Větrnou hůrku a další knižní pecky – prostě všechny mé milované knihy, takže jsem si díky tomu připadala jak ryba ve vodě. Máte-li chuť na něco romantického, ale ne přihlouplého, zkuste se mrknout na knihy Teri Wilson.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

jani.ruzicko
24.02.2021 5 z 5

Já si tuhle autorku oblíbila. =)
Jsou to takové lehké, příjemné příběhy. Nejedná se o búhví jak zavážná téma, jak je nyní zvykem. Prostě jen romantická, vtipná odreagovačka, která se dobře čte. Takže za mě super =)

**Rodinu má člověk jen jednu a mluvit mezi sebou, je hrozně důležité.

ciaram
23.02.2021 2 z 5

Upřímně, opravdu nudné :(, až hloupé a předvídatelné.
Sice tam byly odkazy na Harryho Pottera, Jane Austenovou, Slečnu Drsňák, ale mně to nestačilo.

Ivuska.09
20.02.2021 5 z 5

Já mám autorku Teri Wilson prostě ráda. Sice jsou to takové pohádkové příběhy, mnohdy jednoduché, ale zároveň neskutečně čtivé. Královnou krásy z donucení jsem zhltla za jeden večer, potřebovala jsem se odreagovat něčím, u čeho úplně vypnu. Byla jsem spokojená: chválím i závěr, čekala jsem, že to mezi sestrami dopadne jinak. Je to nenáročná romantika, která však zaujme.

Štítky knihy

láska milostné romány dvojčata

Autorovy další knížky

Teri Wilson
americká
2020  69%Úžasný pan Darcy
2020  80%Odmaskovaná Julie
2021  71%Královnou krásy z donucení