Odhalená ekonómia

Odhalená ekonómia https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/125434/odhalena-ekonomia-125434.jpg 5 14 4

O suchopárnej vede trocha inak Jedinečná kniha, ktorá odhaľuje ekonómiu ako zrozumiteľnú vedu a zároveň ponúka koncentrovaný prehľad základných ekonomických poznatkov. Vo Wheelanovom prerozprávaní stráca ekonómia prívlastky nudnosti a nejasnosti a stáva sa vzrušujúcou cestou poznania. Vynikajúca alternatíva k príliš učebnicovému spracovaniu úvodu do ekonómie. Prvé vydanie ... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: , Kalligram (SK)
Originální název:

Naked Economics. Undressing the Dismal Science , 2002


více info...

Přidat komentář

Mety15
01.10.2023 5 z 5

Od této knihy jsem měl opravdu velká očekávání, kniha je i tak dokázala velmi rychle překonat. Myslím si, že pro člověka, který se chce o ekonomii něco naučit bez jakýchkoliv ekonomických pouček je tato kniha naprostá bomba. Už se těším, až si přečtu také další knihy od pana Wheelana.

hu_87
18.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Kniha je tak dobrá, že i když jí mám půjčenou a téměř celou přečtenou, plánuji si ji stejně koupit.
Jsem člověk, donedávna ekonomií totálně nedotčen, ale tahle knížka ve mně vzbudila přirozené zvídavé sklony a nyní už se mi ekonomie nezdá jako typicky nudná věda. Naopak. Velmi doporučuji. Napsáno lehce, čtivě, srozumitelně. Mnoho praktických příkladů a věcí, které jste třeba netušili - nebo vás ani nenapadlo o nich nijak hlouběji přemýšlet.


david5341
13.09.2022 5 z 5

Skvělá kniha, která popisuje běžné věci z ekonomického pohledu a nabízí spoustu zajímavých příkladů především ze Spojených států, ale i ze světa.

Muhibbis
14.02.2017 5 z 5

A + popularizácia vedy. Keby sa podobnej pozornosti dostalo iným spoločenským vedám, možno by sme dokázali eliminovať konšpiračné teórie bez väčšej námahy. A možno ani nie. Napokon, veď si vezmite, koľko námahy sa vynaložilo na ľudový výklad evolučnej teórie a všetko sa len zhoršilo. Na druhej strane, pre mňa ako pre človeka, ktorý ide maturovať okrem iného aj z ekonómie, rozhodne mimoriadne užitočná kniha.