Oddanost

Oddanost https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60487/mid_oddanost-RNS-60487.jpg 4 65 7

Ztráta Hvězdy smrti zasadila Impériu citelný úder, avšak Palpatine a děsivý vykonavatel jeho vůle Darth Vader stále zůstávají pro Povstaleckou alianci největší hrozbou. Brutální zničení Alderaanu nepředstavuje jen ukázku jejich vražedné vojenské síly, ale také mrazivé svědectví toho, kam až jsou odhodláni zajít, aby Alinaci rozdrtili. Luke Skywalker, Han Solo a princezna Leia si naproti tomu nejsou jistí ani sami sebou. Luke je statečný a vnímavý k Síle, ale jeho výcvik dosud není dokončen. Han váhá, má-li boj povstalců přijmout za svůj - a jeho pochybnosti ještě zvyšují starosti Leiy, která se ze všech sil snaží udržet Alianci pohromadě. Avšak nelidsky kruté zničení Alderaanu otřese vírou některých imperiálních vojáků. Jeden z nich, stormtrooper Daric LaRone, zvolí cestu násilného odporu a strhne s sebou čtyři následovníky v zoufalém pokusu uniknout pomstě svého pána.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Allegiance , 2007


více info...

Přidat komentář

Ristridin
30.07.2023 4 z 5

Moje první kniha od opěvovaného Zahna, která mi přišla jako fanouškovi, který zná dosud jen kánon, na začátku fajn, ale místy rozvláčná a především akce Rebelů byly v průběhu knihy takové k ničemu. Možná by stačil jen příběh Vadera, odpadlíků a především Mary, která se zde objevuje chronologicky poprvé.
Propojení linek v závěru bylo pro mě trochu úsměvné. Došlo se k tomu v průběhu za mě příliš složitě, ale byl jsem ve výsledku spokojen.
Jako jediný klad v rebelské lince považuji Hanovo uvažování, nakolik se má k Alianci připojit a zda mu to za to stojí.

daniel6725
31.08.2021 5 z 5

Oddanost je skvělá imperiální etuda o paranoie, propagandě, indoktrinace, ale i věrnosti. Miluju příběhy, ve kterých se objevuje pohled "z druhé strany" a to je přesně tento případ. Navíc zde narazíme i na Hana, Chewieho, legendární Maru Jade, Palpatina, Vadera a mnoho dalších. Akce je zde přehršel a postavy mě baví. Tohle je Timothy Zahn, kterého si chcete přečíst.


Zak66
07.08.2021 5 z 5

Tato kniha byla velmi příjemné čtení. Jediný co mi bylo na obtíž, byl počet zápletek, který v pár místech byl dost zamotaný a nepřehledný, ale na konci se to poměrně dobře vysvětlilo. Skupina pěti stormtrooperů se mi velice líbila a bavila mě od začátku do konce. Chronologický začátek příběhu Mary Jade a i samotná Mara Jade byli super. Čtveřice známých postav z originální trilogie tu byla taky fajn, především Han Solo, jehož humor miluji.

DarthSoren
08.07.2019 4 z 5

Nebyla to taková bomba jako ostatní Zahnovi knížky. Ale mělo to své kouzlo. Příběhová linie princezny Organy mi přišla poněkud zbytečná - nemastná, neslaná, v podstatě nic důležitýho neřešila. Prostě její mise byla taková "meh", nudná. A mise Hana s Lukem taky nebyla něčím ohromujícím. Na druhou stranu jsem byl u vytržení z mojí nejoblíbenější ženské postavy univerza Star Wars - ano správně, Mary Jade. I kdyby byla tahle kniha totální odpad, jednu hvězdičku bych jí stejně dal díky Císařově Ruce. I parta stormtrooperů "dezertérů" byla fajn. Z mého pohledu tedy knize škodí to, že do něj Zahn nacpal trojici/čtveřici hrdinů z filmů. Kdyby to bylo jenom o Maře a LaRoneově jednotce, udělil bych plné hodnocení.

Jenette
07.02.2019 3 z 5

Po předchozích Zahnovkách malinko zklamání, ale jako oddychovka dobrý. Je to čtivé, děj má spád, čte se to skoro samo. Stormtroopeři jsou sympaťáci :)

Palorizek85
07.07.2016 5 z 5

Tak už i stormtroopeři přicházejí na to, že Imperium může být prohnilé? :). Výborné, doporučuji.

McTygr
29.08.2015 3 z 5

Tato kniha, mě zatim bavila nejméně z těch Star Wars knih co jsem četl, nic méně se to přečíst dalo a některé pasáže byli zajimavé. I tak doporučuji.