Obrazy z Ermitáže - Francouzské malířství 19. a 20. století II.

Obrazy z Ermitáže - Francouzské malířství 19. a 20. století II. https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329738/bmid_obrazy-z-ermitaze-francouzske-malir-DxF-329738.jpg 5 2 2

Sloučení větší části sbírek sběratelů Morozova a Ščukina, Matissův Červený pokoj, Sevillské a Španělské zátiší, fauvisté, raná Picassova tvorba

Přidat komentář

xulij01
16.09.2022 5 z 5

Úvod je zkrácen na jednu stránku, poté již následuje obrazová část. Na levé straně jsou základní informace o malíři (rok narození a úmrtí), o obrazu (rozměr a druh malby), základní popis obrazu (zvláště u pozdějších obrazů Picassa to není vůbec na škodu, jen díky popisu jsem zjistil, co na tom obrazu vlastně je), rok, kdy byl získán do sbírky. Následuje ještě seznam literatury. Na pravé straně je poté vlastní obraz. U některých je na další straně zobrazen určitý výsek obrazu v detailu (na levé straně je opět popis: název obrazu, malíř a rok jeho narození/úmrtí, na pravé straně vlastní detail).

I přes starší datum vydání knížky jsou obrazy ve velmi slušné kvalitě (vše barevné). Je zvolen zvláštní způsob, kdy je na danou stránku nalepen vlastní obraz. Knížka působí „tlustým“ dojmem, ale textu tam zase tolik není.

666Jitka
08.10.2021 5 z 5

Nádherně zpracovaná knižní procházka jednou z nejvýznamnějších galerií světa Ermitáž v ruském Petrohradu, tentokrát oddělením Francouzského malířství 19. a 20. století II. Často knihou ráda listuji a zpříjemňuji si hlavně studené zimní večery s nadějí, že se do Ermitáže jednou sama podívám a všechna tato úchvatná díla uvidím na vlastní oči.