Obrázky z Provence podruhé

Obrázky z Provence podruhé https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39158/obrazky-z-provence-podruhe-39158.jpg 5 26 4

Pokračování úspěšných postřehů z půvabného regionu na jihu Francie zavede čtenáře do míst, kde se natáčel film Dobrý ročník, dozvíme se, kde v Provenci bydlí slavní lidé, nahlédneme do zákulisí filmového festivalu v Cannes, poznáme opravdové Saint-Tropez či ochutnáme Chateauneuf-du-Pape, vyhlášené nejlepším vínem světa za uplynulý rok. Všichni milovníci Provence se také mohou těšit na setkání se spisovatelem Peterem Maylem, který tento region tak proslavil.... celý text

Přidat komentář

Mánička178
27.08.2023 4 z 5

Děkuju Janu Šmídovi, že mě na chvíli přenesl do tohoto voňavého kraje, který miluje tolik lidí na světě. Škoda jen, že nemá rád hory :D O Verdonu bych si přečetla raději než o Cannes... :)

mariva
27.07.2014 4 z 5

Poutavá knížka, tentokrát více o lidech, žijících v Provence, než o místech, ale i tak se v ní najde spousta zajímavého a zase mě na chvíli vrátila do míst a atmosféry Provence. Líbila se mi reportáž o Lence Civade, české malířce z Prostějova, jejíž knihu o rekonstrukci zámečku v Provence jsem kdysi dávno četla a viděla i film o tom natočený.


Selinute
17.03.2013 5 z 5

Miluji Provence. Provence se svými cypříšky, olivovníky, makchii a nádhernými platany. Provence s vůní rozmarýna, fenyklu, tymiánu, šalvěje a saturejky. Provence se svými římskými a přírodními památkami. Provence s úchvatnými "villages perchés". Provence prostě musíte vidět.

WEIL
20.08.2011

Kdo chce, ten může o Provence napsat i sto knížek. Nejen dvě, jako Jan Šmíd.