O bolesti zad

O bolesti zad https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460156/bmid_o-bolesti-zad-koU-460156.jpg 5 13 3

V současné době se v léčbě svých onemocnění až příliš spoléháme na sílu zdravotního systému a všemocnost moderní lékařské vědy. Vzdalujeme se představě, že medicína je v řadě oblastí mnohem slabší, než jsou možnosti vlastní přirozené ochrany. Naprostým základem moderních vědeckých metod, prostředkem, kterým věda uznává existenci materiálního světa, se stalo pátrání po objektivních příčinách potíží. Koncept medicíny založený na důkazech řeší pacienta jako objekt a nedoceňuje jeho subjektivní způsoby prožívání a psychosociální souvislosti obtíží. Léčení konkrétní nemoci pak často převažuje nad uzdravováním nemocného člověka. To jsou zcela zásadní myšlenky doktora Jana Hnízdila a fyzioterapeutky Zuzany Baluchové, které představují ve své knize na dnes velmi frekventované problematice bolestí zad.... celý text

Přidat komentář

iceVS
03.10.2021 5 z 5

Záda mě nebolí, knížku jsem si chtěla prostudovat, protože prostě Hnízdil.
Před rokem mi bylo řečeno, že je je nutná operace páteře, což jsem okamžitě zavrhla. Pomohl lockdown, akupunktura a sebedůvěra lékaře, návrat k pohybu a oproštění se od starostí a těch, co je způsobují.
A zpětně vidím, že se můj postup značně shoduje s filozofií Jana Hnízdila. Čímž chci vlastně říct a potvrdit, že to funguje. A že vřele doporučuji.
A moc se mi líbí heslo, které propaguje: "ČLOVĚČE, NEHOŇ SE, STEJNĚ SE NEDOHONÍŠ"

pepa4081
06.08.2021 4 z 5

V první části knihy potvrzuje pan Hnízdil mé názory na dnešní medicínu. Často se ulevuje od bolesti, ale neléčí. V tomto mám štěstí, protože má obvodní lékařka se opravdu snaží jít ke kořeni a párkrát mi už opravdu pomohla. Za to jí moc děkuji.
Druhá část obsahuje návody (s obrázky), na různá cvičení. Cviky v této knize se mi zdají nenásilné a určitě je chci vyzkoušet. Proto si knihu, zatím půjčenou, koupím. Doporučuji nejen těm, které už záda bolí.
Velmi uspokojivé.


makkuska
26.12.2020 4 z 5

Kniha obsahuje dost informací, od medicínského a vědeckého, až po ten lidský a psychosomatický. Půlka knihy obsahuje podrobný návod na cvičení při bolestech zad s pěknými názornými obrázky. Kniha dokáže být dobrým průvodcem při cestě k pohybu bez bolesti a bez pochyb se najdou lidé, kterým tato kniha dá zásadní odpovědi na jejich bolesti.