Noční výpravčí

Noční výpravčí https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392097/bmid_nocni-vypravci-iaq-392097.png 4 31 16

Milujete tajemství? Dobrodružství? Laskavý humor? Podvědomě cítíte, že by svět měl fungovat jinak, správně? Že by si lidé měli pomáhat a když to situace vyžaduje, projevit statečnost, o které nevěděli, že jí jsou schopni? Ve sbírce pěti příběhů najdete právě takovou dávku toho všeho, aby vás čtení bavilo a potěšilo vás. Od poutavě napsaných příběhů se neodtrhnete, povedou neobyčejnými zápletkami k překvapivému rozuzlení. Jejich hrdinové se dostali do situace, o kterou nikdy nestáli, ale s kterou se musejí poprat. Jsou to obyčejní lidé, kteří vám budou sympatičtí – někteří hned na první seznámení, jiní až po chvíli. Tyhle příběhy se nikdy nestaly, ale možná vás přimějí k zamyšlení nad hlubšími otázkami. Je možné odpustit někomu, kdo vám zabil tátu? Může sobec, jehož smyslem života je vydělávat peníze, poznat hlubší rozměr života? Dokáže důstojník neuposlechnout rozkazu, který je proti jeho svědomí?... celý text

Přidat komentář

Rade
24.07.2023 4 z 5

Povídky, které zahřejí na duši. Je to možná fráze, ale tady je to výstižné. S takovým prostým nenápadným vyzněním, trochu čapkovsky laděné. Takové starosvětské, člověk je tu spíš dobrý, než špatný, povídky mají vyústění v duchu - je něco mezi nebem a zemí, co se vysvětlit nedá... A vždy nějaký morální přesah, který nutí k zamyšlení.
Nejlepší povídky pro mě jsou asi ty vlakové, jemně nostalgické - Nejdůležitější schůzka a Noční výpravčí. Pro výbornou zápletku oceňuji i Padělatele novin. Ráda vyhledám další autorovy knihy.

ZuK1
24.10.2022 4 z 5

Jedná se o útlou knížku a příjemné, milé a pohodové čtení.


kap66
30.05.2022 5 z 5

Člověčí a moc milé, vyprávěné jakoby obyčejně (ale já už vím, že právě to je umění). Všem povídkám jsem přidělila pět hvězd, protože mě prostě potěšily, dobrými a jedinečnými nápady, vyústěním, jazykem. V mém soukromém seznamu „Knížky pro úsměv a milo v duši“ zaujal Noční výpravčí důležitou pozici.

pupopony
26.10.2021 4 z 5

Moc se mi povídky líbily, a ten rozsah !!

SilvieK001
09.07.2020 5 z 5

Moc se mi líbilo, moc! Hned objednávám další, jsem ráda, že jsem autora objevila!

mol378
12.02.2020 3 z 5

Příjemná knížka povídek s malým tajemným duchovním přesahem. Četba na jedno odpoledne. Určitě vás příjemně naladí, dovede k nenápadnému zamyšlení a možná i trošku popostrčí správným směrem. Všecko skončí nakonec dobře, i když to někdy trvá...

iceVS
13.12.2019 5 z 5

To bylo moc hezký. Čtivý, tajemný, pohádkový, lidský...
Malinká vada na kráse je spousta slůvek s rozdělovníkem uprostřed a stránky 136 a 138, jedna zcela rozmazaná a druhá čistě bílá, mám pocit, že jsem přišla o něco dost zásadního. Taky paní učitelka Oertl by se ze slůvka zpropitné určitě orosila :-)
Ale moc se mi to líbilo a už se těším na pokračování.

Teclaireddy
24.10.2019 4 z 5

Tuto knížku jsem objevila náhodou díky recenzi na Databázi knih - měla jsem pocit, že by to mohlo být něco pro mě, a očekávání nezklamalo. Je to opravdu takové laskavé a k zamyšlení. Líbí se mi myšlenky, kolem kterých jsou příběhy vystavěné. Povídky obecně nejsou mým nejoblíbenějším žánrem, často mi v nich chybí hlubší význam, připadá mi, že proslavenější povídky jsou většinou postavené spíše na formě než obsahu - zde je tomu však naopak a asi právě proto mne tak oslovily. Hodnotím čtyřmi hvězdami, protože formu by podle mě přece jen šlo ještě trochu vyšperkovat. Na můj vkus také byly povídky moc propojené s historií (což samozřejmě není špatně, je to otázka vkusu a zájmu, ale historií nezatížené příběhy jsou trochu lehčeji stravitelné (např. Moje pouť do Santiaga versus Souboj nad Sinají).

Dela111
22.09.2019 5 z 5

Toto jsou skutečně povedené povídky. Příběhy jsou tajemné i dojemné. Zápletky originální a zajímavé, je tu jak něco ze života, tak něco neuvěřitelného a především je to maximálně poutavé, to se zkrátka čte jedním dechem.
Výborná odpočinková četba, ráda doporučuji.

attila1
14.09.2019 4 z 5

Zajímavé povídky a poslední za mě top. Pěkně napsané.

CleoXandra
09.09.2019 4 z 5

Moc zajímavá knížka, více jsem se o ní rozepsala v recenzi ...

jaroiva
22.07.2019 5 z 5

U povídkových knížek mi to většinou vychází tak na 3 hvězdičky, některé povídky jsou horší, některé lepší. Tady jsou ale ty lepší o tolik lepší, že převažují nad drobným zaváháním u té jedné, co se mi až tak nelíbila. Musím jedině doporučit.

Česneksmedem
05.07.2019 5 z 5

Jak vidím, moc zdejších čtenářů si zřejmě k této knize ještě nenašlo cestu, a to je velká škoda. Těch pět příběhů je opravdu hodně dobrých, přičemž mezi nejlepší patří poslední a první. Rozhodně se postupně pokusím sehnat další knihy Mirka Vostrého. Knihu doporučuji!!!

Medvědářka
29.04.2019 4 z 5

Kniha je určená spíše mužům díky námětům povídek. Přesto jsem objevila i čtení pro mě. První a poslední povídka zaujala opravdu hodně.

HenryOsmý
06.02.2019 4 z 5

Moc se mi líbil titulní příběh: inteligentně vystavěná cesta k odpuštění, vinoucí se na pozadí chytře vymyšlené paranormality.

JoeSurikata
08.12.2018 5 z 5

Lze vůbec kloubit tajemno, napětí, drsné zápletky s laskavě roztomilým pohledem na svět? Mirek Vostrý dokazuje, že ano. Jeho příběhy se čtou krásně, protože jsou krásné. Všem, kdo se chtějí zasmát, zamyslet, nechat napnout a finále zažít pohlazení na duši, vřele doporučuji.