Noc

Noc https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502599/bmid_noc-Wvq-502599.jpg 4 1424 1424

Martin Servaz série

< 4. díl >

Štvrté pokračovanie bestsellerovej série s kriminalistom Martinom Servazom. Temná nočná búrka v Severnom mori. Na ropnej plošine pristáva helikoptéra s Kirsten Nigaardovou, ktorá prichádza vyšetrovať vraždu. Jeden muž záhadne zmizol a Kirsten objaví v jeho kabíne zvláštnu sériu fotografií. O pár dní neskôr už sedí v toulouskej kancelárii kriminalistu Martina Servaza, ktorý si snímky so záujmom prezerá. Je na nich on sám zachytený objektívom nepolapiteľného sériového vraha Juliana Hirtmanna. To však nie je všetko. Na jednej z fotografií je malé dieťa a jediné slovo: Gustáv. Pre Kirsten a Martina sa začína desivá výprava s ešte desivejším nepriateľom na jej konci.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Lindeni
Originální název:

Nuit , 2017


více info...

Přidat komentář

janina66
18.03.2024 5 z 5

Po 6ti letech jsem si připomenula tuto knihu, tentokrát v audioverzi.
Poslech mě moc bavil. Ne všechno jsem si po té době pamatovala.

petunkav
30.01.2024 5 z 5

Čtu sérii Martina pěkně postupně.
A bohužel...... , budu muset ihned sáhnout po dalším díle.
No nevydržela bych čekat, co bude s Gustavem a...... s dalšími.


malen
03.01.2024 3 z 5

Já nejdřív četla Údolí, které se mi líbilo, pak Sestry, ty ještě víc. Pak jsem se rozhodla , že začnu od začátku, ale mé nadšení vyprchalo, hůř a hůř se mi ty díly četly. Takže asi s autorem končím .

katasukivasukim
30.12.2023 4 z 5

Ty jo,tak tuto bylo zase trochu jiné čtení.
Strašná spousta postav,trochu jsem se v tom ztrácela,ale je pravda,že každá postava tam měla své místo.Fakt mě udivilo,že ta potvora Kirsten to měla takhle zmaknutý.Za mě dobré čtení,ale CARTER je CARTER.Chichi

Filomena1961
31.10.2023 3 z 5

Tak po odmlce jsem dočetla Minierovu Noc. I v tomto díle se prolíná vztah mezi detektivem Martinem Servazem a masovým vrahem Julianem Hirtmannem.
Postavou kolem které se všechno řeší je chlapec Gustav. Příběh plný napětí, čtivý, ale celkově zápletka mi připadala překombinovaná a těžko uvěřitelná, jak se říká dost přitažená za vlasy. Na druhé straně se mi líbil perfektně umělecký zpracovaný popis krajiny a celkové atmosféry. Zatím mě z přečtených knih nejvíc oslovila kniha Mráz.

rezzba
18.10.2023 4 z 5

Ale jo, je to z těch lepších a za ten konec hvězda navíc. Ale už moc stránek, zbytečně natahované.

sgjoli
08.10.2023 3 z 5

S radostí jsem se pustila do dalšího dílu s Martinem Servazem, který se v tomto díle utkává se svou Nemesis. To samo o sobě je super, že se čtenář konečně dočká nějakého posunu v příběhu, který započal v první knize série.
Musím se však přiznat, že jsem trochu rozpačitá. Je dost časté, že se v kriminálkách či thrillerech setkáváme s tím, že hlavní vyšetřovatel z určitých důvodů jedná na vlastní pěst a vzpírá se nadřízeným. Ale mně to tady úplně na 100 % nesedělo. Je pravda, že Servazovi se tady stane určitá událost, která ho možná mohla ovlivnit, a proto jednal tak, jak jednal. Ale nevím, no...
Celkově musím také říct, že ta zápletka samotná mi tu připadala až moc překombinovaná. Jasně, v tomto žánru se to asi do určité míry očekává, mám ten dojem, ale v případě této knihy mi to přišlo už poněkud za hranou toho, co mne osobně baví. Hlavně ten závěr mi připadal dost přitažený za vlasy.
Opět jsem poslouchala jako audioknihu v interpretaci Jiřího Žáka. Jeho projev sám o sobě mne baví, ale stále mám výtky k angličtině pana Žáka. Výslovnost některých slov prostě tahá dost za uši a stále se divím, proč pana Žáka nikdo neupozorní nebo proč mu s tou angličtinou nikdo nepomůže. To to nikdo nehlídá nebo co? Tentokrát přidávám i pár příkladů pro představu:
-jméno "Donald Trump" čteno jako "Donald Tremp"
-nadávka "bloody hell" čtena jako "blúdy hel"
-slovo "child" v názvu písně "Sweet Child o' Mine" čteno jako "čild"
-název koktejlu "Old Fashioned" čten jako "ould fešounyd"
Ve výsledku knihu hodnotím průměrnými 3 hvězdami.

hanzmb
14.09.2023 5 z 5

Velmi zajímavý skok v Martinově životě. Po minulém dílu, kdy byl Hirtman prakticky mimo, se stává zase nejdůležitější osobou Martinova vyšetřování. Navíc Martin zažívá spoustu krizí a dostává sei na hranu zákonosti svého jednání. Asi mi tento směr vyhovuje víc než Tma, i když i ta byla samozřejmě vynjkající. A zjevně ještě není všem dnům konec. Už se těším na další díl.

mpb1913
05.09.2023 3 z 5

Strhující úvod až do okamžiku, kdy se objeví Martin a od té doby se vše změní v jeden těžko uvěřitelný maglajz. Nemůžu si pomoct, ale tenhle policista tentokrát na co šáhne to posere (nenašel jsem výstižnější výraz). V každé knize vlastně přežije jen díky štěstí, náhodě nebo souhře okolností, už to začíná být dost fádní. Kredit musím panu Minierovi dát za to, že pokud o něčem píše má to nastudované do těch nejmenších podrobností.

Evelin
24.08.2023 5 z 5

Tahle kniha od autora mě hodně bavila. Přečetla jsem jí jedním dechem a byla jsem zvědavá jak to dopadne. Určitě doporučuji sérii knih Martina Servaze.

artepeli
30.07.2023 4 z 5

Moje první "Minierovka", o kterých už tak dlouho slýchám.
Začetla jsem se velmi rychle, a konec jsem doslova hltata. Velmi povedený thriller, dobré popisy prostředí, nečekané rozuzlení.

Žanek_Hantec
27.07.2023 5 z 5

Mazec, akorát pobíhat po valdně hoďku po tem, co mu čerstvě vykuchli játra je krapet přitažený za háro. Po vobyčejný kýle se člověk dva dny nemuže vyhrabat z betle, tak nevim... :)
Ale jinak v ókeju!

SadUnicorn
18.06.2023 4 z 5

Nevím, nebavilo mě to jako tři předchozí díly. Žádný případ se nevyšetřuje, pouze se vrtáme v osobním vztahu Martina a Juliana. Konec byl jak akční film - všichni nesmrtelní, nepolapitelní, necítí bolest... Jen zvrat s jednou postavou na konci mě překvapil. Zhruba do půlky jsem se musela nutit číst, konec už měl spád a přečetla jsem ho rychle. Ale na předchozí díly to nemá.

tinka1974
20.05.2023 4 z 5

Z tohohle příběhu se nakonec stala jízda. Souboj Martina a Juliana. Začátek byl docela zvláštní a až v polovině příběhu jsem si uvědomila, že se vlastně žádný případ neřeší. Jen soukromé životy obou. A ten konec, síla.
Poslouchala jsem audio a byl to poslech příjemný

janavom
09.04.2023 3 z 5

Opět napínavé. Budu pokračovat pomalu dál sérií.

HollyUndead
02.04.2023 5 z 5

Čtvrté pokračování mne svým napětím a skvěle propracovaným příběhem opět nepřekvapilo. Je těžké srovnat, který z dílů byl nejlepší. Každý díl této série měl něco do sebe, každý byl čtivý, každý nabídl složitou zápletku, skvělý popis krajiny a atmosféry a zajímavé nové postavy či pokračování v příběhu těch postav starších. Když zareaguji na některé předešlé komentáře, vůbec mi nevadí, že se stále řeší Hirtmann nebo Marianne. Naopak, i například v krimi seriálech uvítám, když se nějaký sériový vrah vrací a policie jej nedokáže vypátrat a dostat. Když je série o dobrém policistovi, musí mít také dobrého pachatele, čímž Hirtmann bezpochyby je. Jsem tedy zvědavý, jak to bude dál pokračovat a těším se na již páté pokračování. Zatím jsem touto sérií nadšen.

Toledo
31.03.2023 5 z 5

Každý nový díl mě vtáhne do děje hned od začátku a i když komisař vlastně bojuje odpočátku proti jednomu a tomutéž nepříteli, pořád mě to baví a každý díl je jiný, vždy zajímavý.
Jen je mi Martina často líto, protože stále si s ním Julian hraje jako s myší.

Ira13
23.03.2023 4 z 5

4.pokračování a opět velmi čtivé, napínavé a chvílemi i trochu hororové , ale místy těžko uvěřitelné.. Knihu jsem četla v nemocnici po operaci a těžko se mi věří, že by byl někdo ( nechci spojlerovat) po takovém operačním zákroku schopen vstat hned z postele a vyjit do mrazu střílet. Martin mi přijde lehce naivní a chybi mi občas jeho logické myšlení. Ale i tak dávám 4* a vrhnu se hned na Sestry

chrudas
02.03.2023 5 z 5

Tentokrát to bylo na některých stránkách zvláštně vyumělkované, ale jako celek dobrý. Klasika s Martinem S., četlo se dobře. Určitě budu číst i další knížky s Martinem a spol.

Aleen
20.02.2023 5 z 5

Tradičně jsem poslouchala v audioverzi a po celou dobu udržela pozornost. Napětí se místy dalo krájet a zvyk vytvářet zajímavé zvraty po klidnějších úsecích příběhu, se mi u Miniera líbí. Pro mě je zážitek z poslechu silný a jsem spokojená jak s postavami, s popisy prostředí, tak i se všemi dějovými linkami. Nevadí mi ani nepravděpodobnost superrychlé rekonvalescence Servaze! V kolika příbězích hrdina vstal a šel zachraňovat svět, přestože před vteřinou ještě umíral...

Štítky knihy

detektivní a krimi romány

Autorovy další knížky

Bernard Minier
francouzská, 1960
2016  88%Tma
2015  85%Mráz
2015  87%Kruh
2017  80%Zkurvenej příběh
2019  85%Sestry